واکنش‌ نهادهای فرهنگی جهان به تهدیدات ترامپ

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ بعد از تهدید ترامپ به هدف قرار دادن 52 مکان در ایران که در حوزه فرهنگی مورد اهمیت است نهادهای فرهنگی دنیا و فعالان عرصه فرهنگ از بازیگران و کارگردانان سینما گرفته تا مورخان و تحلیلگران فرهنگی به این تهدیدات واکنش نشان دادند. این نهاد‌ها حمله فرهنگ و اماکن تاریخی و فرهنگی یک کشور دیگر را برابر جنایت جنگی تلقی کردند. از جمله تازه‌ترین این واکنش‌ها می‌توان به اتحادیه‌ موزه‌های آمریکا، شورای بین‌المللی موزه‌ها و شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی اشاره کرد.

موزه هنر مترو پولیتن هم در واکنش خود اعلام کرد: هدف قرار دادن اماکن میراث فرهنگی جهانی متضاد با ارزشهای جمعی در جهان و جامعه ماست. ما می‌دانیم حفاظت از اماکن فرهنگی و تاریخی جهان چه ارزش‌هایی برای ما به ارمغان می‌آورد و تخریب آنها چه پیامدهایی دارد. در فضای چالش‌برانگیر کنونی باید به اهمیت حفاظت از اماکن فرهنگی اشاره کرد به اشیاء و مکان‌هایی که به واسطه آنها افراد به تاریخ و میراث خود متصل می‌شوند. جهانیان باید برای حفظ و پاسداری از این میراث مشترک جهانی جان دهند تا آینده‌ای امن و بهتر برای جهان به‌وجود آید.

دونالد ترامپ , شهید سپهبد قاسم سلیمانی , موزه‌های جهان , آثار باستانی | آثار تاریخی ,

به گفته تحلیلگران و رسانه‌های فرهنگی غربی، جهت‌گیری‌های اینچنینی و سیاسی توسط نهاد‌های فرهنگی طی سالهای اخیر بی‌سابقه بوده‌است. رئیس فعلی موزههای هنرهای زیبای سان فرانسیسکو، توماس کمپبل و ترسترام هانت، سیاستمدار سابق و مدیر فعلی موزه ویکتوریا و موزه آلبرت در لندن هم به این تهدیدات واکنش نشان داده‌اند.

در بخشی از پیام اتحادیه موزه‌های آمریکا آمده‌است:  حمله به محوطه‌های فرهنگی در هر جایی از جهان تهدیدی علیه میراث جهانی‌مان و در تعارض با معاهده امضاء شده توسط ایالات متحده آمریکا است که برای محافظت از میراث فرهنگی بشری در کنوانسیون 1954 لاهه، برای حفاظت از اموال فرهنگی در زمان جنگ است، همچنین خلاف قطعنامه 2347 شورای امنیت سازمان ملل و کنوانسیون 1972 یونسکو در رابطه محافظت از میراث ملی و فرهنگی جهان است.

انجمن مدیران موزه هنر هم که نماینده 225 موزه هنر در آمریکای شمالی است در بیانیه‌ای گفته‌ است که ایران دارای آثار باستانی و مکانهای باستان‌شناسی منحصر به فرد و غیرقابل جایگزینی است بنابراین نهاد‌های بین‌المللی باید به محافظت و حفظ میراث فرهنگی مشترک ما همت کنند.

این واکنش‌ها به نهاد‌های فرهنگی محدود نشده و جهت‌گیری اشخاص فعال در حوزه فرهنگ را هم به دنبال داشته‌است؛ باستان شناس مشهور لهستانی، باربارا کایم، متخصص در باستان شناسی ایران و آسیای میانه ، ترامپ را با «بربر»ها مقایسه کرده و گفته‌است: من نمی فهمم که چگونه انسان مدرن می تواند به خود اجازه دهد حتی به فکر از بین بردن کالاهای فرهنگی باشد، آیا این همان عملکرد داعش نیست؟

تریسترام هانت، سیاستمدار پیشین که هم اکنون مدیریت موزه ویکتوریا و آلبرت در لندن را برعهده دارد، با ناراحتی تهدیدات ترامپ را محکوم کرد.

به گفته این رسانه‌ها ایران دارای 22 مکان فرهنگی در فهرست میراث جهانی یونسکو است که از جمله آنها می‌توان به شهر باستانی تخت جمشید و مجتمع چغا زانبیل اشاره کرد.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.