به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، قدیمیترها یعنی آنهایی که کمی بیشتر از 60 سال عمر دارند وقتی از میدان امام خمینی (ره) تهران گذر میکنند یادشان می آید که در ضلع شمالی میدان ساختمانی وجود داشت که به آن عمرات بلدیه گفته میشد.
این ساختمان همان ساختمان شهرداری تهران بود که به نقل تاریخ به دستور موسیو گاسپار ایپگیان، شهردار وقت تهران، بین سال 1300 تا 1302 یعنی چیزی قریب به 96 سال پیش ساخته شد.
این ساختمان متأسفانه آنقدرها که باید عمر نکرد و تنها 45 سال بعد یعنی حوالی سال 1347 البته با کمی اختلاف نظر میان زمان دقیق تخریبش تخریب شد و جای خود را به فضای سبز و بعدها هم پارکینگ اتوبوسها داد.
البته از آن زمان تا کنون یاد و خاطره آن ساختمان در ذهن مردم محل و حتی جوانها هم مانده است زیر هنوز هم که میخواهند آدرس مغازههای ضلع شمالی خیابان را بدهند میگویند مغازههای پشت شهرداری که اشاره دارد به قسمت پشتی ساختمان شهرداری سابق.
از سال 1392 بحث بازسازی و بهسازی میدان امام خمینی (ره ) مطرح شد و نهایتا در سال 1394 ساخت ساختمان بلدیه یا ساختمان شهر در زمینی به مساحت 4500 متر مربع آغاز شد.
حالا یوسف متقی معاون عمرانی مناطق شهرداری تهران با بیان آنکه عملیات احداث ساختمان خانه شهر به عنوان فاز نخست پروژه ساماندهی میدان امام خمینی(ه) در تمام جبهه های کاری فعال است، گفته عملیات اجرای سقف اول ساختمان در ضلع غربی پروژه طبق برنامه ادامه دارد.
وی ادامه داده است که کار ساخت دیوارها در طبقه منفی 2 تکمیل شده و 85 درصد از عملیات اجرای ستون ها نیز به سرانجام رسیده است. بخش احداث دیوارها در طبقه منفی یک نیز به تازگی آغاز شده است.
میدان امام خمینی(ره) به عنوان یکی از میادین اصلی شهر تهران، محل تقاطع تعدادی از مهمترین و قدیمی ترین معابر حمل و نقلی شهر تهران همچون خیابان های لاله زار، فردوسی، امام خمینی(ره)، باب همایون و ناصرخسرو به حساب می آید و از این رو ارتقای کیفی و احیای نقش فرهنگی و گردشگری آن، از چندی پیش در دستور کار مدیریت شهری قرار دارد.
به گفته متقی ساختمان خانه شهر به عنوان فاز نخست این پروژه شاخص، با زیر بنایی در حدود 18 هزار متر مربع در زمینی به متراژ 4500 مترمربع، توسط سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران در ضلع شمالی میدان امام خمینی(ره) در حال اجرا است.
انتهای پیام/