گروه سیاسی پایگاه خبری خبرآنی- شنبه (21 دیماه) ستادکل نیروهای مسلح در بیانیهای اعلام کرد که هواپیمای مسافربری اوکراینی که روز چهارشنبه 18 دی ماه از فرودگاه امام مینی(ره) تهران بلند شده بود، در پی شرایط جنگی حاکم بر کشور در آن روز، بر اثر بروز خطای انسانی و بهصورت غیرعمد، مورد اصابت موشک پدافند هوایی قرار گرفته و ساقط شده است.
این حادثه در حالی رخ داد که چند ساعت قبل از آن، سپاه پاسداران با شلیک چند فروند موشک بالستیک (در پاسخ به ترور شهید قاسم سلیمانی و همرزمانش) خسارات سنگینی به پایگاه آمریکایی عین الاسد در عراق وارد کرده بود.
درخصوص علل رخ دادن چنین سانحهای، سوالات و شبهات زیادی مطرح شد تا اینکه سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه با حضور در یک نشست خبری به تشریح علت رخدادن این حادثه انسانی پرداخته و ضمن پذیرش قصور در این حادثه اعلام کرد، همه مسئولیت به عهده ما است و باید جوابگو باشیم.
پس از اعلام این توضیحات، برخی دانشجویان و مردم که از عدم اطلاعرسانی بهموقع ناراحت بودند اقدام به برگزاری تجمع در مقابل برخی دانشگاهها ازجمله صنعتی شریف و امیرکبیر کردند اما ساعتی نگذشت که شعارها شکل رادیکال به خود گرفت؛ شعارهای تندی که حتی در اغتشاشات آبان ماه سال جاری و یا سال 88 نیز سر داده نشده بود.
در خصوص شکل و هدف برپایی این تجمعات، چند نکته قابل ذکر است:
در این تجمعات علاوه بر شعارهای بسیار تند و در برخی مواقع علیه شهدای جبهه مقاومت، شاهد بیحرمتی هایی به برخی شخصیات های بزرگ ازجمله سردار شهید قاسم سلیمانی بودیم. برخی افراد در این تجمعات اقدام به آتش زدن و یا پاره کردن تصاویر این شهید بزرگوار کردند که چند روز قبل به همراه دیگر همرزمانش به دست آمریکایی ها در کشور عراق به شهادت رسید.
شهادت سردار سلیمانی در واقع یک رستاخیر و انقلاب جدید در کشور بود. میلیونها نفر در شهرهای مختلف ایران و عراق برای تشییع پیکر این شهدا به خیابانها آمدند و یکی از بزرگترین تجمعات تاریخ ایران را در حمایت از جبهه مقاومت برگزار کردند.
بغداد، کاظمین، کربلا و نجف در عراق و اهواز، مشهد، تهران، قم و کرمان طی چند روز شاهد حضور تعجب برانگیز مردم در تشیع این شهدا بودند و در شهرهای دیگر نیز اگرچه تشییع شهدا آنجا برگزار نشد، ولی میلیونها نفر برای بزرگداشت یاد و خاطر شهید سلیمانی و همرزمانش به خیابانها آمدند.
این حضور مردم به قدری گسترده بود که رسانههای ضدانقلاب نیز که در موارد مشابه سعی در بایکوت و سانسور موضوع دارند این بار مجبور به اعتراف شدند و نتوانستند تشییع باشکوه شهدای مقاومت را کتمان کنند. برای نمونه بی بی سی از تشییع حاج قاسم با عنوان «هیاهوی جمعیتی میلیونی با احساسات برانگیخته» یاد کرد.
بدیهی بود ضدانقلاب که از این اتحاد و همدلی مردم ایران در برابر دشمن خارجی به خشم آمده، بهدنبال راهی برای تخلیه خشم خود باشد و بتواند تا حدی ترور سردار سلیمانی و قدرت ایران در حمله به پایگاه عینالاسد را زیر سوال ببرد. در این شرایط سوگواری برای جان باختگان هواپیمای اوکراینی (آن هم بعد از سه روز از این اتفاق) بهانه خوبی بود تا به آشوب و به اغتشاش کشاندن فضای شهر بپردازند، هرچند مردم همراهی با اشرار نداشتند و شاهد تجمعات گستردهای نبودیم.
شب گذشته نیز برخلاف تبلیغات پرحجم در برخی کانالها و شبکههای اجتماعی از سوی برخی سلبریتیها و چهره های شناخته شده مبنی بر تجمع در میادین آزادی شهرها به یاد درگذشتگان هواپیمای اوکراینی، تعداد کمی از مردم در میدان آزادی تهران حضور یافتند.
اگرچه سوگواری برای جان باختن سرنشینان هواپیما امری ضروری است اما ماهیت تجمعات روز گذشته عملا نه سوگواری بلکه با توجه به سمت و سوی شعارها، توعی انتقام از مردم بخاطر حضور در تشییع نماد مقاومت ملت ایران بود.
از دیگر نکات جالب توجه در این تجمعات، حضور سفیر انگلستان مقابل دانشگاه امیرکبیر بود که منجر به بازداشت چند ساعته وی شد.
بنا بر اعلام نیروی انتظامی، رابرت مک ایر سفیر انگلیس در این تجمعات، در حال فیلمبرداری از جمعیتی بود که شعارهای ساختارشکنانه سر میدادند.
این اقدام خلاف عرف سفیر انگلیس موجب شد تا بسیاری از چهرهها و تشکلهای سیاسی و دانشجویی خواستار اخراج او از ایران شوند.
در نهایت، اگر در تجمعات آبان ماه، اطلاعرسانی غلط درباره گران شدن بنزین موجب ناراحتی و اعتراض مردم شد و با حضور آشوبگران و اشرار، شاهد خسارات مادی به اموال عمومی و همچنین جان باختن برخی هموطنان بودیم اما تجمع دو روز گذشته از ابتدا ماهیتی آشوبگرانه داشت که از شعارها و همچنین اقدامات آنها مانند توهین به تصاویر شهدای مقاومت آشکار است و به نظر ناشی از خشم معدودی از معارضین و ضد انقلاب به تشییع باشکوه سردار سلیمانی است.
انتهای پیام/