به گزارش خبرگزاری فارس، پنجمین دوره انتخابات شورایاران شهر تهران از صبح امروز با رقابت ۱۲ هزار و ۳۰ نفر در ٣۵٢ محله شهر تهران، آغاز شد. این انتخابات به صورت تمام الکترونیکی برگزار میشود که اولین تجربه سراسری تهران در حوزه برگزاری انتخابات مکانیزه است. در پنجمین دوره انتخابات شورایاریها که تا ساعت ۱۶ ادامه دارد، ۷۰۰۰ صندوق رای تمام الکترونیک در ۱۷۰۰ شعبه مستقر شده است.
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران با همراهی مجید فراهانی؛ عضو شورای شهر تهران راس ۸ صبح در محله خود؛ کاشانک در انتخابات شورایاری ها شرکت کرد و رای خود را به صندوق انداخت.
11:00/حناچی: تاکنون در انتخابات شورایاریها مشارکت نکرده بودم
پیروز حناچی شهردار تهران در حاشیه حضور در مکتبالصادق جهت شرکت در انتخابات شورایاریها در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شورایاریها حائل میان نظام مدیریت شهری، شورای شهر و مردم هستند و میتوانند نقش موثری در شهر ایفا کنند.
وی افزود: بسیاری از مواقع ما در شهرداری هزینههای زیادی در محلات انجام میدهیم ولی در نگاه مردم شاید اقدام ما اولویت آنها نباشد که شورایاریها میتوانند نزدیککننده تصمیم ما به درخواست مردم باشند.
وی با اشاره به اینکه شورایاریها افزایش حس تعلق به شهر را به همراه دارند، گفت: همچنین شورایاریها سبب میشوند که شهروندان از حالت شهرنشین به شهروند تبدیل شوند.
حناچی با بیان اینکه انتخابات در بیش از 350 محله از پایتخت برگزار میشود، گفت: 20 درصد از داوطلبین بانوان هستند و 50 درصد شرکتکنندگان نیز از داوطلبان سن کمتر از 40 سال دارند. برای هر محله نیز 9 نفر به عنوان شورایار انتخاب خواهند شد.
وی گفت: تلاش کردهایم که حداکثر نیروهای کارشناسی و متخصص به عنوان داوطلب در شورایاریها حضور یابند که بیش از 12 هزار نفر کاندیدای این انتخابات شدند.
شهردار تهران تاکید کرد: از آنجایی که انتخابات امروز مکانیزه برگزار میشود آرای باطله نداریم و درصد خطا به شدت کاهش مییابد.
حناچی گفت: اعلام اولین نتیجه انتخابات 12 امشب اعلام میشود.
وی گفت: من تاکنون در انتخابات قبلی شورایاریها رای نداده بودم و نخستین بار است که در این انتخابات شرکت میکنم. کاندیدا نیز در این انتخابات نشده بودم چون مشغله داشتم.
شهردار تهران تصریح کرد: انتخابات شورایاریها نیازمند آییننامه خاص است و امیدواریم امروز شاهد مشارکت حداکثری مردم باشیم.
09:00/ تست سیستم مکانیزه انتخابات توسط رئیس شورای شهر تهران
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران در مسجد فخریه میدان منیریه اظهار داشت: ساعت ۸:۱۰ امروز در مسجدی در محله کاشانک رای خود را به صندوق انداختم، الان برای تست سیستم، مجدد اقدام به اخذ رای کردم ولی در سیستم درج شد که امکان پذیر نیست.
وی افزود: خوشحالم که امروز در کنار مردم خوب تهران در انتخابات شرکت کردم و به شهروندان توصیه میکنم که هر کدام در محله سکونت خود نسبت به شرکت در انتخابات اقدام کنند.
وی با بیان اینکه من پس از اینکه رای خود را در منطقه کاشانک به صندوق انداختم، به منطقه 10 جهت بازدید مراجعه کردم، گفت: در این محل نیز نسبت به رای مجدد اقدام کردم تا دستگاهها را چک کنم که آنجا نیز امکان رای مجدد وجود نداشت و این صحت بالای انتخابات را نشان میدهد.
هاشمی گفت: در منطقه 10 در همان مدت کوتاهی که در آن محل بودم حدود 600 نفر در انتخابات شرکت کرده بودند که 30 درصد آنها زنان بودند و از طریق صندوقهای مکانیزه تعداد آرا و میزان مشارکت مشخص است که پیشبینی میکنیم که انتخابات تا ساعت 8 شب به اتمام برسد و دو ساعت بعد به صورت کامل نتیجهها مشخص شود.
