به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، محمد نصیری در نشست خبری با اصحاب رسانه با موضوع طرح نذر آب 2 اظهار کرد: کمپین صلیب سرخ جهانی 150 سال پیش برای افرادی که در جنگها آسیب میدیدند تشکیل شد و در واقع هدف این مجموعه خدمت رسانی به افراد آسیبدیده در جنگ بود.
وی تصریح کرد: امروزه موضوعات دیگری از جمله خدمت رسانی به حادثهدیدگان در حوادث طبیعی به خدمات صلیب سرخ افزوده شده است و در واقع افرادی که در بحرانها با آسیبها روبرو میشوند از خدمات در نظر گرفته شده بهرهمند میشوند.
رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر با اشاره به اجرای طرح نذر آب گفت: این طرح دو سالی است که از سوی سازمان داوطلبان هلال احمر آغاز شده است و خوشبختانه به توفیقات خوبی نیز در اجرای طرح دست یافتهایم. طرح نذر آب 2 در استانهایی از جمله خراسان جنوبی، هرمزگان، کرمان، سیستان انجام شده است و در واقع با حضور داوطلبان در بخشهای مختلف خدمات خوبی به مردم استانها و شهرستانهای مختلف ارائه شده است.
وی افزود: خشکسالی باعث مهاجرت جمعیت میشود و در واقع یکی از اهداف در طرح نذر آب ارائه خدمات به افراد در استانهای مختلف بوده است که این طرح از دو سال گذشته آغاز شده و نتایج خوبی را در بر داشته است.
رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر ثبت جمعیت را از اهداف مهم طرح نذر آب دانست و گفت: در این طرح ما به دنبال 3 محور کلی بودهایم که از جمله آن میتوان به دسترسی افراد به آب آشامیدنی، رفع موانع و مشکلات درمان و همچنین معیشت و نیاز اولیه خانوادهها اشاره کرد که در این طرح تعداد بسیار زیادی از پزشکان متخصص در مناطق شناسایی شدند و در واقع توانستیم با همت و تلاش آنها نیازهای مردم منطقه را برطرف کنیم.
نصیری ادامه داد: همچنین در طرح نذر آب و دسترسی افراد به آب آشامیدنی اقداماتی نیز برای دسترسی آب مورد نیاز برای دام آنها نیز انجام گرفته است که علاوه بر آن نیز اقداماتی در راستای طرح محب در حوزه سلامت و روان خانوادهها انجام شده است.
وی با بیان اینکه در اجرای تمامی بخشها در حوزه فرهنگی، معیشتی، درمان و ... ریالی از جمعیت هلال احمر در استانهای محروم هزینه نشده است گفت: مبلغ 5 میلیارد و 600 میلیون تومان توسط خیرین برای اجرای طرح در سال جاری جمعآوری و هزینه شده است.
رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر تامین تانکر آب، تامین مواد غذایی، حضور پزشکان متخصص را از مزایای طرح نذر آب در مناطق محروم کشور دانست و گفت: در واقع در طرح نذر آب نیاز اولیه خانوادهها برطرف شده است علاوه بر آنکه در اجرای طرح برای هر یک از استانهای مد نظر، استانهای معین نیز پیش بینی شده است.
نصیری در ارتباط با اجرای طرح نذر آب در مرحله سوم نیز خاطرنشان کرد: سال آینده نیز طرح نذر آب 3 با همت داوطلبان انجام خواهد شد که البته در ارتباط با محتوای آن هنوز به جمعبندی نرسیدهایم و انشاءالله بعد از مراسم اربعین در این زمینه تصمیمگیری خواهد شد.
وی سپس به اعزام خیرین و نیکوکاران به مناطق محروم در اجرای طرح نذر آب 2 اشاره کرد و گفت: بر اساس آماری که داریم اکثر این ترددها به صورت زمینی بوده است و حتی مسافتهای حدود 2 هزار کیلومتری نیز به صورت زمینی انجام شده است.
رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر افزود: از ویژگیهای نذر آب 2 میتوان به وسعت جغرافیایی اجرای طرح اشاره کرد که در طرح نذر آب 2 امسال در 4 استان انجام شده است. جمعیت هلال احمر یک سازمان اجتماعی است و با سازمان بهزیستی و کمیته امداد تفاوتهایی دارد؛ در واقع نگاه ما این است که از طریق خیرین اقدامات موثری را در سازمان انجام دهیم.
وی همچنین از اجرای طرح ویژهای در مناطق آسیبدیده در استانهای مختلف خبر داد و گفت: قرار است در هر استان یک منطقه آسیبدیده انتخاب شود و طرحی با هدف کاهش آسیب در منطقه مدنظر اجرا شود که انشاءالله این طرح نیز در نیمه دوم سال 98 انجام خواهد گرفت و در راستای طرح جامع بنا داریم وضعیت منطقه مورد نظر را یک سطح بالا ببریم.
وی همچنین به آخرین وضعیت مبالغ جمعآوری شده از سوی هلال احمر در سیل امسال اشاره کرد و گفت: خوشبختانه مردم مهرورز ایران همچنان به مردم سیلزده کشورمان کمک میکنند و از دوم فروردین ماه که فرآیند جمعآوری کمکها آغاز شد این روند ادامه دارد و در واقع هلال احمر امانتدار مردم است و ریالی از پول جمعآوری شده برای سیلزدگان برای پرکردن مواد غذایی در انبارها استفاده نشده است.
نصیری درباره میزان کمکهای مردمی در سیل نیز گفت: تا به امروز 230 میلیارد تومان رقم نقدی و 165 میلیارد تومان کمک غیرنقدی جمعآوری شده است که با عنایت پیشنهاد مقام معظم رهبری و دستور ریاست جمهور، ستادی با محوریت وزیر کشور در حوزه بازسازی منازل سیلزدگان تشکیل شده است که این کمکها نیز در این ارتباط هزینه میشود.
رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر گفت: البته از رقم 230 میلیارد تومان؛ مبلغ 55 میلیارد تومان در ارتباط با خرید لوازم خانگی مورد نیاز سیلزدگان هزینه شده است که در همین زمینه 10 هزار بسته لوازم خانگی تهیه شده است.
وی با بیان اینکه هلال احمر هیچ نقشی در خصوص توزیع لوازم خانگی به سیلزدگان نداشته است گفت: این کار توسط مددکاران انجام میشود و تا به امروز 9400 پک لوازم خانگی به مناطق سیلزده ارسال شده است و طبق آخرین بازدیدهای صورت گرفته مابقی این لوازم در اختیار مردم شناسایی شده در استانهای لرستان و سیستان و بلوچستان قرار خواهد گرفت.
نصیری گفت: البته لوازم خانگی تهیه شده همه کالاهای ایرانی هستند و بر اساس تدابیر پیشبینی شده در ستاد بازسازی مناطق آسیبدیده از سیل که با محوریت وزیر کشور انجام شده است مابقی کمکهای مردمی در خصوص کمک بلاعوض به سیلزدگان هزینه خواهد شد.
وی در این زمینه توضیح داد: بر همین بنیاد مسکن در ارتباط با نیاز هر واحد مسکونی به ستاد بازسازی اعلام کرده و در واقع پول جمعآوری شده در هلال احمر نیز با ابلاغ ستاد بازسازی به حساس مشترک سرپرست خانوار و پیمانکار مربوطه برای ساخت مسکن واریز میشود.
رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر در ارتباط با سقف و کف کمکهای بلاعوض هلال احمر به سیلزدگان نیز گفت: این کمک منوط به درخواست بنیاد مسکن خواهد بود. علاوه بر اینکه شماره حساب اشاره شده مورد تایید ستاد بازسازی مناطق آسیبدیده و بنیاد مسکن است.
انتهای پیام/