به گزارش گروه سیاسی پایگاه خبری خبرآنی محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما، در سخنانی، گفت: طی برنامهای 25 ساله با چین وارد همکاری شدهایم و بخشهای سیاسی و اقتصادی را میتوان از جمله برنامههای همکاری دو کشور نامید.
وی ادامه داد: در سفر اخیر گروه چینی به کشورمان، دیدگاه واحدی میان دولتمردان و سران دو کشور بهوجود آمد، بهگونهای که چینیها خواهان گسترش همکاری راهبردی با ایران شدند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: رابطه ایران و چین از منافع متقابل بسیاری برخوردار است، در دوره تحریمها حدود 37 میلیارد دلار ارزش واردات چین بوده است، این در حالی است که ایران توانایی دارد تا 200 میلیارد دلار با چین صادرات و واردات داشته باشد.
رضایی گفت: در شرایط کنونی، چین حدود 470 میلیارد دلار صادرات به آمریکا و همین مقدار به اروپا دارد و کل صادرات چین را میتوان حدود 2 هزار میلیارد دلار برآورد کرد و حدود 3 هزار میلیارد دلار هم ذخیره ارزی به نام خود ثبت کرده است.
وی افزود: ایران کانون انرژی جهان است و چین به شدت نیازمند نفت و گاز و انرژی است و ما هم به فناوریهای نوینی که چین سریعتر از اروپا و آمریکا به دست ما میرساند، نیازمندیم پس منافع متقابل ایران و چین بسیار است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما کاهش واردات کالاهای بیکیفیت چینی را خواستاریم و متأسفانه در ایران برخی تجار به دنبال کالای کمارزش و بیکیفیت چینی هستند و در چین همچنین افرادی کم نیستند، بنابراین ما خواهان واردات کالاهای مرغوبی هستیم که چین به اروپا و آمریکا صادر میکند.
رضایی افزود: با اینکه یکی از شعارهای جمهوری اسلامی در صدر انقلاب؛ نه شرقی، نه غربی بود، اما منظور از شرقی همان شرق انحصارطلب مانند شوروی و غربی مانند آمریکا بود که در واقع اگر در شرق کشورهای قابلی باشند، ما حتماً با آنان همکاری خواهیم کرد، ولی متأسفانه غربیها همیشه مانند استاد شاگردی به ما نگاه میکنند که این نگاه در شرق وجود ندارد.
وی تصریح کرد: عدهای در کشور هستند که به دنبال آزادی در داخل و نوکری در خارج از کشورند، آزادی را نباید فقط محدود به داخل کشور دانست و باید در روابط خارجی هم آزادانه رفتار کنند، اما نمیشود که در داخل آزاد و در خارج دنبالهرو آمریکا بود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در ارتباط با چین، روسیه و ترکیه در برخی از بخشها، در یک جبهه به نام تحریمها قرار داریم، آمریکا، ایران، چین و روسیه را دشمنان خود نامیده است در این بین ما به دنبال برنامههای راهبردی با روسها هم هستیم، اما مورد به مورد مثلاً در مورد سوریه، ما در کنار روسیه اقدام راهبردی پیادهسازی کردیم و در سوریه همدیگر را آزمایش کردیم و دیدیم که میتوانیم با هم کار کنیم و این همکاری تاکنون ادامه دارد.
رضایی تصریح کرد: باشگاه تحریمها (ایران، روسیه، چین و ترکیه) به عنوان یک ائتلاف بزرگ میتواند عامل اقدامات و تأثیرات بزرگ و مهمی باشد؛ ما میتوانیم با چین و روسیه یک بلوک جدید و یک تفکر و اندیشه و حرکتی جدید را ایجاد و آغاز کنیم.
وی ادامه داد: اگر مردم آلمان و فرانسه به سمت تفکر ضد نظام سرمایهداری و ضد دموکراسی فاسد برگردند، ما از آنان استقبال میکنیم، ما به دنبال یک نظم نوین بینالمللی با نگاه و همکاریهای جدید هستیم، لذا شرق میتواند پرچمدار یک نظم بینالمللی باشد، ما هم میتوانیم سهمی در این نظم داشته باشیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: اروپاییها دچار اشتباهند، آنان به ما میگویند تند نروید و از برجام خارج نشوید، حال بیایند و هزینه این تند نرفتن را بپردازند، اروپاییها به تعهدات خودشان در برجام هم عمل نمیکنند.
رضایی گفت: ما به دنبال حرکت گامبهگام هستیم تا کل منافع هستهای را فعال کنیم و اگر اروپاییها به تعهداتشان عمل کنند و بگذارند بانکهای ما در اروپا فعال گردد و نفت ایران را به همان میزان سابق خریداری کنند، احتمال دارد که ایران به برنداشتن گام سوم فکر کند.
