به گزارش گروه آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، مرتضی فاطمینژاد مدیرعامل مؤسسه علمی و پژوهشی رزمندگان اسلام با اشاره به برپایی دوازدهمین دوره لیگ علمی پایا، اظهار کرد: از مهمترین ویژگیهای این رقابت، برگزاری آن به صورت گروهی است؛ ضمن اینکه از فضای تئوری دور شده و وارد فضای عملیاتی شده است.
وی افزود: در بخش چالش، دانشآموزان با کسب و کارهای مختلف ارتباط برقرار میکنند و همچنین در این فضا شرکتکنندگان، فرصتهای شغلی را دنبال میکنند؛ دانشآموزان در بخش دیگر لیگ و در فضای مناظره، تحمل حرف مخالف را پیدا میکنند.
فاطمینژاد ادامه داد: به عنوان مثال در حوزه علوم تجربی بحث در مورد طب سنتی و مدرن شکل میگیرد و در نهایت مخاطبان این بحث و گفتوگو، نظرات گروههای مختلف را داوری میکنند.
مدیر عامل مؤسسه علمی و پژوهشی رزمندگان اسلام تصریح کرد: بعد از اتمام لیگ کانون فارغالتحصیلان، لیگ پایا ساماندهی شد و از نخبگان و دانشآموزان برتر این رقابتها حمایت میشود؛ لیگ امسال ۱۲ پایه رشته را بنیانگذاری کرده که در آن از پایه ششم ابتدایی تا پایه یازدهم حضور دارند.
وی گفت: لیگ پژوهشی ما در عین ایجاد فضای کاوشهای علمی به دنبال تبدیل علم نظری به پدیدههای عینی است؛ همچنین در بحثهای ارتباط میان رشتههای مختلف نیز در این لیگ مورد توجه قرار گرفته است تا دانشها در کنار هم منتج به محصول شود لذا در این جشنواره فضای میان رشته به شدت تقویت میشود.
فاطمینژاد ادامه داد: دانشآموزان در لیگ پایا مهارتهای کاربردی تعامل و کار گروهی را به عینه لمس میکنند؛ همچنین دانشجویان با این تیمها مرتبط شده تا یک فضای منطقی بین دانشآموزان و دانشجویان برای خلق آثار بزرگ ایجاد شود.
مدیرعامل موسسه علمی و پژوهشی رزمندگان اسلام تصریح کرد: امسال برای اولین بار قسمت کارآفرینی را بنیان نهادیم تا دانشآموزان ایدههای خود را تبدیل به فناوری کنند؛
وی درباره شرکتکنندگان خارجی گفت: شرکتکنندگان خارجی مرحله مقدماتی و نیمه نهایی را در کشورهای خود برگزار میکنند و در نهایت در مرحله اختتامیه به کشورمان ایران سفر میکنند.
فاطمینژاد با اشاره به نحوه اهدای جوایز به نفرات برتر این دوره از رقابتها افزود: در هر رشته سه دانشآموز در بخش انفرادی و در بخش گروهی نیز سه تیم منتخب میشوند و دارندگان مدال طلا به سازمان استعدادهای درخشان و بنیاد ملی نخبگان معرفی میشوند تا از خدمات و تسهیلات این ارگانها بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: در این دوره از مسابقات لیگ علمی پایا، کشورهایی همچون افغانستان، پاکستان، سوریه، لبنان، عراق و انگلستان حضور دارند که پیش از این در بهمن ماه سال 97 مرحله مقدماتی و اردیبهشت ماه سال جاری مرحله نیمه نهایی برگزار شد و شهریورماه امسال نیز مرحله پایانی این دوره از رقابتها برگزار میشود.
مدیر عامل مؤسسه علمی و پژوهشی رزمندگان اسلام افزود: امسال ۸ هزار و ۲۰۰ تیم ۵ نفره ثبتنام کردند و از هر ۳۲ استان کشور شرکت کننده حضور داشتند؛ مسابقه لیگ علمی پایا در بین مسابقات بین المللی مشابه به عنوان درجه قابل اتکا حساب میشود و برگزیدگان آن در بین مجامع بینالمللی دارای رتبه معتبر خواهند بود؛ همچنین امسال بیش از ۴۵ درصد دانش آموزان از مدارس استعدادهای درخشان هستند.
وی با اشاره به قرائت بیانیه دوازدهمین دوره لیگ علمی و پژوهشی پایا گفت: در اختتامیه، بیانیهای قرائت میشود که دانشآموزان آمادگی همه جانبه خود را به رخ تمام مراجع ذیربط کشور میرسانند تا در پیشرفت جمهوری اسلامی سهیم شوند؛ اختتامیه این دوره برای نخستین بار خارج از شهر تهران و در دانشگاه فرهنگیان مشهد مقدس طی روزهای دوم تا چهارم شهریور برگزار میشود.
فاطمینژاد با اشاره به مهمترین هدف از برگزاری لیگ علمی پایا اظهار کرد: پیام لیگ علمی و پژوهشی پایا این است که دانشآموزان ما میتوانند منشأ تحولات در دنیا باشند؛ هرچه دانشآموزان در سنین ابتدایی به خودباوری برسند به قلههای رفیع موفقیت به سرعت دست خواهند یافت.
انتهای پیام/