به گزارش خبرنگار خبرآنی، زینب حمیدزاده امروز در آیین افتتاح اولین مرکز نوآوری بانوان دانشگاه علم و صنعت اظهار داشت: در ۴۰ سال اخیر میزان دانشآموختگان زن نسبت به آغاز انقلاب ۱۷ برابر شده است که در واقع ۸۰ درصد از این زنان در مقاطع کارشناسی و بالاتر هستند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان تحصیلکردگان زن با مرد برابر شده است، خاطرنشان کرد: حتی در بعضی شهرها نسبت فارغ التحصیلی زنان به مردان ۷۰ به ۳۰ است.
مشاور بانوان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه کرد: در اکوسیستم نوآوری و فناوری، تنها شاهد حضور ۲۵ درصدی بانوان در مشاغلی چون عضو هیئت علمی دانشگاهها و پژوهشگاهها هستیم.
حمیدزاده با اعلام اینکه در سال ۹۶ تنها مدیران عامل ۱۰ درصد شرکت های دانش بنیان، زنان بوده اند، گفت: البته این میزان در سال ۹۷ به ۱۲ درصد افزایش پیدا کرده است اما باز هم نسبت به کل فارغالتحصیلان زن، قابل قبول نیست. البته ذکر این نکته نیز ضروری است که در دانشگاهها مقاومتی برای حضور زنان در بخش های نوآوری صورت نمیگیرد.
وی به مطالعات آسیبشناسی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) درباره حضور زنان در جامعه اشاره کرد و گفت: این مطالعات نشان می دهد، اکثریت زنان تحصیلکرده به دلیل توجه به هویت زنان در جامعه هویت اجتماعی خود را فراموش میکنند و ما به دنبال راهکاری بودیم که بانوان متخصص بتوانند در جامعه هویت اجتماعی خود را حفظ کنند.
مشاور بانوان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه مدلی تحت عنوان توانافزایی بانوان خلاق در سه محور در دستور کار معاونت قرار گرفته است، افزود: الگوسازی، تقویت زیرساختها و توسعه شبکه از جمله محورهای اجرای این برنامه به شمار می رود.
حمیدزاده با تاکید بر اینکه مدل مرکز نوآوری بانوان بر اساس فرمایشات رهبری استخراج شده است، خاطرنشان کرد: به گفته ایشان مسئله مادری، همسری، خانه و خانواده جزو مسائل اساسی است و ایشان تاکید داشتند که در طرحهایی که برای زنان طراحی میشود، بانوان باید حضور داشته باشند.