به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از نیواطلس، بتن ترکیبی از سیمان، ماده ای مانند سنگریزه و آب است. گاهی اوقات برای افزایش قدرت بتن به آن فیبرهای فولادی نیز افزوده می شود. اکنون یک محقق ایرانی ادعا می کنند نوع جدیدی از سیمان تقویت شده با فیبر را ابداع کرده که علاوه بر حفاظت از محیط زیست سبک وزن تر نیز است.
این محقق ایرانی «امیر حاجی اسماعیلی» دانشجوی دکتری است . او در آزمایشگاه ایمنی و نگهداری ساختار ها در موسسه تحقیقاتی EPEFL سوئیس نوعی بتن را با ویژگی گفته شده ابداع کرده است.
او به جای استفاده از فیبرهای فولادی معمول از فیبرهای جنس پلی اتیلن سخت استفاده کرد. این نوع فیبر نه تنها به اندازه فولاد قدرت دارد بلکه به خوبی با سیمان ترکیب می شود. در نتیجه به سیمان کمتری نیاز است. همچنین می توان به جای مقدار سیمانی که در تولید بتن کاهش یافته از سنگ آهک استفاده کرد.
این در حالی است که تولید سیمان یکی از منابع اصلی انتشار گازهای گلخانه ای به کار می رود. به گفته حاجی اسماعیلی در فرایند تولید سیمان ابداعی او (UHPFRC) در مقایسه با سیمان واقعی حدود ۶۰ تا۷۰ درصد دی اکسید کربن کمتری تولید می شود. همچنین این ماده ۱۰ درصد سبکتر است.
به گفته یوجین بروویلر مدیر آزمایشگاه قرار است سال آینده سیمان جدید برای نخستین بار در یک ساختمان استفاده شود. در این آزمایش از سیمان مذکور برای تقویت یک پل استفاده می شود.