به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از انگجت، سازمان غذا و داروی آمریکا اجازه داده از پاییز امسال یک روش نوآورانه و رایانشی جدید برای جراحی قلب روی ۱۶۰ بیمار در آمریکا آزمایش شود.
این فرایند که «شناسایی بهینه هدف از طریق مدل سازی Arithhythmogenesis» یاOPTIMA نامیده می شود شامل ابداع مدلی مجازی از قلب بیمار قبل از انجام عمل جراحی است. این فرایند به طور قابل توجهی از میزان جراحی های مورد نیاز برای درمان افراد با ضربان قلب نامتوازن می کاهد.
در نخستین گام به وسیله یک اسکن MRI مدلی از بطن های قلب بیمار تهیه می شود. محققان دانشگاه جان هاپکینز این فرایند را ایجاد کردند و سپس با سلول های مجازی مدل را پر می کنند. این سلول ها مانند همتایان واقعی خود براساس اینکه در مجاورت بافت قلب سالم یا زخمی قرار دارند، متفاوت عمل می کنند. آنها سپس سلول را با یک پالس الکتریکی مجازی تحریک می کنند تا مشخص شود ضربان قلب نامنظم در کجا ایجاد می شود.
بعد از اینکه مدل اولیه ساخته شد، پزشکان یک عمل جراحی شبیه سازی شده را انجام می دهند. این فرایند مدل را آپدیت می کند و ضایعات جدیدی را به قلب مجازی اضافه می کند.
سپس این تیم کل فرایند را چند بار آزمایش و کار را تکرار می کند تا مشخص شود در آینده کدام قسمت از قلب ضربان قلب نامنظم ایجاد می کند. به این ترتیب، آنها قادر به تهیه یک برنامه درمانی واحد هستند که نه تنها هر بافت قلبی که از آن فوراً نگرانی دارد را هدف قرار می دهد، بلکه بخش هایی از قلب را نیز که در آینده مشکل ایجاد می کند، ارائه می دهد. آخرین مرحله ارسال برنامه درمانی به جراح است.
این فرایند برای افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بسیار کارآمد است. به طور متوسط ۵۰ درصد از افرادی که به دلیل ضربان قلب نامنظم تحت عمل جراحی قرار می گیرند باید تحت عمل جراحی های دیگری نیز قرار گیرند.
البته تاکنون فقط این فرایند روی تعداد کمی آزمایش شده است. به طور دقیق 10 نفر با استفاده از تکنیک OPTIMA تحت عمل جراحی قرار گرفتند، اما تنها یک نفر مجبور به بازگشت به روش پیگیری شد. البته از آنجایی که در این روش اسکن MRI انجام می شود ، احتمالا هزینه های درمان برای هر بیمار هزینه های بیشتری خواهد بود. با این وجود، با گذشت زمان روش OPTIMA به طور کلی موجب صرفه جویی در هزینه خواهد شد. علاوه بر مزایای مالی، جراحی های کمتر نیز برای سلامت جسمی و روحی بیماران بهتر است. اگر OPTIMA آزمایش FDA خود را پشت سر بگذارد به زودی راهی بیمارستان ها می شود.