به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، امروز سه انتصاب جدید در وزارت آموزش و پرورش انجام شد، براین اساس با حکم محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزشوپرورش، سید جواد حسینی سرپرست سابق این وزارتخانه جایگزین مجید قدمی در سازمان آموزش وپرورش استثنایی شد، مجید قدمی نیز بازنشسته شد.
علی باقرزاده به عنوان رییس مرکز هماهنگی و حوزه وزارتی جایگزین شاهپور محمدزاده شد، محمدزاده نیز به ادامه خدمت خود به عنوان رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه میدهد.
جلال دلقندی نیز به عنوان رییس مرکز حراست آموزشوپرورش منصوب شد.
همچنین امروز محسن حاجی میرزایی درآئین معارفه سید جواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی، علی باقرزاده رئیس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی و جلال دلقندی رئیس مرکز حراست و تکریم مجید قدمی رئیس سابق سازمان آموزشوپرورش استثنایی، اظهارکرد: رسالت آموزشوپرورش امری خطیر و ابدی است.
وی افزود: پدیدهها ظهور و بروز مختلفی دارند، بخشی از آن را همه احساس میکنند و در برابر مشکل قرار میگیریم و برای رفعش تلاش میکنیم اما برخی پدیدهها عوارضشان بعدها مشخص و با تأخیر زمانی ظاهر میشود و سطح سوم ریشههای شکلگیری پدیدههاست که بسیار مهم است.
حاجی میرزایی گفت: برخی سازمانها تمام توجهشان معطوف به گرهگشایی از مشکلات محسوس است، اهتمام به مشکلات محسوس لازم است اما کافی نیست.
وی ادامه داد: وقتی شاهد افزایش آسیبهای اجتماعی درجامعه هستیم نگران میشویم اما در فرهنگ عرفانی ما، وجود مشکل برای ما دلیلی برای توجه به موضوعات است لذا سرزمین ما مملو از مشکلات حلنشده است و باید ابتدا در مجموعه خودمان به رفع مشکلات بپردازیم هرچند علیرغم تلاشها، گاهی اوقات شاهد استمرار مشکلات هستیم.
علت یابی مشکلات نیاز است
وزیرآموزشوپرورش تصریح کرد: اگر دستگاهی تنها بر روی مشکلات موجود و عوارض مشهود آن متمرکز شود، در پیشبرد اهداف موفق نخواهد شد بلکه سازمانی موفق میشود که درکنار رفع مشکلات نیمنگاهی به علتیابی مشکلات نیز داشته باشد.
وی افزود: یکی از تأکیدات دین ما درک آیات و نشانهها است اگر ذهن ما توانست درک روشنتری از پدیدهها داشته باشد میتواند به رفع مشکلات نیز بپردازد.
وزیر آموزش وپرورش اظهارکرد: همه تحولات جامعه ناشی ازحیطه یادگیری است لذا کاستیها، نواقص و آسیبهای عمیق اجتماعی محصول ما است و باید ببینیم آیا وظیفه خطیر خود را در امر تعلیم و تربیت بهخوبی انجام دادهایم؟ البته ما چنانکه باید نتوانستیم در این مسیر موفق باشیم.
وی معلم را مهمترین عنصر تعلیم و تربیت برشمرد و ادامه داد:مدیران باید وظیفه خود را بهخوبی انجام دهند باید ارتباط مدرسه با خانواده باهدف خلق یک نتیجه مؤثرتر تقویت شود.
حاجی میرزایی خاطرنشان کرد: میثاق مشترک ما حل مشکلات با همکاری یکدیگر است اگر تلاش کنیم میتوانیم مسائل را حل کنیم. البته فهم درست از مشکلات لازمه حل مشکلات است.
وی صداقت و صراحت را منطق کار آموزشوپرورش دانست و افزود: تصورم این است افراد پس از مدتی کار در یک مسئولیت نیازمند جابجایی هستند و این باعث خیر در دستگاه خواهد شد.
وزیر آموزشوپرورش تصریح کرد: ممکن است در آموزشوپرورش مشکل و کاستی وجود داشته باشد که قابلاغماض باشد اما در آموزشوپرورش استثنایی هرگز هیچ کاستی و مشکلی قابلاغماض نیست.
