به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی فربد عضو هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی در نشست خبری اظهار کرد که در 30 سال گذشته تولید شیر خام در کشور رشد چشمگیری داشتهاند به طوریکه میزان تولید این محصول از 3 میلیون تن به 6.8 میلیون تن تا 10 میلیون رسیده است.
وی با اشاره به آمار متناقص تولید شیر خام در ایران میان دستگاه های متولی افزود: آمارهای وزارت جهاد کشاورزی و مرکز آمار در خصوص میزان تولید شیر خام در کشور تناقض آشکاری با یکدیگر دارند به طوریکه بر اساس اعلام مرکز آمار ایران میزان تولید شیر خام در کشور 6.8 میلیون تن است اما وزارت جهاد کشاورزی آن را ده میلیون تن اعلام میکند که ما به عنوان انجمن نمیتوانیم هیچ کدام را تایید یا رد کنیم.
وی ادامه داد: 90 درصد بازار محصولات صنایع لبنی در کشور در اختیار چند برند مطرح قرار دارد و صنایع لبنی کشور در حال حاضر با ظرفیت 50 درصدی کار میکند. صنایع لبنی کشور در حال حاضر با ظرفیت 50 درصدی کار میکند.
وی در ارتباط با دلایل تعطیل شدن برخی از کارخانههای صنایع لبنی گفت: این واحدها در واقع تولیدکننده تک محصولی بودند که تنها اقدام به عرضه شیر یارانهای کردند و بعد از قطع توزیع شیر یارانهای فعالیت آنها نیز تعطیل شد.
وی افزود: به طور معمول در ایران و سایر کشورها واحدهای لبنی که ظرفیت و جذب شیر خام پایینی داشته باشند فعالیت آنها برای ادامه کار توجیه نخواهد داشت.
بنابراین گزارش، فربد در پاسخ به پایگاه خبری خبرآنی گفت: در حال حاضر صادرات شیر خشک ممنوع است اما در صورتی که صادرات این محصول آزاد شود متناسب با قیمت شیر خام نیز افزایش مییابد که این امر میتواند منجر به افزایش قیمت فرآوردههای لبنی شود.
80 درصد بانوان بالای 50 سال پوکی استخوان دارند
بنابراین گزارش، حسین چمنی مشاور انجمن صنایع لبنی نیز در این مراسم اظهار کرد: صنایع لبنی ایران بهترین تکنولوژی استری را در دنیا برخوردار هستند و کشورهای پیشرفته تکنولوژی متفاوتی با ایران ندارند.
وی افزود: محصولات و فرآوردهای لبنی در بخش صادرات صنایع غذایی کشور هستند همچنین 14 تا 15 میلیون ظرفیت فرآوری شیر خام را دارند.
وی ادامه داد: صنایع لبنی در واقع کشنده صنایع پایین دست خود مانند دامداریها و تولیدکنندگان علوفه هستند و باعث رونق این بخش شدهاند.
وی تصریح کرد: در مواردی که صنایع لبنی مجبور به افزایش قیمتهای خود میشود با توجه به شرایط تورمی حاکم بر جامعه و تغییر متغیرهای اقتصادی افزایش قیمت نیز امری اجتنابناپذیر است.
چمنی تاکید کرد 80 درصد هزینه تمام شده فرآوردهای لبنی و شیر خام تشکیل میدهد و در صورتی که مواد اولیه تولید با قیمت پایینتری به دست مصرفکنندگان برسد امکان عرضه محصول با قیمت پایینتری نیز وجود خواهد داشت.
وی ادامه داد: صنایع لبنی به دنبال افزایش قیمت محصولات خود نیستند اما برای همراهی با مردم و عدم افزایش قیمتها دولت نیز باید بخشی از هزینهها را به دوش بکشد و به تنهایی نباید از صنایع لبنی انتظار داشت.
وی گفت: مواد پتروشیمی که در داخل کشور تولید میشود به قیمتهای جهانی در اختیار صنایع لبنی قرار میگیرد این در حالیست که برای حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان فرآوردههای لبنی میتوان این محصولات را به صورت یارانهای در اختیار این بخش قرار داد.
وی ادامه داد: در حال حاضر 12 الی 15 درصد هزینههای تولید فرآوردهای لبنی مربوط به بستهبندی آن است و هزینههای بستهبندی به شدت بالا رفته است.
وی در ارتباط با سرانه مصرف محصولات لبنی گفت: سرانه مصرف فرآوردههای لبنی در کشورهای پیشرفته 270 الی 300 کیلوگرم است که در ایران با در نظر گرفتن صادرات این محصول به کشورهای دیگر کمتر از 100 کیلوگرم سرانه مصرف در سال وجود دارد.
چمنی در پایان صحبتهای خود گفت: 843 میلیون تن شیر خام در سال 2108 در دنیا تولید شده است که تنها حدود 75 میلیون آن در بازارهای صادراتی گردش داشته است که این به معنی آن است که دولتها بیشتر به دنبال آن بودند که عرضه و مصرف این محصول را در کشور خود بالا ببرند.
وی گفت: ایران یک درصد جمعیت دنیا و یک درصدشیر خام در جهان را تولید میکند که کشور ما از لحاظ تولید این محصول عقبافتادگی ندارد اما میزان مصرف در کشورمان پایینتر از دیگر کشورهای پیشرفته است است.
وی گفت: 80 درصد بانوان بالای 50 سال و 30 درصد بانوان زیر 50 سال کشورمان از مشکل پوکی استخوان رنج میبرند.
انتهای پیام/