به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران پویا؛ بنابر آمارهای استخراج شده از سازمان پزشکی قانونی کشور، در هشت ماهه گذشته از سال جاری، 314 نفر بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در کشور جان خود را از دست دادند، این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال با آمار تلفات 298 نفر، 5.4 درصد رشد یافته است.
از کل تلفات گازگرفتگی 230 نفر مرد و 84 نفر زن بودند، این درحالی است که تعداد مردان فوت شده بر اثر مسمومیت با گاز در هشت ماهه سال گذشته 230 و تعداد زنان 68 نفر بوده است.
بر اساس این آمار، استانهای تهران، آذربایجان شرقی و فارس به ترتیب با 58، 38 و 28 نفر بیشترین قربانیان ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن را به خود اختصاص دادهاند.
جالب توجه است که در استانهای قم و خراسان جنوبی همچنان مانند ماههای گذشته هیچ موردی مبنی بر مرگ ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در بازه مذکور روی نداده و در هر کدام از استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد، تنها یک نفر جان خود را بر اثر مسمومیت با این گاز از دست داده است.
البته در استانهای سردسیر مانند آذربایجان غربی و اردبیل نیز آمار فوتیهای ناشی از گازگرفتگی در بازه مذکور نیز زیاد نبوده و قاتل خاموش به ترتیب تنها جان سه و پنج نفر در این دو استان گرفت.
سید جلال ملکی در گفتوگو با خبرنگار خبرآنی درباره علل عدم فوتی بر اثر مسمومیت در برخی استانهای کشور، اظهار کرد: این خبر خوب میتواند دلایل زیادی داشته باشد، باید وضعیت جوی و هوایی مناطق مذکور را بسنجیم البته بحث اهمیت دادن به فرهنگ ایمنی نیز بسیار حائز اهمیت است.
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران خاطرنشان کرد: در استانهای مذکور احتمال دارد که وسایل گرمایشی ناایمن مانند بخاری بدون دودکش ناایمن کمتر وجود داشته باشد اما همین عدم فوتی بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن، نشاندهنده این است که در این استانها ناایمنی در کمترین وضعیت بوده است.
این کارشناس سازمان آتشنشانی متذکر شد: مسئولان استانهای مذکور میتوانند تجربیاتشان را در این زمینه به سایر استانهای کشور نیز انتقال دهند.
انتهای پیام/