علیه دیگران پروندهسازی نکنیم
وی با اشاره به اهمیت کار در مرکز حراست، اضافه کرد: اگر دوست نداریم علیه ما پروندهسازی شود نباید علیه دیگران پروندهسازی کرد.
حاجی میرزایی افزود: اگر بخواهیم در مسیر درست حرکت کنیم و ایجاد فرصت برای همه سطوح مدیریتی را داشته باشیم مرکز هماهنگی حوزه وزارتی باید کارش را خوب انجام دهد.
به گزارش خبرآنی، سید جواد حسینی رییس جدید سازمان آموزش و پرورش استثنایی در این مراسم گزارشی از کارها و فعالیتهای انجامشده در آموزشوپرورش استثنایی ارائه و اظهارکرد: من نیز در همین مسیر حرکت خواهم کرد.
وی برتغییر نام آموزشوپرورش استثنایی به آموزشوپرورش دانش آموزان با نیازهای ویژه اشاره کرد و گفت: بهروزرسانی شیوههای نوین آموزشی ویژه این دانش آموزان و کمک به پیشگیریهای قبل از تولد، ازجمله اهداف این سازمان است.
حسینی نیروی انسانی و فضای آموزشی را از عناصر مهم تعلیم و تربیت برشمرد و اضافه کرد: 5برابر دانش آموزان عادی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه باید وقت و هزینه کرد و آموزش نیروی انسانی نیز در این خصوص بسیار مهم است.
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی خاطرنشان کرد: فضای آموزشی موردنیاز دانش آموزان استثنایی سه تا چهار برابر دانش آموزان عادی است.
وی ادامه داد: استانداردسازی فرایندها و محتواهای آموزشوپرورش استثنایی در دستور کار خواهد بود لذا در ایجاد مراکز استثنایی وابسته به مراکز علمی تلاش میکنم.
حسینی گفت: باورپذیری جامعه به رویکرد دارایی محور و منابع محور در خصوص دانش آموزان استثنائی در این مسیر بسیار مؤثر خواهد بود.
در ادامه علی باقر زاده رئیس مرکز هماهنگی و حوزه وزارتی اظهار کرد: تقویت، انسجام و هماهنگی مدیران و معاونان حوزه ستادی ازجمله برنامههایم خواهد بود زیرا معتقدم اگر همسویی و انسجام بین مدیران وجود نداشته باشد کار در وزارتخانه بهخوبی پیش نخواهد رفت.
باقرزاده تصریح کرد: ترویج فضای همدلی و اعتماد در سطح ستاد از دیگر برنامهها خواهد بود.
وی ادامه داد: فرصت سازی برای یادگیری سازمانی از دیگر برنامهها خواهد بود لذا عدم یادگیری برای سازمانها خسارت بزرگی است.
جلال دلقندی رئیس مرکز هماهنگی و حوزه وزارتی افزود: تفکیک مسئولیتهای مختلف بخشهای مختلف حوزه ستادی ضروری است و این لازمهاش تعیین حدومرز وظایف هریک از حوزهها است.
رئیس مرکز حراست نیز در ادامه این برنامه اظهارکرد: لازمه توسعه هرکشوری اشراف اطلاعاتی سازمانها و دستگاهها است.
وی افزود: نگاه ما در حراست نگاه معلمی و تمام ساحتی خواهد بود و معتقدم بهترین و خوش اخلاقترین افراد باید در حراست باشند لذا رویکرد ما اخلاق، شرع و قانون است.
دلقندی بر فراجناحی فکر و عمل کردن در حراست تأکید و عنوان کرد؛ پاسخگو بودن در مرکز حراست یک اصل است و حراست مدرسه امن و حافظه پنهان آموزشوپرورش است.
وی افزود: حراست باید بهگونهای عمل کند که همه وجود چنین مرکزی را ضروری بدانند.
در این آئین وزیرآموزشوپرورش ضمن تقدیر از زحمات چندین ساله رئیس سابق سازمان آموزشوپرورش استثنایی حکم روسای جدید را به آنها اعطا کرد. همچنین مجید قدمی نیز بهعنوان مشاور وزیر حکم خود را در این مراسم دریافت کرد.