به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور در نشستی خبری اظهار داشت: تنها در حدود 300 ساعت محدودیت تامین برق در ماه های گرم سال وجود دارد که با مدیریت مصرف، این محدودیت ها کاهش خواهد یافت؛ تامین برق در سایر اوقات هیچ محدودیتی ندارد، علاوه بر آن صنعت برق میتواند نیازهای جدید برق را تامین کند.
سخنگوی صنعت برق، برقی کردن موتور سیکلت ها را اقدام مناسبی جهت کاهش آلودگی هوا ارزیابی کرد و گفت: این موضوع به بهبود هوای کلانشهرها کمک خواهد کرد و بر این اساس آمادگی وجود دارد تا تامین برق ایستگاههای شارژ انجام شود.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر با بیان اینکه "سه هزار و 250 مگاوات نیروگاه جدید از پیک مصرف سال گذشته تا پیک امسال اضافه شد"، گفت: از پیک امسال تا پیک مصرف تابستان سال 99 نیز حدود 3000 مگاوات ظرفیت جدید تولید برق به مدار بهره برداری وارد می شود.
وی، از ثبت رکورد سه هزار و 874 مگاواتی با اعمال مدیریت مصرف خبر داد و گفت:امسال و در پیک مصرف 200 هزار تفاهنامه با مشترکان صنعتی، کشاورزی و سایرین برای اعمال مدیریت مصرف امضا شد ئ اعمال مدیریت مصرف در صنایع و بخش کشاورزی در زمان اوج مصرف در تابستان امسال نبود خاموشی برنامه ریزی شده برق را به همراه داشت.
وی افزود: مدیریت مصرف در تابستان امسال صادرات برق کشور براساس تعهدات را ممکن کرد، ضمن آنکه رشد 120 درصدی در صادرات را به همراه داشت.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر گفت: توجه نکردن به مدیریت مصرف در تابستان امسال می توانست نیاز پنج هزارمگاواتی به نیروگاه های جدید را که هفت هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری هم نیاز داشت، برای کشور به دنبال داشته باشد که اعمال مدیریت مصرف این نیاز را برطرف کرد.
رجبی مشهدی از پرداخت 350 میلیارد تومان پاداش خوش مصرفی به صنایع و کشاورزی در پیک امسال خبرداد و گفت: امسال از 29 میلیون مشترک صنعت برق 24 میلیون مشترک زیر الگوی مصرف، برق مصرف کردند و بر همین اساس تعرفه برق آنان تنها هفت درصد اضافه شد.
وی ادامه داد: پنج میلیون مشترک نیز بالاتر از الگو، مصرف داشتند که تعرفه برای آنها 16درصد اعمال شد که با هفت درصد مابقی مشترکان تعرفه آنها23درصد افزایش داشت.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر تصریح کرد: برای سال آینده نیز از اول فروردین ماه 99 به میزان 7 درصد تعرفه برق برای همه مشترکان افزوده می شود و برای مشترکان پرمصرف نیز که بیش از الگوی مصرف، به مصرف برق می پردازند، علاوه بر افزایش 7 درصدی همگانی، 16 درصد دیگر نیز افزایش تعرفه برق خواهند داشت.
وی افزود: در تابستان امسال هشت میلیون مشترک از 24 میلیون مشترک نسبت به پارسال مصرف کمتری از حد الگو داشتند و برهمین اساس و طبق مصوبه وزارت نیرو 106 میلیارد تومان پاداش به آنان پرداخت شد.
سخنگوی صنعت برق به تلاش برای ورود استارتاپ ها به موضوع مدیریت مصرف به صورت جدی در تابستان 99 اشاره کرد و گفت: پیش بینی می شود بتوان با ورود استارتاپ ها بتوان هزارمگاوات صرفه جویی اعمال کرد که در مجموع پنج هزارمگاوات از محل مدیریت مصرف خواهیم داشت.
رجبی مشهدی ضمن تکذیب مجدد افزایش قیمت ها ناشی از حذف قبض کاغذی گفت: اگر هر مشترکی بتواند مستدل افزایش قبض برق ناشی از حذف قبض کاغذی را نشان دهد یکسال از پرداخت قبض معاف خواهد شد.
وی افزود: پیش بینی می کنیم طرح حذف قبض کاغذی برق بتواند 300 میلیارد تومان صرفه جویی در یکسال به همراه داشته باشد.
سخنگوی صنعت برق عامل مهم انتشار ذرات معلق در کلانشهرها را وسایل نقلیه و موتورسیکلتها برشمرد و گفت: سهم صنایع عمده و نیروگاه ها در آلودگی هوا حدود 23 تا 24 درصد است که نقش نیروگاهها در این بین بسیارکم است.
رجبی مشهدی افزود: نیروگاه ها اگر گاز طبیعی مصرف کنند هیچگونه ذرات معلقی تولید نخواهند کرد و نیروگاه ها تنها در شرایط اضطرار از سوخت مازوت استفاده می کنند که ممکن است عامل آلایندگی باشد و در حال حاضر نیز استفاده از سوخت مازوت در این نیروگاهها بسیار اندک است.
انتهای پیام/