به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ سفر معنوی اربعین استانهای زیادی در ایران را درگیر خود میکند و استان ایلام به عنوان یکی از مقاصد اصلی استانی در ایران محسوب میشود.
این سفر در کنار برکات معنوی، برکات اقتصادی و مادی زیادی هم دارد که به دنبال همین برکات، صنعت گردشگری و صنایع دستی استان ایلام هم بیبهره نبوده که یکی از این برکات توسعه و گسترش صنعت گردشگری و صنایع دستی این استان بوده است.
در ایام اربعین و در راستای توسعه صنعت گردشگری و صنایع دستی نمایشگاهها صنایعدستی و سوغات محلی در ایلام و دیگر شهرستانهای تابعه برگزار شد که طبق آمار اعلامی از جانب ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایلام در ایام اربعین میزان فروش محصولات صنایعدستی در این نمایشگاهها 5 میلیارد ریال بوده است.
این آمار و فروش در ابعاد یک نمایشگاه استانی صنایع دستی آمار بدی نیست و به علاوه اینکه این آمار به معنای رشد 15 درصدی فروش صنایعدستی نسبت به سال گذشته در ایام اربعین است؛ این رشد بیانگر ظرفیتی است که نباید با عملکرد نامناسب مسئولان استانی از بین رود.
برگزاری چنین نمایشگاههایی در داخل کشور میتواند به یک مقصد مشخص محدود نشده و در طول مسیری مشخص ادامه داشته باشد و با شرایط فرهنگی این سفر هم همخوانی داشته باشد به عنوان مثال نمایشگاه مذکور به 85 غرفه متمرکز محدود شده است اما میتواند توسعهای در امتداد یک مسیر طولانی داشته باشد و به جز شهرستانهای دهلران، مهران، سیروان، سرابله (شباب) و ایوان مسیرهای بین راهی را هم پوشش دهد.
این گسترش میتواند در قالب تنوع محصول هم نمود پیدا کند و تنها به عرضه اقلامی چون گلیم نقش برجسته، نمد، صنایع چوبی و آثار معرق محدود نشده و با وسایل کاربردیتر که خاتگاه صنایع دستی هم داشته باشد همراه شود. در واقع با استفاده از پایههای صنایع دستی میتوان محصولات کاربردیتری هم طراحی کرد.
طبق اعلام ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایلام 33 رشته فعال صنایعدستی از جمله گلیم، معرق، جاجیم، کارهای سفالی و چوبی، گیوهبافی، سیاه چادر، لباس محلی، تزئینات شیشه، سنگ قیمتی و... در استان وجود دارد که این رشتهها در بیش از 120 کارگاه فعال استان با حضور بیش از 9700 نفر صنعتگتر دارای پروانه تولید در حال فرآوری است.
با توسعه این عرضه و برگزاری نمایشگاههای ممتد و بینراهی، این ظرفیت قابل گسترش بوده و امکان معرفی صنایع دستی اصلی استان مانند گلیم نقش برجسته را به عنوان مهمترین و شاخصترین صنعت دستی و بومی استان ایلام را به صورت بینالمللی دارد.
انتهای پیام/