مجیدرضا حریری در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، در خصوص تأکید وزارت صنعت بر افزایش دوبرابری صادرات به کشورهای همسایه، اظهار داشت: بر اساس تصمیم وزارت صنعت قرار است میزان صادرات به کشورهای همسایه و چین و هند به دو برابر افزایش یابد، که رسیدن به این رقم غیر ممکن و بعید نیست، اما مستلزم این است که برنامهریزی دقیقی داشته باشیم.
وی گفت: ابتدا باید دید کالاهایی که تاکنون صادر شده، چه میزان گنجایش افزایش دارد و دوم اینکه چه کالاهای دیگری بازار و امکان صادرات آن وجود دارد. همه این مسائل به بازاریابی، و روابط تجاری بستگی دارد. یکی از موضوعاتی که باید در این مسیر بررسی شود، میزان اهمیت بازار این 15 کشور است، بنابراین باید دید چه اقداماتی برای ورود به بازار پولدار کشورهای همسایه لازم است، زیرا بازار ارمنستان و تاجیکستان با بازار عربستان از نظر اهمیت کاملا متفاوت است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به بازار چین و برنامههای ایران برای افزایش صادرات به این کشور، خاطر نشان کرد: این کشور از همه دنیا واردات داشته که رقم آن حدود 2 هزار و 100 میلیارد دلار است که ایران تنها به کمتر از 700 میلیارد دلار آن می تواند، برای صادرات به چین فکر کند. بر همین اساس در اتاق ایران و چین به دنبال برنامه ریزی برای افزایش حجم صادرات کالایی که در حال حاضر ارسال میشود و پیدا کردن بازار و کالای جدید به چین هستیم.
حریری ادامه داد: برای برنامه ریزی در این حوزه نیز نیازمند برخی آمار و اطلاعات هستیم که باید از سوی دولت و گمرک ارائه شود. در حال حاضر چارچوب اصلی برنامه افزایش صادرات به چین تعیین شده و در حال مکاتبه برای دریافت اطلاعات و آمار لازم در این حوزه (میزان صادرات به چین،تعداد کالا و حجم هر کدام و ..) هستیم.
وی در خصوص مشکل نقل و انتقال پول و حمل و نقل کالا نیز تصریح کرد: نزدیک یک دهه است که از طریق سیستم بانکی بین المللی امکان نقل و انتقال پول وجود ندارد، بنابراین هزینهای که برای تجارت پرداخت می کنیم، نسبت به رقبا بیشتر است. در خصوص حمل و نقل نیز باید این موضوع را بپذیریم که مشکل داریم، اما نکته مهم این است که باید روابط سیاسی و دیپلماسی کشور را هم حل کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به اینکه وقتی در مناسبات سیاسی و دیپلماسی ایران مشکلات فعلی نبود، نیز تجارت مناسبی با سایر کشورها نداشتیم، تصریح کرد: دلیل اصلی نداشتن صادرات مناسب، نبود برنامه ریزی لازم در تولید به منظور حضور در بازارهای صادراتی است. بنابراین، حل مسائل سیاسی و نگاه صادراتی به تولید، لازم و ملزوم یکدیگر هستند.
به گفته وی، حل مسائل سیاسی و دیپلماسی به تنهایی نشان دهنده این نیست که دنیا برای تولیدات ما سر و دست میشکند، بنابراین باید کاری کنیم که تولیدات صادراتی ما از نظر کیفیت و قیمت قابل رقابت با باشد.
حریری در پایان در خصوص برنامه ریزی و مذاکرات اتاق ایران و چین با وزارت صنعت برای توسعه صادرات به این کشور، اظهار داشت: پس از سفر وزیر صمت به کشور چین، وی دستور داد تشکّل مختص چین و بررسی توسعه روابط تجاری با محوریت اتاق ایران و چین و سازمان توسعه و تجارت تشکیل شود، اما هنوز با گذشت حدود 20 روز از این سفر، موفق به برگزاری جلسه نشدهایم.
انتهای پیام/