شکست پروژه فضایی روسیه برای انتخاب جایگزین انسان

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ ربات انسان‌ نمای "فِدور" پس از انجام ماموریت خود در ایستگاه فضایی بین‌المللی به زمین بازگشت.

این ربات در اصل برای انجام ماموریت‌های طولانی فضایی و جایگزینی برای فضانوردان در محیط خطرناک فضا طراحی شده بود. از جمله توانایی‌های فدور می‌توان به تیراندازی با دقت بسیار بالا، رانندگی و تعمیر وسایل الکترونیکی استفاده شده در ایستگاه‌های فضایی اشاره کرد. پس از اینکه در سال 2017 پروژه این ربات، به دلیل پخش تصاویر تیراندازی تقریبا متوقف شد، "دودرف" مدیر اجرایی گروه سازنده ربات گفت که تیراندازی این ربات نشان‌دهنده توانایی آن در هماهنگی قدرت بینایی و تنظیم حرکات دستش است.

فدور ماه گذشته توسط یک موشک از ایستگاه فضایی روسیه در قزاقستان به فضا پرتاب شد و پس از انجام ماموریت 10 روزه خود به زمین بازگشت. دودرف پس از بازگشت این ربات در خصوص ادامه فعالیت فدور در سفرهای فضایی گفت: این ربات انسان‌نمای نقره‌ای نمی‌تواند جایگزین مناسبی برای فضانوردان در سفرهای پرخطر و طولانی فضایی باشد.

دودرف افزود: سازندگان به فکر طرحی هستند که بتواند، به فدور کمک کند تا در فضای خارج از فضا پیما فعالیت کند. طراحی این ربات به گونه‌ای نیست که بتواند در فضا به راحتی حرکت کند. قد بلند 180 سانتی متری و و پاهای بلند، باعث ناکار‌آمدی فدور شد. همچنین برنامه‌نویسی فدور برای حرکت در فضای میکروجاذبه‌ای مناسب نبود.

فدور اولین ربات انسان‌نما نیست که به فضا فرستاده شد. در سال 2011 ناسا یک ربات انسان‌نما با ماموریت مشابه به فضا فرستاد. این ربات در سال 2018 پس از بروز مشکلات فنی به زمین بازگشت. در سال 2013 نیز، ژاپن یک ربات کوچک به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستاده بود.

دودروف در آخر گفت: فدور دیگر به فضا پرتاب نخواهد شد، او دیگر کاری برای انجام دادن در آنجا ندارد. او ماموریت خود را به پایان رسانده است.

انتهای‌پیام/ 

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.