به گزارش خبرنگار خبرآنی، دکتر حمیدرضا طیبی امروز در بیستمین جشنواره و کنگره بین المللی رویان گفت:کارهای پژوهشگاه رویان حاصل کارهای بزرگ در گذشته است.
رئیس جهاددانشگاهی افزود: اما علاوه بر رویان، محققان جهاددانشگاهی در زمینه های مختلف از جمله کشاورزی، مهندسی پزشکی نیز فعالیت هایی انجام داده اند.
طیبی افزود:تلاش محققان جهاددانشگاهی همواره در راستای رفع مشکلات جامعه است و سعی کرده اند فناوریهای تولید شده را به مرحله تجاری سازی برسانند.
وی تاکید کرد: البته که در زمینه انتقال تکنولوژی فعالیت های خوبی انجام گرفته و ما همواره در تلاشیم که صاحب تکنولوژی شویم.
طیبی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه هدف از این کنگره به اشتراک گذاشتن یافته های علمی بین کشورهاست گفت: چهل سال پیش به لحاظ علمی و فناوری عقب بودیم ولی این پتانسیل وجود داشت.
رئیس جهاددانشگاهی افزود: سی و نه سال از عمر جهاددانشگاهی می گذرد و ما اثبات کردیم که توانایی حرکت در مرز علم را داریم.
طیبی خاطر نشان کرد: بحث اراده در کشور مطرح است. اینکه این اراده متکی بر علم خودمان باشد که ما با این اراده مشکل داریم.
وی ادامه داد: ما در زبان اراده داریم ولی در عمل نداریم؛ ما در تحریم هستیم و اگر اراده داشته باشیم میتوانیم توانایی خودمان را تبدیل به عمل کنیم ولی برنامه و اراده ای که باید دانش ما را به عمل تبدیل کنیم، نداریم.
رئیس جهاددانشگاهی افزود: ما در جهاددانشگاهی به دنبال تولید فناوری هستیم اما چرا این موضوع تبدیل علم به فناوری سه تا ده سال طول می کشد! این حاکی از آن است که اراده وجود ندارد.
به گفته وی اگر اراده وجود داشته باشد تبدیل علم به فناوری کوتاه میشود ولی در برخورد برخی سازمان ها در پروسه تبدیل دانش به فناوری طوری برخورد می کنند که انگار ما را به سخره گرفته اند.
وی ادامه داد: وجود آزمایشگاههای مرجع مهم ترین عاملی است که باعث می شود ما در خیلی پروژه ها سریعتر حرکت کنیم.
رئیس جهاددانشگاهی ادامه داد: ما هر جا اراده کردیم به نتیجه می رسیم؛ تحریم فقط کارها را به تاخیر می اندازد ولی باید آن را مدیریت کنیم. واقعا ما مشکل تولید فناوری نداریم و باید در زمان مناسب کار را شروع کنیم تا صاحب دانش شویم؛ در اصل باید فعل اراده را درست صرف کنیم.