به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از پرس اسوسیشن، هنگامیکه شاتل فضایی «چلنجر» در سال ۱۹۶۸ منفجر شد، هر ۷ خدمه آن کشته شدند. تحقیقات نشان داد یک اختلال انسانی در نتیجه خستگی و ساعات طولانی کار در ناسا دلیل انفجار بوده است.
در حقیقت تحقیقات نشان داد برخی مدیران قبل از شیفت ساعت یک بامداد فقط دو ساعت خوابیده بودند و همین امر روی تصمیم گیری آنها تاثیر گذاشته بود.
اکنون ۳۳ سال از این حادثه می گذرد و سازمان فضایی آمریکا راهی برای آزمایش میزان خستگی کارمندان به طوری که روی تصمیم گیری آنها تاثیر بگذارد را ابداع کرده است.
درهمین راستا کارشناسان مرکز تحقیق Ames ناسا در سیلیکون ولی متوجه شدند هنگامیکه افراد یک نقطه قرمز را در نمایشگر رصد می کنند، در حرکات چشم آنها تغییراتی به وجود می آید. با بررسی این تغییرات می توان اختلالات کوچک عصبی را ردیابی کرد که به دلیل کم خوابی ایجاد می شوند.
همچنین دانشمندان متوجه شدند اگر افراد ۲۴ ساعت بیدار بمانند میزان چشمک زدن آنها ۴ برابر می شود.
لی استون یکی از محققان مرکز VCL ناسا در این باره می گوید: اقدامات امنیتی خاصی برای کارمندانی وجود دارد که فعالیت های بصری خاصی انجام می دهند. با بررسی طیف حرکات چشم انسان نه تنها می توان خواب آلودگی را شناسایی کرد بلکه حتی می توان عوامل دیگر مانند مصرف الکل یا ضایعه مغزی را نیز رصد کرد.