نقش آفرینی شرکت های دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی کشور

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، سورنا ستاری در مراسم تقدیر از پژوهشگران و فناوران جهاد دانشگاهی گفت: رونق اقتصاد دانش‌بنیان با پول نیست بلکه با شکل گیری زیست بوم است. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه هوایی تصور بر قدرتمندی ایران بود اما با آغاز جنگ فهمیدیم که هیچ دانش و فناوری در این حوزه نداریم. زیرا زیست بوم درستی برای آن شکل نگرفته بود.

ستاری ادامه داد: اما در سال‌های اخیر اتفاقات خوبی برای شکل گیری زیست بوم نوآوری و فناوری در کشور افتاده است و مسیر درست را پیدا کردیم تا دیگر اشتباهات گذشته را تکرار نکنیم.

معاون علمی و فناوری درباره زیست بوم حوزه پژوهش گفت: تفکرات اشتباهی در حوزه پژوهش وجود داشت که مانع پیشرفت آن شد، این زیست بوم نیاز به تغییر تفکر دارد. حدود صد سال در کشور پژوهشکده وجود دارد اما واکسن وارد می‌شد. پس این موضوع نشان‌دهنده وجود مشکل است. اما در حال حاضر با وجود شتابدهنده‌ها و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ۱۷ قلم واکسن و دارو آن هم ظرف ۲ تا ۳ سال تولید می‌شود آن هم بدون نیاز به پول دولت.

رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان خاطرنشان کرد: خوشبختانه زیست بوم این حوزه به خوبی شکل گرفته است به گونه ای که اگر امروز قصد تولید دارویی را داشته باشیم تا دو سال آینده تولید می‌شود. شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه زیست فناوری سالیانه ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری روی خطوط تولید خود انجام می‌دهند و با وجود این زیست بوم در حوزه داروسازی خروج نیروی انسانی بسیار کاهش یافته است.

ستاری با بیان اینکه پژوهشی که محصول نتیجه آن نباشد بی فایده است، افزود: محصول حاصل سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در پژوهش است و دولت تنها باید برای ایجاد زیرساخت‌های پژوهش و پژوهش پایه سرمایه‌گذاری کند. زمانی که زمینه و زیرساخت ها برای حضور بخش خصوصی فراهم شود نتیجه آن تولید محصولی اثرمند و رقابت پذیر است.

وی گفت: اینکه سازمان‌ها را مجبور کردیم ۱ یا ۲ درصد بودجه خود را صرف پژوهش کنند کاری اشتباه است. زیرا مشکل پژوهش پول نیست. با پول صاحب فناوری و دانش نمی‌شویم. دانش یادگرفتنی است و بدون تلاش به جایی نمی‌رسد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان به رونق  زیست بوم فناوری و نوآوری در کشور اشاره کرد و گفت: این زیست بوم بازیگران متعددی دارد که سال گذشته ۹۰ هزارمیلیارد تومان برای کشور درآمد کسب کردند و در حال نقش آفرینی در تولید ناخالص کشور هستند. پس زمانی که موضوع اقتصاد دانش بنیان تاکید می‌شود یعنی همه به نتیجه رسیده‌اند که راه حل رفع مشکلات است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین بیان کرد: دو محور در پژوهش وجود دارد. پژوهش پایه یا پژوهشی که به بازار می‌رسد. این دو زیست بوم و نوع تفکرات آن متفاوت است. باید دید که می‌خواهیم پژوهش فردی باشد یا کاربردی. در پژوهش کاربردی باید پلتفرم داشته باشیم و در این صورت به نتایج خوبی دست می‌یابیم و موضوعات جدید و خروجی تازه‌ای داریم که می‌توانند اساس راه اندازی یک شتابدهنده باشند.

ستاری درباره همکاری با جهاد دانشگاهی نیز گفت: جهاد دانشگاهی همیشه الگوی مناسبی را برای حوزه پژوهش ارائه کرده است و پروژه‌های خود را تقاضا محور تعریف کرده است. جهاد دانشگاهی می‌تواند محوری برای توسعه پژوهش در کشور باشد. همه ما باید در یک جبهه با اقتصاد نفتی و سیستمی که در کشور ایجاد کرده است ، مبارزه کنیم. در این راستا همکاری‌های معاونت علمی با جهاد دانشگاهی افزایش می‌یابد. معاونت علمی آماده حمایت از جهاد دانشگاهی برای راه اندازی شتابدهنده ها و ایجاد اشتغال در کشور است.

 به گفته معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، تحریم‌ها فرصت استثنایی است تا خودمان را نشان دهیم و اثبات کنیم و با ارائه طرح و ایده‌ها و در نتیجه محصولات جدید واردات را کاهش دهیم.

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.