مراکز توریسم درمانی و پایش سلامت سالمندی راه‌اندازی می‌شود

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا بهرامی در آستانه سی و نهمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی با رویکرد حل مساله و تامین نیازهای کشور با استفاده از پتانسیل جوانان فعالیت می‌کند، گفت: جوانان مخزن امید جامعه هستند و اعتماد به جوانان از جمله جوانان جهاد دانشگاهی می‌تواند پتانسیل‌ها موجود در جامعه را به فعلیت برساند.

وی با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی ارائه راه حل مسائل جامعه را با توجه به رویکرد دانشگاهی دنبال می کند، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی با همین رویکرد فعالیت‌های شاخص و موثری در حوزه‌های مختلف همچون سلول‌های بنیادی، ناباروری، طب سنتی، گیاهان دارویی، فعالیت‌های شاخص پژوهشگاه‌هایی مانند ابن‌سینا و پژوهشکده سرطان پستان «معتمد» انجام داده که همگی با رویکرد حل مسائل جامعه پیش رفته‌ و بسیاری از مسائل و مشکلات جامعه را از این طریق مرتفع کرده‌اند.

بهرامی با بیان اینکه سی و نهمین سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی با صدور فرمان گام دوم انقلاب از سوی مقام معظم رهبری مصادف شده است، ادامه داد: مهم‌ترین موضوع در بیانیه گام دوم، تزریق امید به جامعه و به خصوص جامعه دانشگاهی و جوانان است و از دید ایشان مهم‌ترین نیاز جامعه امروز ما امید است، این در حالیست که دشمنان و بدخواهان در حال تزریق و ترویج بذر ناامیدی در سطح جامعه هستند.

رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در جمع ائمه جمعه، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی یکی از سازمان‌هایی است که بیشترین امید در آن موج می‌زند، همانگونه که مقام معظم رهبری در سخنان خود تأکید کردند، جوانان جهاد دانشگاهی کارهای بزرگی انجام داده‌اند و دولت با توجه به نبود نفت و بودجه نفتی می‌تواند از این پتانسیل‌ها استفاده کند.

وی با اشاره به فعالیت‌ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، عنوان کرد: سالمندی از مهمترین حوزه‌های فعالیت این واحد است، چراکه مساله سالمندی یکی از مهمترین چالشهای آینده جامعه ما است، به گونه‌ای که در ۲۰ سال آینده با جمعیت ۲۶ تا ۲۷ میلیون نفری سالمندی روبرو خواهیم بود و باید برای روبرو شدن با آن برنامه ریزی داشته باشیم. امروز در اطراف هر سالمند ۵ نفر حضور دارد، در حالیکه این رقم تا سال ۱۴۲۰ به ۱.۲ نفر کاهش می‌یابد،‌ بنابراین باید برای تامین رفاه و آسایش حال افراد در دوره بازنشستگی و سالمندی برنامه‌ریزی داشته و منشأ اثر باشیم.

مرکز پایش سلامت سالمندی راه اندازی می‌شود

بهرامی با بیان اینکه کشور ما در حوزه سالمندی از نظر سیاستگذاری و اجرا نسبتا عقب است، اظهار داشت: با همین رویکرد گروه پژوهشی سالمندی و مرکز خدمات تخصصی درمان در منزل سالمندی(امداد) در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی راه‌اندازی شد و هم اکنون پیگیر راه‌اندازی مرکز پایش سلامت سالمندی هستیم تا بتوانیم کلیه خدمات سالمندی را در قالب یک پکیج کامل ارائه کنیم.

وی حوزه سلامت روان و آسیب‌های اجتماعی را محور بعدی فعالیت این واحد جهاد دانشگاهی عنوان کرد و گفت: با توجه به نیاز جامعه، گروه پژوهشی سلامت روان راه اندازی و در پی آن مرکز خدمات مشاوره سلامت روان نشاط و سلامتی ایجاد شد و هم اکنون در قالب یک پکیج، خدمات مشاوره و درمان در حوزه روانشناسی ارائه می‌شود.

راه‌اندازی مرکز توریسم درمانی

بهرامی با اشاره به توسعه فعالیت‌های این واحد در زمینه توریسم درمانی، خاطرنشان کرد: با توجه به توانمندی و پتانسیل‌ بالای پزشکان و حوزه درمان کشور از یک سو و همچنین مساله نوسانات ارز و تحریم‌ها از سوی دیگر، در حال حاضر فرصت بسیار خوبی برای فعالیت در حوزه توریسم درمانی مهیا شده و جهاد دانشگاهی نیز با راه‌اندازی مرکز توریسم درمانی در این حیطه ورود کرده است.

وی با اشاره به تقاضای بالای مراجعه از کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان، عمان، آذربایجان و برخی کشورهای دیگر برای استفاده از خدمات درمان داخل کشور، تصریح کرد: باید با در نظر گرفتن تمهیدات و اصلاح برخی قوانین موجود، به بهترین نحو ممکن از این بازار و پتانسیل استفاده کنیم.

رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به راه‌اندازی دوره‌های «ام بی ای سلامت» در این واحد، گفت: متاسفانه دانشگاه‌های ما دانشجویان را با رویکرد کارآفرینی و مساله محوری تربیت نمی‌کنند که همین مساله از دلایل افزایش آمار بیکاری در کشور ما به خصوص در قشر تحصیلکرده است.

اخذ مجوز مرکز خدمات مشاوره کارآفرینی

به گفته وی، اکثر فارغ التحصیلان ما تنها با دید استخدام و نه کارآفرینی وارد بازار کار می‌شوند. با همین رویکرد امسال تقریباً ۸۰ تا ۸۵ درصد بودجه کشور صرف حقوق کارمندان دولت، صندوق‌های بازنشستگی و بیمه‌های پایه شده و مابقی مسائل کشور قرار است با ۱۵ یا ۲۰ درصد بودجه باقیمانده مدیریت شود. این مساله ضرورت تغییر نگرش و فعالیت نخبگان کشور در حوزه‌های کارآفرینی را بیش از پیش نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با رویکرد حل مساله نسبت به راه‌اندازی دوره‌های ام ابی ای سلامت اقدام کرده است، گفت: یکی از اهداف این دوره آشنایی دانشجویان حوزه سلامت با مقوله کارآفرینی و تغییر نگرش دانشجویان و فارغ اتحصیلان نسبت به مقوله اشتغال است. در همین راستا تاکنون چهار دوره آموزشی «ام بی ای سلامت» برگزار شده و بیشترین استقبال نیز از طرف دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بوده است.

بهرامی با اعلام خبر اخذ مجوز مرکز خدمات مشاوره کارآفرینی از وزارت کار، تصریح کرد:‌ در کنار برگزاری دوره‌های «Health MBA» مرکز مشاوره کارآفرینی نیز برای هدایت ایده‌های استارت‌آپی دانشجویان در حوزه سلامت راه‌اندازی شده است.

راه‌اندازی مرکز داده کاوی حوزه سلامت

رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین از راه‌اندازی مرکز  داده کاوی حوزه سلامت در این واحد خبر داد و گفت: یکی از مهم‌ترین مقوله‌های مغفول حوزه سلامت جمع‌آوری و پایش  دیتای موجود در این حیطه‌هاست که در همین راستا مرکز تخصصی داده‌کاوی یا مدیریت اطلاعات سلامت در این واحد جهاد دانشگاهی راه‌اندازی شده و تا کنون با چندین مرکز تحقیقاتی و درمانی قرارداد همکاری منعقد کرده است.

وی ادامه داد: برای کمک به انسجام بیشتر فعالیت‌های دانشجویی، کانون‌های مختلفی در حوزه‌های گردشگری، فناوری‌های نوین، رسانه و سلامت، هنری، HSE و غیره ایجاد شده که دانشجویان علاقمند با ورود به این حوزه‌ها و تیم سازی؛ با استفاده از برند، بستر و سرمایه‌گذاری جهاد دانشگاهی فعالیت می‌کنند.

ارائه وام کارآفرینی به استارت اپ های دانشجویی

رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به راه‌اندازی دفتر صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سال گذشته، خاطرنشان کرد:  اغلب اساتید ما که خودشان روزی دانشجوی همین نظام آموزشی بوده‌اند، خواهان شرکت در این طرح و حل مشکلات مالی دانشجویان هستند. در همین راستا از اعضای هیئت‌علمی و دانشگاهیان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای فعالیت در این صندوق در هر قالبی که خودشان صلاح می‌دانند، دعوت به عمل می‌آید.

وی با ابراز امیدواری نسبت به افزایش منابع صندوق با هدف گسترش ارائه خدمات و همچنین افزایش رقم وام‌های دانشجویی، ‌خاطرنشان کرد: در حال‌حاضر تسهیلات صندوق در قالب وام‌ تحصیلی از یک تا ۳ میلیون تومان، وام ازدواج ۶ میلیون تومان و وام خرید تجهیزات و پایان‌نامه تا ۵ میلیون تومان به دانشجویان متقاضی ارائه می شود و همچنین بنابه موقعیت‌ها و شرایط اضطراری مانند سیل و زلزله، مبالغی در قالب وام در اختیار دانشجویان مناطق سانحه دیده قرار می‌گیرد.

بهرامی با اشاره به فعالیت‌های جدید صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان در حوزه کارآفرینی گفت: در این راستا به طرح‌های استارت‌آپی دانشجویان در حوزه سلامت و کارآفرینی، به خصوص فراگیران دوره های Health MBA وام کارآفرینی ارائه می‌شود.

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.