تاانتخابات| از انصراف لاریجانی برای کاندیداتوری تا آخرین خبر از «سَرا»ی اصلاح‌طلبان

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب ‌پایگاه خبری خبرآنی، در فاصله 85 روز مانده به یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و در آستانه آغاز  مهلت یک هفته‌ای ثبت نام نامزدهای حضور در این انتخابات،  جمال عرف رئیس ستاد انتخابات و معاون وزیر کشور در یک نشست خبری به تشریح برنامه‌های وزارتخانه متبوع خود برای برگزاری هرچه بهتر انتخابات پیش رو پرداخت. 

عرف با بیان اینکه زنگ انتخابات مجلس از 10 اردیبهشت سال جاری به صدا در آمده است، از آموزش حقوقی به  حدود دو هزار نفر از فرمانداران و  بخشداران کشور به منظور آمادگی برای انتخابات آتی مجلس خبر داد.

**برآوردها درباره  گرایش سیاسی نامزدهای انتخابات مجلس 

رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین با اشاره به برگزاری انتخابات میان دوره‌ای مجلس خبرگان در برخی شهرها خاطرنشان کرد:همزمان با انتخابات مجلس شورای اسلامی  انتخابات میان دوره‌ای خبرگان نیز در 5 استان برگزار می‌شود تا تکلیف 7 کرسی خالی این مجلس مشخص شود. عرف در عین حال با اشاره به آمار اولیه ستاد انتخابات کشور از میزان ثبت‌‌نام‌ها برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس و همچنین گرایش سیاسی  ثبت‌نام‌کنندگان گفت:‌ تا پایان آبان ماه، براساس برآوردها حدود 7هزار نفر در سراسر کشور برای حضور در انتخابات شناسایی شده‌اند که 26 درصد آنها افرادی با گرایش  اصلاح طلب، 34 درصد اصولگرا و 40 درصد نیز مستقل هستند.

 

معاون سیاسی وزیر کشور درباره نحوه احزاب هویت نامزدها و همچنین الکترونیکی شدن صندوق‌های رای که از اهداف این وزارتخانه در  یکی دو انتخابات گذشته بوده، تصریح کرد: احراز هویت افراد در شعب به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و برای همین منظور در حال تهیه دستگاه احراز هویت با کمک وزارت دفاع هستیم. همچنین دنبال استفاده از صندوق‌های الکترونیکی هستیم ولی تا این لحظه با شورای نگهبان به جمع‌بندی نرسیده‌ایم.

**تصویب جزئیات طرح سرا در جلسه آینده شورای سیاست‌گذاری 

در حالی که اظهارات جمال عرف، از آمادگی ستاد اجرایی انتخابات کشور برای مدیریت امور مرتبط با انتخابات حکایت دارد، در میدان رقابت‌های انتخاباتی اما  جریان‌های سیاسی همچنان مشغول  رایزنی با گروه‌ها و احزاب درون گفتمانی هستند و هنوز به جمع‌بندی خاصی در زمینه بستن لیست انتخاباتی نرسیده‌اند. اصلاح‌طلبان مدتی است تمامی همّ و غمّ خود را معطوف به طرح سَرا یا همان سامانه رای سنجی‌ اصلاح‌طلبان کرده‌اند ولی علاوه بر اختلاف بر سر زمان و نحوه اجرای این طرح، همچنان بر سر جزئیات "سرا" اختلاف‌نظرات جدی دارند به طوری که به گفته محمد عطریانفر از اعضای ارشد حزب کارگزاران، "سرا در مقطع کنونی جنبه عملیاتی و اجرایی ندارد". 

در عین حال حسن رسولی عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان درباره آخرین وضعیت این طرح در شورای سیاست‌گذاری به خبرآنی گفت: "پس از تصویب کلیات طرح سرا در شورای سیاست‌گذاری، اعضای شورای بر روی نظرات اصلاحی که از سوی نمایندگان برخی احزاب مطرح شده بود، بحث کردند و مقرر شد که در نهایت جزئیات این طرح نیز در جلسه آتی شورای سیاست‌گذاری به رای گذاشته شود." 

رسولی درباره نظر برخی چهره‌های سیاسی اصلاح‌طلب که معتقدند به علت زمان کم باقی مانده تا انتخابات امکان اجرای این سازوکار در انتخابات آتی وجود ندارد، گفت: "اظهارنظر درباره هر موضوعی آزاد است ولی آنچه که مهم است این است که تصمیم نهایی درباره این طرح از سوی اعضای شورای سیاست‌گذاری اتخاذ می‌شود".

**لاریجانی: برنامه‌ای برای شرکت در انتخابات مجلس ندارم 

پس از اینکه در هفته‌های اخیر آمدن یا نیامدن علی لاریجانی در انتخابات به محل اختلاف میان نزدیکان وی تبدیل شده بود و برخی از آنها از حضور قطعی وی و برخی دیگر از عدم کاندیداتوری لاریجانی خبر می‌دادند، سکان‌دار 12 ساله کرسی ریاست مجلس در حاشیه سفر به استان قم، به خبرنگاران گفت که برنامه‌ای برای حضور در انتخابات آتی مجلس ندارد.

لاریجانی در همین رابطه تصریح کرده است  که نه تنها در استان قم بلکه از سایر استان‌ها نیز برای انتخابات ثبت نام نخواهد کرد.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.