رئیس حزب سوسیال ترقیخواه لبنان برخی از سفرا و وزرای خارجه کشورها را به دخالت در فرایند تشکیل کابینه لبنان متهم کرد.
به گزارش خبرآنی، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، ولید جنبلاط، رئیس حزب سوسیال ترقیخواه لبنان توییت کرد: برخی سفرای حاضر در لبنان و وزرای خارجه سایر کشورها وارد موضوع تشکیل کابینه شدهاند تا در کنار طبقه سیاسی که از امتیازدهی خودداری کرده و بر ابقاء در سمت خود پافشاری دارند، به پیچیدگیها و مشکلات این مساله بیفزایند.
جنبلاط در ادامه نوشت: امیدوارم سفرا، کارشناسان و چهرههای برجسته لبنان به سرعت درباره تشکیل کابینه با یکدیگر توافق کرده و همه آنها بدون استثنا از ثبات لبنان آنگونه که درباره آن صحبت میکنند، حمایت کنند.
این در حالی است که تظاهرات مردمی در لبنان روز شنبه نیز همزمان با فراخوانها برای اعتراض مقابل سفارت آمریکا در بیروت طی امروز (یکشنبه) و اعتصاب سراسری طی فردا ادامه یافت.
تظاهرکنندگان مجددا خواستار تشکیل دولت تکنوکرات و انتخابات زودهنگام و بازگرداندن اموال غارت شده و مواخذه فاسدان شدند.
صدها خودرو و موتورسیکلت با حمل پرچمهای لبنان و دست نوشتههایی در محکومیت فساد و درخواست برای مبارزه با فساد شعار مردم خواهان براندازی نظام هستند، سر دادند.
حریری قرار گرفتن در راس دولت آینده را مشروط به اینکه کرده که دولت آینده تکنوکرات باشد اما طرح دیگری مطرح است مبنی بر اینکه دولتی متشکل از متخصصان و سیاستمداران که مورد حمایت میشل عون، حزبالله لبنان، جنبش امل و جریان آزاد ملی موسوم به "دولت تکنو- سیاسی" است، تشکیل شود.
همچنین تظاهرکنندگان دو مجسمه "الثوره" (انقلاب) را در شهرک سعد نایل (البقاع) و مسیر مجدل عنجر در البقاع در نقطه مرزی سوریه و لبنان را حمل کردند.
تظاهراتی نیز از جانب زنان تحت عنوان "فریاد زنان جنوب" در شهر صور در جنوب برگزار شد آنها خواستار اعطای تابعیت به فرزندان زنان لبنانی مزدوج با افراد خارجی شدند.
شهر طرابلس در شمال نیز شاهد تظاهرات بود. در حالی که در شبکههای اجتماعی فراخوانهایی برای تظاهرات مقابل سفارت آمریکا طی امروز منتشر شد. این درخواست برای مخالفت با مداخله خارجیها در امور داخلی لبنان و در راس آن مداخله اخیر آمریکا مطرح شده است. اخیرا جفری فلتمن، سفیر اسبق آمریکا در لبنان گفته بود، این بار ماهیت تظاهرات لبنان با تظاهرات قبل فرق میکند و حزبالله لبنان دیگر جایگاهی نزد لبنانیها ندارد.
لبنان چند هفته است که با بحران سیاسی مواجه است. استعفای سعد حریری، نخست وزیر این کشور در پی اعتراضات نسبت به عملکرد مسؤولان، فساد در دستگاه حاکم و نیز وخامت شرایط اقتصادی، برشدت این بحران افزود.
انتهای پیام