هزاران نفر از مردم کشور تیمور شرقی، در جشن استقلال کشور و بیستمین سالگرد رفراندوم سال ۱۹۹۹ که منجر به خاتمه "اشغال" این کشور توسط اندونزی شد، شرکت کردند.
به گزارش خبرآنی به نقل از خبرگزاری رویترز، خبرگزاری اِی بی سی گزارش داد که مردم این کشور در "تاسی تولو" در نزدیکی دیلی، پایتخت تیمور شرقی، اقدام به خواندن سرود ملی خود به نام "پاتریا" (در لغت به معنای سرزمین پدری) کردند و به آتشبازی، موسیقی و آوازخوانی پرداختند.
مردم تیمور شرقی، روز سیام اوت را به عنوان سالگرد رفراندومی که به رهایی آنها از ۲۴ سال "اشغالگری بیرحمانه" اندونزی منجر شد، جشن میگیرند. مردم این کشور، طی آن سالها "مورد شکنجه و کشتارهای فراقانونی" قرار داشتند.
اطلاعات دقیقی از تعداد کشتهشدگان تا سال ۱۹۹۹ در دست نیست اما کمیته "رسیدگی، حقیقت و مصالحه" سازمان ملل، تعداد کشتارها را حدودا بین ۱۰۲ و ۱۸۳ هزار نفر تخمین زده بود.
پیش از آنکه اندونزی در سال ۱۹۷۵ رسما تهاجم خود را به این مستعمره سابق پرتغال آغاز کند، کشتارها شروع شده بود و با این حال، کشور استرالیا واکنشی نشان نمیداد.
در شانزدهم اکتبر ۱۹۷۵ و در بحبوحه آغاز تهاجم، نیروهای اندونزی که در حال عبور از مرز بودند، در شهر بالیبو، پنج خبرنگار تلویزیونی استرالیا را مورد تیراندازی قرار دادند و زمانی که راجر ایست، گزارشگر "اِی اِی پی" تلاش کرد تا بفهمد چه بر سر خبرنگاران آمده، او را نیز اعدام کردند.
این تهاجمها، شامل کشتار گروهی سال ۱۹۹۱ در دیلی هم میشود که طی آن، سربازان اندونزیایی به سوی شرکتکنندگان یک مراسم سوگواری آتش گشودند و دستکم ۲۵۰ نفر کشته شدند.
فیلم این کشتار، توسط خبرنگاران بینالمللی مخابره شد و به شکلگیری حمایت جهانی از استقلال تیمور شرقی منجر شد.
مردم تیمور شرقی، در سال ۱۹۹۹ توانستند در یک رفراندوم که توسط سازمان ملل سازماندهی شده بود، به "آزادی" رای دهند و با به رسمیت شناخته شدن استقلالشان در سال ۲۰۰۲، اولین کشور مستقل جدید قرن بیست و یکم را ایجاد کنند.
انتهای پیام