به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توحید خراسانی مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان گفت: این شرکت توانسته است دستگاهی را طراحی کند که به صورت الکترواپتیک عمل می کند؛ به عبارت دیگر ترکیبی از الکترونیک و اپتیک در این دستگاه به کار برده شده است.
وی درباره چگونگی کارکرد این دستگاه نیز توضیح داد: با استفاده از این دستگاه نوری به آب تابانده میشود، سپس این نور با برخورد به آب دچار پراکندگی شده و این دستگاه با استفاده از نرم افزاری که در آن طراحی و نوشته شده است میزان پراکندگی نور را مشخص میکند.
این فعال فناور با اشاره به کارکردهای این دستگاه بیان کرد: هر قدر میزان املاح و ذرات موجود در آب بیشتر باشد میزان پراکندگی نور تابیده شده نیز بیشتر خواهد بود و این دستگاه براساس استانداردی که برای آن تعریف شده است میزان پراکندگی نور تابیده شده را محاسبه و میزان کدورت آب را اندازه گیری میکند.
به گفته مدیرعامل شرکت دانش بنیان، ۲ کشور آمریکا و آلمان تولیدکننده اصلی این دستگاه هستند که دستگاه ساخت کشور آمریکا چیزی در حدود ۳۰ میلیون و دستگاه ساخت کشور آلمان قیمتی در حدود ۲۰ میلیون تومان قیمت دارند.
وی درباره کاربرد این دستگاه گفت: کاربرد این دستگاه در ادارههای آب منطقهای و شرکتهای آب و فاضلاب است که در این مجموعهها سنجش میزان کدورت آب از اهمیت زیادی برخوردار است.
خراسانی با بیان اینکه با تولید این دستگاه برای ۶ نفر اشتغال ایجاد شده است، درباره قیمت تمام شده این دستگاه گفت: قیمت دستگاه کدورت سنج ساخت این شرکت چیزی در حدود ۸ میلیون تومان است.