وی افزود: اروپاییها تا شهریور ماه فرصت دارند که به تعهداتشان عمل کنند، در غیر این صورت، پس از شکست خوردن ترامپ بازگشت اروپاییها دیگر فایدهای ندارد و فکر نمیکنم ایران در آن زمان نگاه مثبتی به بازگشت اروپاییها به برجام داشته باشد و ممکن است ایران تصمیم جدیدی بگیرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره حوادث زنجیرهای اخیر و حریمشکنی پهپاد آمریکایی تصریح کرد: مسئول همه این حوادث آمریکاست، اسناد ضبط شدهای وجود دارد که به پهپاد جاسوسی آمریکا اخطار داده شده بود و بارها به اخطار ما بیتوجهی کرده بود، نتیجهاش هم همان شد که باید میشد.
رضایی درباره توقیف کشتی انگلیسی هم گفت: چرا آنان کشتی ما را توقیف کردند؟ انتظار داشتند ما دست روی دست بگذاریم، اما پس از اقدام آنان ما هم خلیج فارس را در نوردیدیم و کشتی انگلیسی را یافتیم که به اشتباه از آبراه خروجی قصد ورود داشت و از آنجا که حفظ امنیت تنگه هرمز با ایران است، بلافاصله دوستان وارد عمل شدند به آن اخطار دادند، اما انگلیسیها گوش نکردند و در نهایت برادران پاسدار ما آن را توقیف و به ساحل آوردند، البته این براساس حکم دادگاه و قوانین بنادر و کشتیرانی بود.
وی افزود: ما در مقاومت فعال هستیم، یعنی اگر اتفاقی رخ داد دیگر مانند گذشته زیرچشمی رد نمیکنیم یک موشک بزنند یک موشک میزنیم، البته به دنبال جنگ نیستیم و فقط قصد مقاومت داریم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین تأکید کرد: گفت: یکی از دلایل افزایش نرخ ارز در سال 97 این بود که مردم شنیدند ناوهای آمریکایی به خلیج فارس آمدهاند و از ترس هجوم بردند برای خرید ارز، اما امسال با علم به اینکه ایران توان نظامی و دفاع از خودش را دارد، ثبات در نرخ ارز برقرار شده است.
رضایی افزود: توانایی ایران در برابری قدرت دفاعی مقابل آمریکا یک رویداد بزرگ در تاریخ ایران محسوب میشود، ما با یک موشک توانستیم مدرنترین پهپاد آمریکا را زمینگیر کنیم، لذا سالهای آینده را میتوان سالهای تضعیف آمریکا در منطقه نامید.
وی درباره وضع معیشت این روزهای مردم ایران گفت: مگر وضع روزهای قبل از تحریم چیز خوبی بود؟ همه کسانی که در دولتهای اخیر بر سر کار آمدند، وقتی روی کار آمدند ارز را با قیمتی تحویل گرفتند و پس از چهار سال دومشان، قیمت ارز دو و نیم تا سه برابر شده است و بعد این ارز را تحویل دولت بعدی دادند و دولت بعدی هم به همین منوال. آیا نام این اقتصاد است؟
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: شرایط تحریمی بهترین زمانی است که ما برگردیم و اقتصاد را درست کنیم، چرا باید کسی منتظر این باشد که تحریمها برداشته و وضع مردم خوب شود؟، همین الآن دولت آنقدر دارایی دارد که اگر آنها را بفروشد و تبدیل به مولد کند، بدون کوچکترین قطره نفتی میتواند 10 سال دیگر کشور را اداره کند، با داراییهایی که امروز در کشور وجود دارد، اگر در شرایط تحریمی برنگردیم و به اقتصاد قبل از تحریمها و روی پاشنه خودمان بایستیم، میتوانیم به خوبی کشور را اداره کنیم.
رضایی ادامه داد: ما در حال حاضر با 15 کشور مرز آبی و خاکی داریم، هیچ کشوری نمیتواند 15 مرز را اداره کند، ولی ما این کار را انجام میدهیم، اگر کشور ما صنعتی شود، ما باید روزانه یک میلیون بشکه نفت هم وارد کنیم و دیگر فقط فروشنده و مصرفکننده نخواهیم بود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان خاطرنشان کرد: نباید برای رسیدن به موفقیت و پیشرفت منتظر رفع تحریمها باشیم، میتوانیم دست به کار شده و ایالتهای اقتصادی و صنعتی را فعال کنیم و با ایجاد رقابت میان استانها در اقتصاد و صنعت تحرک ایجاد کنیم، ما جنگی که وظیفه دولت بود را به مردم واگذار کردیم، حالا نباید اقتصادی که وظیفه مردم است را به گردن دولت بیندازیم. در حال حاضر بهترین فرصت است که دولت امور را به مردم واگذار کند تا مردم وارد اقتصاد شوند.
انتهای پیام/