عبدالرضا گلپایگانی در نشست خبری امروز خود با اشاره به مسکن ویژه یا همان خانههای کوچک مقیاس، اظهار کرد: در تلاش هستیم موانع ساخت این نوع مسکن را که 25 تا 40 متر، متراژ دارد به عنوان تسهیلگر برداریم.
وی ادامه داد: این ایده در همه کلانشهرهای دنیا وجود دارد چرا که واحدهای کوچک مقیاس یک ضرورت هستند و یک انتخاب محسوب نمیشوند. در تهران سرمایههای زیادی در حوزه مسکن صرف شده اما به دلیل اینکه درست و به اندازه نبوده است امروز شاهد حدود 400 هزار واحد خالی از سکنه در شهر هستیم.
معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران با بیان اینکه اگر 400 هزار واحد مسکونی را در یک و نیم میلیارد قیمت آپارتمان کنید، خواهید دید چه سرمایهای از مملکت هزینه شده و اکنون راکد مانده است، تصریح کرد: این طرح تنها برای افراد فقیر و کم درآمد نیست بلکه برای یک زوج جوان که میخواهند زندگی تازهای آغاز کنند مناسب خواهد بود.
وی با بیان اینکه آیا دانشجویان برای سکونت خود تنها باید متکی به خوابگاه باشند، گفت: این افراد که نمی توانند از آپارتمانهای بزرگ مقیاس استفاده کنند. علاوه بر این در بازار تهران نیز حدود 100 هزار نفر به صورت مستقیم فعالیت میکنند آیا نباید برای این افراد به فکر منزل و محل سکونت باشیم.
گلپایگانی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم همه مردم در طبقات مختلف جامعه در کنار یکدیگر زندگی کنند باید چه کنیم، ادامه داد: کار شهرداری ساختمانسازی نیست بلکه به ارائه مجوز پایان کار تشویقات ساختوساز و به بیان دیگر تسهیلگری است.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه این طرح ممکن است باعث افزایش مهاجرت به شهر تهران شود، گفت: در این طرح در هر ساختمان در حال ساخت 20 درصد تراکم میتواند به واحدهای کوچک اندازه اختصاص پیدا کند.
معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران افزود: معدل رشد جمعیت شهر تهران از همه شهرها کمتر است؛ علی رغم اینکه میزان رشد شهر تهران حدود یک درصد است اما پیرامون شهر تهران رشد 8 الی 10 درصدی داشته است. 20 سال گذشته شهری به اسم بهارستان در استان تهران وجود نداشت ولی اکنون این شهر 300 هزار نفر جمعیت دارد. حال سوال من این است که چرا به محض اینکه اسم طبقه فرودست میآید همه نگران جمعیت تهران میشوند.
وی خاطرنشان کرد: طبق شرایط تعیین شده که هر ساختمان میتواند 20 درصد تراکم خود را به واحد کوچک اندازه اختصاص دهد، این واحدها در همه مناطق خواهند بود و مکانیابی میشوند.
گلپایگانی در ادامه سخنان خود به موضوع بلندمرتبهسازی اشاره کرد و گفت: موضوع مجوز بلندمرتبهسازی را در شورای عالی معماری به جریان انداختهایم این درحالی است که ما معتقدیم بلندمرتبهسازی یک ظرفیت است که میتواند به ارتقای کیفیت فضاهای شهری کمک کند ولی مهم این است که این امر طبق ضوابط صورت گیرد./ تسنیم