علی محمد بد در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، با اشاره به اینکه قطعی گاز کارخانجات باعث شده تا تولیدکنندگان مجبور باشند مازوت را با قیمت بالا آنهم به صورت نقدی خریداری کنند، اظهارداشت: پیش از این کارخانجات هزینه گاز را با چندین ماه تأخیر پرداخت میکردند اما در حال حاضر باید پول مازوت را نقدی آنهم با قیمت آزاد پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته که گاز کارخانجات قطع شده بود تولیدکنندگان مازوت را با قیمت ترجیحی خریداری میکردند، افزود: وزارت نفت میگوید مازوت را فعلاً با قیمت آزاد تهیه کنید بعداً بخشی از آن را به شما برگشت میدهیم اما مهم اینجاست کارخانجات نقدینگی کافی برای خرید مازوت به قیمت آزاد ندارند.
به گفته این کارشناس صنعت سیمان، در حال حاضر کارخانجات مجبور به تعطیلی و یا تعمیر واحدها در این 3 ماه قطعی گاز هستند.
به گزارش خبرآنی، براساس نامه جدید شرکت گاز به کارخانجات تولید سیمان به دلیل محدودیت مصرف گاز این بخش به مدت 3 ماه محدود شده و تولیدکنندگان باید در روند تولید از مازوت استفاده کنند.
تولیدکنندگان سیمان در واکنش به این تصمیم مدعی هستند، " این امر به معنی تعطیلی واحدها است چراکه استفاده از سوخت مازوت هزینه زیادی را به واحدها تحمیل می کند. در حال حاضر قیمت هر متر مکعب گاز 130 تومان و قیمت هر لیتر مازوت 320 تومان است که با محاسبه قیمت بالای کرایه مازوت استفاده از این سوخت برای تولیدکنندگان به صرفه نیست و قیمت تمام شده تولید را تا حد قابل توجهی افزایش خواهد داد."
این در حالی است که بر اساس مصوبه اردیبهشت ماه دولت قیمت هر لیتر نفت کوره مصرفی کارخانههای سیمان که به شبکه سراسری گاز اتصال ندارند و همچنین آن دسته از کارخانههای سیمان که به دلیل کمبود گاز در ماههای سرد سال مجبور به استفاده از نفت کوره میشوند، معادل قیمت گاز مصرفی بخش صنعت و معدن تعیین می شود.
انتهای پیام/