به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، یکی از دانش آموختگان مشمول طرح بهره مندی دانش آموختگان برتر دانشگاهی از تسهیلات خدمت نظام وظیفه در پروژه سربازی خود موضوع «مطالعه تنوع فیلوژنتیکی باکتری های خاک های آلوده به نفت و بررسی توانایی جنس های باکتری های مختلف در تجزیه ترکیبات هیدروکربنی» را بررسی می کند.
علی عبادی در جلسه دفاعیه پروژه خود با عنوان مطالعه تنوع فیلوژنتیکی باکتری های خاک های آلوده به نفت و بررسی توانایی جنس های باکتری های مختلف در تجزیه ترکیبات هیدروکربنی است، اظهار داشت: آلودگی منابع طبیعی به فرآوردههای نفتی، اثرات زیست محیطی و اقتصادی زیانباری را به دنبال دارد. پالایش زیستی منابع آلوده به ترکیبات نفتی راهکاری مناسب برای پاکسازی این منابع است که در این فرآیند ریزجانداران و به ویژه باکتریها نقش کلیدی در تجزیه ترکیبات هیدروکربنی ایفا می کنند.
وی گفت: مطالعه تنوع باکتریهای خاکهای آلوده به نفت و تهیه و بهینهسازی مخلوط میکروبی متشکل از جدایه هایی با توانایی بالا در تجزیه اجزای مختلف نفت می تواند در افزایش کارایی این فرآیند موثر باشد.
عبادی خاطرنشان کرد: در این مطالعه بررسی ۱۴۷ جدایه بدست آمده از خاکهای آلوده ۴ منطقه پالایشگاهی مهم کشور از نظر صفات توان تجزیه، میزان تولید بیوسورفکتانت و میزان فعالیت آنزیمی مورد بررسی قرار گرفتند که از میان آنها ۲۵ جدایه برتر برای بررسیهای بیشتر و سلکسیون انتخاب شدند که براساس نتایج به دست آمده از این مرحله ۱۰ جدایه حائز شرایط شناخته شدند که عمدتا به جنس های سودوموناس و باسیلوس متعلق بودند.
وی تصریح کرد: در ادامه سه مخلوط میکروبی از جدایههای برتر تهیه شد و بررسی توان تجزیه کنندگی آنها نشان داد مخلوط ایجاد شده توانایی تجزیه بیش از ۵۱ درصد از آلایندههای نفتی را دارد. براساس بررسیهای به عمل آمده مشخص شد که توان مخلوطهای میکروبی در تجزیه آلاینده های نفتی نسبت به تک جدایه ها بیشتر است. در ضمن برهمکنش بین جدایه های تشکیل دهنده مخلوط میکروبی تاثیر بهسزایی در افزایش یا کاهش توان تجزیه کنندگی آن دارد، باید در اجرای فرآیند پالایش میکروبی مکانهای آلوده باید مد نظر قرار گیرد.