به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در جلسه ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که امروز سه شنبه با حضور منوچهر منطقی دبیر این ستاد در محل پژوهشگاه ICT برگزار شد، به موارد مهمی از جمله همکاری بین خودروسازان و یکی از اپراتورهای موبایل، ایجاد فضای مشترک برای توسعه زیرساخت مشترک و حمایت از شرکت های دانش بنیان اشاره شد.
همچنین به این مساله تاکید شد که تصمیمات و مسائلی مانند مصوبه اخیر شورای امنیت ملی مبنی بر «تولید بار اول» که در ۱۳ شهریور امسال ابلاغ شد، هم می تواند به ابعاد حمایتی کمک کند.
لیلا محمدی رئیس پژوهشکده فناوری ارتباطات پژوهشگاه ICT در این جلسه گفت: این پژوهشگاه ضمن رصد فناوری، آینده نگری و کمک به تدوین برنامه های بخشی و ملی، توسعه فناوری های بومی و بومی سازی فناوری های پیشرفته و توسعه کسب و کارهای دانش بنیان در حوزه فاوا را دنبال می کند.
وی با اشاره به نقش پژوهشگاه ICT در فعالیت های صورت گرفته پیرامون خودروهای هوشمند (متصل و خودران) خاطرنشان کرد: این پژوهشگاه با مدنظر قرار دادن سیاست ارتباطات مخابراتی، توسعه زیرساخت های داده ای و فناوری اطلاعات، تجهیزات شبکه مبتنی بر IP و فناوری های رادیویی و طرح جامع فناورانه عملیات امنیت، در صدد تحقق پروژه های ارتباطی است.
در این جلسه، هومن ضرابی و معصومه خوش بختیان به عنوان مجریان پروژه، گزارشی از دستاوردهای پروژه «رگولاتوری خودروهای متصل» که به سفارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در پژوهشکده فناوری ارتباطات به انجام رسید و نیز نتایج پژوهشهای صورت گرفته در خصوص «شبکه زیرساخت خودروهای هوشمند»، ارائه کردند.
همچنین رضا بحری عضو هیئت علمی پژوهشگاه ICT توضیحاتی در خصوص باندهای فرکانسی مورد نیاز در فناوری DSRC و سلولی بیان کرد.
توجه به توسعه زیرساخت های ارتباطی همزمان با توسعه سایر بخش ها، توسعه فناوری های این حوزه براساس سرویس های نوین، ایجاد تمهیدات لازم برای پاکسازی باندهای DSRC و تخصیص باندهای نسل پنجم ارتباطی در ارتباط با C-V۲X از اقدامات پیشنهادی حاصل از تحقیقات اولیه پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در پروژه های فوق بود که به آن اشاره شد.
در این جلسه نمایندگانی از نهاد ریاست جمهوری، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، خودروسازان ، اپراتورها، شهرداری تهران، مرکز مدیریت راههای کشور، پژوهشکده خودرو دانشگاه تهران و بخش خصوصی حضور داشتند و نقطه نظرات خود را پیرامون پژوهش های ارائه شده، عنوان کردند.