به گزارش خبرنگار خبرآنی، محمدجواد آذری جهرمی امروز در حاشیه بازدید از «شتابدهنده کودک آنلاین» در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر پایان خدمات شرکتهای ارزش افزوده تلفن همراه گفت: این شرکتها همه به نوعی از نهادهای مختلفی برای فعالیت خود مجوز گرفتهاند و فعالیتشان غیرقانونی نیست اما نحوه درآمدزایی آنها غیرقانونی است.
وی با بیان اینکه ما به زودی لیست این شرکتها را منتشر میکنیم، افزود: اولین چیزی که از رگولاتوری خواستهام این است که در مورد وضعیت فعالیت این شرکتها شفافسازی کند تا معلوم شود چه بخشی از درآمد آنها به صورت غیرقانونی و جمعآوری پول (money collection) است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه خدمات ارزش افزوده مَفری شده است برای آنکه برخی شرکتها پرداخت خدماتیشان را از طریق اپراتورها انجام دهند، تصریح کرد: به بیان دیگر، یک شرکت درآمد خود را از طریق اپراتورها جمعآوری میکند چرا که شیوه راحتی در نظام بانکی برای جمعآوری پول ندارد.
آذری جهرمی گفت: برخیها این مدل را جزو ارزش افزوده دستهبندی میکنند و ما این شیوه را ارزش افزوده نمیدانیم. تکتک دستهبندیها و اینکه چه شرکتهایی چه میزان درآمد داشتند را باید شفاف اعلام کنیم چرا که معتقدیم در فضای غبارآلود نمیتوان تصمیم گرفت.
وی اضافه کرد: برای تعطیل کردن این کسب و کارها، برخی مراحل قانونی باید طی شود. ما هماکنون در حال ارزیابی هستیم اما هر چه پیش میرویم، بیشتر مصمم میشویم که حتماً باید این کسب و کارها را تعطیل کنیم چرا که درصد بسیار بالایی از این خدماتدهندگان در حال دریافت جمعآوری درآمد غیرقانونی هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به اینکه گفته میشود باعث و بانی خدمات «وَس»، خود شما هستید، گفت: اینگونه بدون مستندات که نمیتوان کسی را متهم کرد اما حتی اگر گفته میشود که ما ایدهپرداز این موضوع هستیم، اشکالی ندارد؛ ما خودمان دوست داریم این کسب و کارها را تعطیل کنیم.
آذری جهرمی با ذکر مثالی در مورد کسب درآمد غیرقانونی از خدمات ارزش افزوده پیامکی بیان کرد: سه سال پیش همراه اول حامی باشگاه پرسپولیس و استقلال بود و سه سال است که فرآیند اسپانسری این اپراتور در این زمینه به اتمام رسیده است اما هنوز ماهانه حدود دو میلیارد تومان به حساب اپراتور و باشگاههای فوتبال از محل سرشماره «۳۰۹۰» واریز میشود.
وی ادامه داد: من نمیتوانم فردای قیامت پاسخ این حقوق مردم را بدهم. حالا مهم نیست که عدهای دست به تخریب من میزنند و میگویند «جهرمی با هواپیما میرود یا میخواهد رئیسجمهور شود»؛ هرچه میخواهند بگویند اما ما جلوی آن را میگیریم.
حضور بهتری در تلهکام خواهیم داشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد عدم برگزاری نمایشگاه تلهکام و برنامه این وزارتخانه برای ادامه روند برگزاری آن گفت: یک پیشنهادی از سوی سازمان تنظیم مقررات با توجه به اینکه ظرفیت بازدید عمومی از نمایشگاه تلهکام ظرف چهار سال اخیر رو به کاهش بوده، مطرح شده است.
آذری جهرمی ادامه داد: بررسیها نشان میدهد که طی سالهای اخیر حضور مردم در نمایشگاه تلهکام کاهش یافته و بیشتر روند این نمایشگاه به سمت برقراری ارتباطات شرکت به شرکت پیش رفته است، درحالیکه ما معتقدیم نمایشگاه تلهکام دستاورد حوزه فناوری ارتباطات است و باید همه در آن حضور پررنگ داشته باشیم.
