به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، علیاصغر مونسان سرپرست وزارتخانه میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی در حاشیه سی و دومین نمایشگاه صنایع دستی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر برندسازی طراحی مبتنی بر سلیقه مشتری انجام میشود و استادکارهای خیلی خوب در زمینه صنایع دستی در سراسر کشور و حوزههای مختلف داریم.
وی گفت: در حال حاضر از بخش تولید صنایع دستی فاخر که تولید صنایع دستی کاربردی پیش رفتهایم.
مونسان ادامه داد: در حال حاضر صنایع دستی فاخر برای سلایق خاص و همینطور صنایع دستی کاربردی برای تمامی آحاد مردم تولید میشود.
سرپرست وزارتخانه میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی گفت: مردم هم علاقه به صنایع دستی ایرانی دارند و مردم همیشه از صنایع دستی حمایت کردهاند.
وی درباره صادرات صنایع دستی نیز گفت: در حال حاضر مواد اولیه گران شده است، اما حوزه صادرات خوب است و در این حوزه اقداماتی نیز صورت گرفته است.
مونسان افزود: صنایع دستی مصداق بارز اقتصاد مقاومتی هستند و از ظرفیتهای درونی اتفاق میافتد و امیدواریم با حمایت از صنایع دستی، به هدف 2 میلیارد دلار صادرات دست پیدا کنیم.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه برنامهای برای وزارتخانه جدید میراث فرهنگی - گردشگری و صنایع دستی دارید، گفت:نمایندگان مردم اینطور تشخیص دادند که سازمان میراث تبدیل به وزارتخانه شده است و با وزارتخانه شدن این سازمان، سه بخش مهم که نقش ویژهای در اقتصاد کشور نیز دارند باید تقویت شود.
سرپرست وزارتخانه میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی گفت: میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی جزو رتبههای اول و دوم در حوزه اقتصاد کشور است و در حوزه اشتغال نیز نقش مهمی دارند، بنابراین باید از این وزارتخانه حمایت بیشتری صورت گیرد.
مونسان ادامه داد: با ایجاد وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امیدواریم فاصله بودجهای نیز که در گذشته دو برابر بود کاهش پیدا کند.
وی افزود: در مدت اخیر حوزه گردشگری بسیار رشد کرده است و ما سال گذشته 7 میلیون و 800 هزار نفر گردشگر ورودی به کشور داشتهایم که هماکنون بیمارستانها و هتلهای ما خالی از گردشگر خارجی نیستند و این اتفاق در شرایطی رخ داده که تحریمها اثر منفی زیادی در کشور داشته است.
سرپرست وزارتخانه میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه 40 درصد امسال رشد گردشگر را داشتهایم، گفت: در حوزه میراث فرهنگی اثرات ثبت شده زیادی داریم که با تبدیل شدن این سازمان به وزارتخانه بهتر میتوانیم از این اثرهای ملی و جهانی حفظ و حراست کنیم و در اقتصاد کشور نیز نقش مهمی را ایفا کنیم.
وی اظهار داشت: در حال حاضر هر گردشگر 1400دلار ارزآوری برای کشور دارد که در حوزه نفت 64 دلار میفروختیم و 10 دلار آن سرمایهگذاری میشد، ولی در حوزه گردشگری کمتر از 3 سنت سرمایهگذاری میکنیم.
مونسان گفت: امیدواریم این سازماندهی جدید موجب حمایتهای بیشتر از میراث فرهنگی و گردشگری کشورمان شود.
سرپرست وزارتخانه میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی افزود: ما در همه شهرهای کشور هنرمند داریم و در هر شهر باید یک بازارچه صنایع دستی دائم داشته باشیم.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر بیمه هنرمندان صنایع دستی، گفت: سال گذشته اقدامات خوبی در راستای بیمه هنرمندان در حوزه صنایع دستی صورت گرفت و امسال نیز بودجه مناسبی در این خصوص اختصاص یافته است.
مونسان در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا به عنوان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری به مجلس معرفی خواهید شد، گفت: این از اختیارات رئیسجمهور است.
انتهای پیام/