به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، چگونگی تأمین هزینههای انتخاباتی و منابع مالی داوطلبان و نحوه هزینهکرد آن در قالب پروندهای با عنوان «معمّای پول و پارلمان» در پایگاه خبری خبرآنی پیگیری میشود.
در روزهای گذشته با تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این باره به گفتگو نشستیم تا ببینیم برای تبلیغات انتخاباتی چقدر هزینه کردهاند. بررسی متوسط حقوق و دریافتی یک نماینده مجلس دهم دیگر گزارش ما در مورد این موضوع بود، تا مشخص شود یک نماینده در 4 سال دوره نمایندگی چهمیزان دریافتی دارد که برخی از کاندیداها تا میلیاردها تومان برای کسب کرسیهای پارلمان هزینه میکنند؟
ذبیح نیکفر نماینده مردم لاهیجان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی با اشاره به برخی مباحث مطرح شده طی هفتههای اخیر درباره منشأ پولهای کاندیداهای انتخابات، گفت: یکی از نکات حائز اهمیت برای کاندیداهای انتخابات، منشأ و منبع پولهایی است که صرف تبلیغاتشان میکنند، باید منشأ این پولها به طور شفاف مشخص شود.
وی، یکی از تبعات شفاف نبودن منشأ و منبع پولهای هزینه شده از سوی کاندیداهای انتخابات را ایجاد رانت و فساد دانست و اظهار داشت: وقتی منشأ پولهای صرف شده برای کاندیداهای انتخابات مشخص نباشد، پولهای بی حساب و کتاب از سوی منابع قدرت و ثروت برای کاندیداها هزینه میشود.
نماینده مردم لاهیجان در مجلس اضافه کرد: هزینههای بی حساب و کتاب برای کاندیداهای انتخابات، بهخصوص کاندیداهای انتخابات مجلس، از سوی منابع قدرت و ثروت موجب میشود تا این کاندیدا در صورت رأیآوری در مجلس، به دنبال اجرای مطامع و خواستههای افراد با نفوذ و ثروتمند باشد.
نیکفر اضافه کرد: بعضا مشاهده شده که در یکی از حوزههای انتخابیه، یک کاندیدای انتخابات مجلس رقمی حدود 13 میلیارد تومان برای رأیآوری هزینه کرده که اصلا مشخص نیست این پول از کجا آمده است.
وی با بیان اینکه شورای نگهبان و دستگاههای نظارتی باید نظارت بیشتر و دقیقتری نسبت به پولهای انتخاباتی کاندیداها داشته باشند، تأکید کرد: شفافیت در قانون انتخابات مجلس امری ضروری است که باید مجلس و دولت نسبت به آن اهتمام داشته باشند.
نماینده مردم لاهیجان در مجلس در پایان یکی از دلایل رواج پولهای کثیف در انتخابات را، خلاء قانونی عنوان و خاطرنشان کرد: معتقدم قانون انتخابات میبایست در جهت مقابله با پولهای کثیف اصلاح شود.
انتهای پیام/