وی اضافه کرد: به همین دلیل پیشنهاد این بود که مدل نمایشگاه را به جای آنکه مانند الکامپ برای بازدید عموم باشد، به فضایی برای گفتوگوی میان تولیدکنندگان سختافزار و نرمافزار، اپراتورها، دانشگاهها و حاکمیت تبدیل کنیم به همین دلیل پیشنهاد برقراری نمایشگاه «ظرفیت» با تأکید بر مدیریت هزینهها مطرح شد و پیشنهاد بر این بود که نمایشگاه ظرفیت با تأخیر ۴۵ روزه برگزار شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در این زمینه با سندیکای صنعت مخابرات، انجمن تولیدکنندگان و نیز اپراتورها مشورت انجام شد و آنها نیز متناسب با این چارچوب، موافق این پیشنهاد بودند.
وی اضافه کرد: تعطیلی تلهکام در دستور کار نیست اما برگزاری آن به شیوه جدید و با کیفیت بالاتر در دستور کار است تا مانند نمایشگاه الکامپ، شاهد افت کیفیت آن نباشیم و حضور بهتری نیز در این نمایشگاه خواهیم داشت.
آذری جهرمی با اشاره به گلایه وزیر صنعت، معدن و تجارت از عدم حضور وزارت ارتباطات در نمایشگاه تلهکام اظهار کرد: این انتقاد را میپذیریم و معتقدیم که مجموعه رگولاتوری و تصمیمگیران باید در این زمینه سریعتر عمل میکردند و این برنامه متناسب با زمان مد نظر انجام میشد. همچنین معتقدیم که تلهکام با حضور ما با قوت و جدیت باید برگزار شود.
۲۵ ایده در تولید محتوای کودک حمایت شد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد نقش این وزارتخانه در حمایت از تولید محتوای ویژه کودکان در فضای مجازی گفت: فضای مجازی در حال توسعه است و همه مردم از آن استفاده میکنند به همین دلیل ما معتقدیم که نباید ظرفیت ما در سبد دیگران فعال شود. مطابق آمارها ایران به لحاظ ساخت سینمایی در میان ۱۰ کشور دنیا قرار دارد اما به لحاظ میزان مصرف تولیدات فاخر داخلی، جایگاه مناسبی ندارد؛ این مسئله نشان میدهد که ما در حال از دست دادن اقتصاد این بخش هستیم.
وی بیان کرد: در شبکه ملی اطلاعات دیدگاه حاکمیت بر توسعه فضای مجازی و دیدگاهی درونزا و بروننگر است. به این معنی که با توان خودمان بتوانیم به سمت بازار بینالمللی پیش برویم؛ به همین دلیل حمایت از شتابدهنده کودکآنلاین را در جهت حمایت از صاحبان خلاقیت در حوزه محتوای فضای مجازی کودکان در دستور کار داریم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ایجاد فضای آموزشی و رشد خلاقانه ایده و نیز بازار توزیع برای ارتقای تولید محتوای ویژه کودکان در فضای مجازی، از جمله اهداف ایجاد شتابدهنده کودکآنلاین است که وزارت ارتباطات از آن حمایت میکند.
آذری جهرمی ادامه داد: در شروع این اقدام ۱۱۰۰ ایده به این طرح معرفی شدند که در نهایت ۲۵ ایده وارد مرحله شتابدهی شد، این ۲۵ ایده رشد کرده و به محصول تبدیل شدهاند؛ این محصولات در آبان ماه به بازار عرضه میشوند.
وی افزود: ما تولید محتوا نمیکنیم اما به تولیدکنندگان محتوا کمک میکنیم. ما معتقدیم که تولید محتوا و حتی حمایت از تولیدکنندگان آن، وظیفه ما نیست و اگر صدا و سیما این کار را انجام دهد، ما وارد این بحث نمیشویم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه متولیان اصلی این اقدامات را انجام ندادند اما از شبکه ملی اطلاعات انتظار رونق دارند، اظهار کرد: کسی که مسئول محتوای شبکه ملی اطلاعات است باید این کار را انجام میداد. اتفاقاً کاری را که ما در وزارت ارتباطات پیگیری کردیم، به این دلیل است که به دوستانی که مسئولیت محتوایی دارند، بگوییم که «شما به وظایف خود عمل نکردهاید». امروز هم هر کسی در این زمینه اعلام آمادگی کند، ما در کنارش میایستیم و تنهایش نمیگذاریم، چرا که معتقدیم که کار تخصصی ما این نیست.
آذری جهرمی در مورد اظهارنظر مینا مهرنوش مدیرعامل سابق رایتل و حاشیههای انتصاب در این اپراتور گفت: اطلاعی از اظهارنظر ایشان ندارم و اگر مطالبی دارند، میتوانند آن را به دستگاههای نظارتی اعلام کنند.