نشست هم‌اندیشی کارشناسان رسمی قضایی با رئیسی برگزار شد

به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس، نشست هم‌اندیشی با کارشناسان رسمی دادگستری با حضور رئیس قوه قضائیه آغاز شد.

در این نشست رئیس دستگاه قضا، سخنگوی قوه قضائیه، رئیس کل جدید دادگستری استان تهران و علی بهادری جهرمی رئیس مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه قضائیه حضور دارند.

همچنین جمع زیادی از کارشناسان رسمی قوه قضائیه نیز در این جلسه هم‌اندیشی حاضر شده تا به بیان دیدگاه‌ها و مشکلات خود بپردازند.

این دومین نشست مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضائیه با رئیس دستگاه قضا است که در جلسه قبل وکلای مرکز با آیت‌الله رئیسی دیدار و مشکلات خود را بازگو کرده بودند.

در این نشست آیت‌الله رئیسی بر نقش کارشناسان در مبانی فقهی و شرعی تأکید کرد و گفت:‌ نظر کارشناس در شرایطی که بتواند به کشف حقیقت کمک کند یا منطبق بر واقعیات جامعه باشد می‌تواند نقش مهمی را در کشف حقیقت برای قاضی داشته باشد.

وی ادامه داد: کارشناس در هر رشته‌ای می‌تواند به عنوان یک مشاور در صدور حکم توسط قاضی مؤثر باشد؛ بنابراین تخصص و به‌روز بودن نظریات کارشناسان مهم است و عدم انطباق این نظرات ممکن است به احکام آسیب رسانده و باعث اطاله دادرسی‌ها شود.

آیت‌الله رئیسی با تأکید بر همکاری بیشتر کارشناسان دادگستری و قضات افزود: وظیفه قاضی کشف حقیقت است و کارشناس می‌تواند نقش مهمی را در کنار قاضی ایفا کند و به کشف حقیقت کمک کند البته باید منطبق بر واقعیات باشد.

وی با تأکید بر به‌روز بودن علم کارشناسان حقوقی گفت: نظر یک کارشناس اگر به‌روز نباشد برای قاضی کفایت نمی‌کند به همین دلیل باید این کارشناسان از نظرات کارشناسی متقن برخوردار باشند و تأخیر در ارسال نظریه‌ها از سوی کارشناسان بر اطاله دادرسی می‌انجامد؛ گاهی نظرات دقیق ندادن منجر به تشکیل هیأت‌های کارشناسی می‌شود و این امر زمینه‌های ایجاد اطاله را بیشتر می‌کند. 

رئیس دستگاه قضا با تأکید بر اینکه نظرات کارشناسی متقن می‌تواند در مرحله کارشناسی مؤثر و مهم باشد، گفت: وظیفه مرکز امور مشاوران نظارت بر تعهد و تخصص کارشناسان قضایی است و این کانون‌ها می‌توانند نقش مهمی را در متقن کردن نظریه‌های کارشناسی ایفا کنند؛ چنانچه اگر یک نظریه از یک کارشناس صادر شود اما متقن نباشد باید از کانون و مرکز امور مشاوران سؤال شود که چرا نظارت کافی نبوده است.

آیت‌الله رئیسی بر تقویت امور اجرایی و نظارتی در زمینه نظرات کارشناسان رسمی دادگستری تأکید کرد و گفت: این نظارت الزامی است و یکی از وظایف کانون، نظارت باید باشد و اختیاری نیست.

وی گفت: دست‌اندرکاران و کارشناسان دادگستری اگر نیاز به آموزش دارند باید هیأت‌های فنی تشکیل شود چرا که صرف داشتن پروانه کارشناسی کفایت نمی‌کند.

رئیس دستگاه قضا افزود: مبنای کارشناسی در فقه و در مبانی دینی ما وجود دارد و کار کارشناسی را باید به کارشناس و کسی که کار را می‌شناسد ارجاع داد و در مبانی فقهی و دینی جایگاه کارشناسان به عنوان شخصیت‌های فنی بسیار اثربخش بوده اما باید کار آنها منطبق با واقعیات باشد.

ادامه دارد...

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.