طبق گزارشها، دونالد ترامپ طی یک مراسم شام خصوصی با رهبران حاضر در نشست گروه هفت، با لابیگری خود درخصوص پذیرش مجدد حضور روسیه در این گروه، با آنها به نزاع پرداخت.
به گزارش خبرآنی به نقل از پایگاه خبری هیل، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا طی روزهای پیش از آغاز نشست گروه هفت که اخیرا در شهر بیاریتز فرانسه برگزار شد، پیشنهاد حضور مجدد روسیه در این گروه را مطرح کرده و در جریان برگزاری نشست مذکور نیز به تکرار این پیشنهاد خود پرداخت.
سی ان ان و واشنگتنپست گزارش دادند که ترامپ در مراسم شام روز شنبه، با مخالفت دیگر شرکتکنندگان روبرو شد و به گزارش سی ان ان، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس در میان کسانی بودند که به مخالفت با نظر او پرداختند.
واشنگتنپست نوشته است که رهبران حاضر در نشست، با وجود مخالفت ترامپ اذعان داشتند که باید به دموکراتیک بودن کشورهای عضو اهمیت داده شود.
این در حالی است که کاخ سفید از اظهار نظر درخصوص این گزارشها امتناع ورزیده است.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه روز دوشنبه گفت که اعضای گروه هفت درخصوص بازپذیرش روسیه به اجماع آرا نرسیدند؛ در همین حال جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا گفته که روسیه با تعرضات ادامهدارش درخصوص اوکراین، شایستگی پیوستن مجدد به گروه هفت را ندارد.
روسیه در سال ۲۰۱۴، به دلیل "الحاق شبه جزیره کریمه" به این کشور، از نشست مذکور -که آن زمان گروه هشت عنوان میشد- کنار گذاشته شد.
اختلافات در موضوع پیوستن مجدد روسیه، طی روزهای اخیر به یکی از نکات اختلافبرانگیز مهم بین شرکتکنندگان این نشست تبدیل شده است؛ ترامپ مکررا از وجود همبستگی میان رهبران نشست سخن گفته و رسانهها را جهت عکس جلوه دادن این موضوع، مورد انتقاد قرار داده است.
آمریکا میزبان سال بعد این نشست خواهد بود و ترامپ میتواند به طور یکجانبه، مهمانان مورد نظر خود را دعوت کند. وی طی کنفرانس خبری روز دوشنبه، اظهار کرد که "قطعا" ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه را دعوت خواهد کرد. او به بیان این موضوع پرداخت که نبودن روسیه در مذاکرات جهانی، بیمعنا است.
ترامپ اضافه کرد: "فکر میکنم حضور روسیه، از نبودن این کشور بهتر است؛ آیا میتوانیم در هر دو صورت سر کنیم؟ بله میتوانیم. آیا گفتن این حرف از نظر افکار عمومی برای من مطلوب است؟ احتمالا نه".
او مقابل همه کشورها در اقدامی خلاف اصول دیپلماتیک، رئیسجمهوری سابق آمریکا را مورد نقد شدید قرار داد و طی سخنانش بارها مدعی شد که "پوتین هنگام تعرض و الحاق کریمه، نسبت به اوباما زرنگی کرده بود".
ترامپ همواره عنوان کرده که آمریکا از داشتن رابطه نزدیک با روسیه سود خواهد برد. با این حال به جهت اظهارات اغلب صمیمیاش نسبت به پوتین و روسیه، انتقادات دموکراتها نسبت به خود را بر میانگیزد؛ به خصوص پس از آنکه رابرت مولر، بازرس ویژه سابق تلاش مسکو برای دخالت در انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا -جهت کمک به ترامپ- را تایید کرده است.
انتهای پیام