حجتالاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئترئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، با اشاره به طرح حذف تنوع مدارس اظهار داشت: به اعتقاد بنده طرح مذکور با عجله به تصویب رسیده است و ابهامات جدی به آن وارد است که نیاز به توضیح دارد.
وی با بیان اینکه این مصوبه خلاف قانون اساسی است، افزود: برخی از این مدارس مانند نمونه دولتی، شهریه دریافت میکنند، آیا طبق این طرح قرار است همه اینها خصوصی شوند و شهریه دریافت کنند که اگر این اتفاق بیفتد، مخالف اصل 30 قانون اساسی که طبق آن آموزش تا پایان دوره متوسطه رایگان است.
عضو هیئترئیسه کمیسیون آموزش مجلس ادامه داد: از طرف دیگر اگر قرار باشد، این نوع مدارس بهطور 100 درصد دولتی شوند و هیچ شهریهای دریافت نکنند، به دلیل داشتن بار مالی طبق اصل 75، مغایر با قانون اساسی است.
حجتالاسلام سلیمی تصریح کرد: تشکیل مدارس سمپاد تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و مجلس نمیتواند درباره آن تصمیمگیری کند.
وی با تأکید بر اینکه طرح مذکور با بند (9) اصل سوم قانون اساسی نیز تعارض دارد، اضافه کرد: اگر ما نتوانیم نخبگان را پرورش و آموزش درست دهیم، بر خلاف مصالح کشور است، در همه کشورها برای نخبگان اعتبار خاص قائل میشوند، اگر برای نخبگان اهمیت قائل نشویم، قطعا به ضرر کشور است.
عضو هیئترئیسه کمیسیون آموزش مجلس اظهار داشت: بنده با 24 نوع مدرسه برای کشور مخالفم، اما باید برای برخی از انواع مدارس مانند سمپاد در این طرح فکر و تعیین تکلیف شود.
نماینده مردم محلات در مجلس یادآور شد: طرح مذکور در جلسه علنی تصویب شده و طبق آییننامه برای بررسی به شورای نگهبان ارسال شده که امیدواریم شورای نگهبان طرح را بررسی و ایرادات و ابهامات آن را اعلام کند.
به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، مجلس در تاریخ 21 مهر 1398، قانونی به شرح زیر تصویب کرد: دولت (وزارت آموزش و پرورش مکلف است حداکثر تا پایان سال تحصیلی 99ــ98 تمام واحدهای آموزشی تحت مدیریت را منحصراً به دو صورت دولتی و غیردولتی اداره کند، بهگونهای که بهجز مدارس استثنایی، مدارس دولتی متنوع در کشور نباشد و ملاک ثبتنام در مدارس دولتی متناسب با فاصله محل سکونت با مدرسه باشد.
تبصره این ماده نیز «تأسیس هر نوع مدارس خاص» را صرفاً با مجوز مجلس شورای اسلامی امکانپذیر دانسته است.
انتهای پیام/