رئیس شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: وزارت کشور، فرمانداری و شهرداران مناطق به خوبی پای کار آمده و همکاریهای لازم را داشتهاند. صداوسیما نیز اخیرا به این حوزه ورود کرده است که البته تاخیر آنها در این ورود به این علت بوده که میخواستند به قانونی بودن انتخابات مطمئن شوند.
وی ضمن تشکر و تبریک به مردم جهت برگزاری این انتخابات گفت: در شرایط متلاطم اقتصادی که دشمنان برای کشور ما ایجاد کردهاند، برگزاری انتخابات شورایاریها نقش موثر بینالمللی دارد و امیدواریم مردم با شور بیشتر در انتخابات تا پایان وقت امروز مشارکت کنند.
هاشمی افزود: نظام جمهوری اسلامی ایران از زنجیرهای تشکیل شده که نخستین حلقه آن رهبری است و آخرین حلقه آن شورایاریها است و اگر این زنجیره تکمیل نشود کل سیستم دچار نقص خواهد شد؛ بنابراین توجه به انتخابات شورایاریها بسیار حائز اهمیت است.
وی در مورد اینکه گفته میشود انتخابات شورایاریها تشریفاتی است گفت: قبلا در مورد شورای شهر هم چنین صحبتهایی مطرح میشد. شورایارها باید خود را حاکم بر محل بدانند و در جهت بهبود وضعیت هرچه بهتر محلات گام بردارند.
رئیس شورای شهر تهران انتخابات امروز در 352 محله برگزار میشود و دو صندوق هم برای اقلیتها در نظر گرفته شده است. همچنین 12 هزار و 313 نفر نیز کاندیدای شورایاریها هستند.
هاشمی با اشاره به اینکه اعتبارنامه منتخبین شورایاری طی 3 یا 4 هفته دیگر صادر میشود، یادآور شد: فعالیت این افراد پس از صدور اعتبارنامه آغاز میشود.
وی گفت: در انتخابات امروز سعی شده بود از نخبگان جهت شرکت در انتخابات دعوت به عمل آید و از بانوان، صنوف و متخصصین شهری نیز درخواست شرکت داشتم، زمانی که نخبگان را جهت شرکت در این انتخابات دعوت میکنیم چون تعداد آنها زیاد نیست آمار داوطلبین آنها معمولا کمتر است.
هاشمی ادامه داد: نوعی تعارض منافع در آییننامه شورایاریها وجود داشت که امسال جهت رفع آن اقدام کردیم و اگر کاندیدها رابطه استخدامی و قرارداد با شهرداریها داشتند، جهت شرکت در انتخابات به عنوان داوطلب منع شدند و این نیز سبب شد تعداد کاندیداها کمتر شود.
رئیس شورای شهر تهران در مورد اینکه گفته میشود بعضی در کشور انتخابات شورایاریها را غیرقانونی فرض کردند گفت: ایدههای مختلف همه جا هست. برخی میگفتند که انتخابات شورایاریها قانون مشخص مجلس نیاز دارد ولی 4 دوره این انتخابات برگزار و تبدیل به رویه شده بود.
وی ادامه داد: من در جواب این افراد گفتم که مسئولیت شورا نیست که قانون بنویسد و شورای عالی یا دولت باید چنین اقدامی انجام میداد.
همچنین پیروز حناچی شهردار تهران نیز بر اساس اعلام قبلی قرار است در شعبه مکتبالصادق در ستارخان جهت شرکت در پنجمین دوره از انتخابات شورایاریها حضور یابد که عکاسان و اهالی رسانه در این شعبه حاضر شده و منتظر گفتوگو با شهردار تهران در این زمینه هستند.
***تشریح نحوه و جزئیات رای دادن الکترونیکی در انتخابات شورایاریها
نایب رئیس ستاد شورایاریهای شهر تهران با دعوت از همه شهروندان برای شرکت در انتخابات شورایاریها توصیههایی را به منظور تسریع در فرآیند رای گیری الکترونیکی ارائه کرد.
آرش حسینی میلانی در حاشیه شرکت در انتخابات شورایاریها در محله سپهر در گفتوگو با ایسنا، درباره فرآیند رای گیری گفت: پنجمین دوره از انتخابات شورایاریها از ساعت 8 صبح امروز آغاز شده و اجرای آن تا ساعت 16 ادامه خواهد داشت که در صورت نیاز میتوانیم تا دو نوبت زمان اخذ رای را تمدید کنیم.
میلانی با بیان اینکه این اولین دوره انتخابات الکترونیکی است، گفت: در همین راستا نیز ممکن است برخی شهروندان ابهاماتی در این زمینه داشته باشند که توصیه میکنم پیش از حضور در شعب اخذ رای از سایت شورایاری یا تبلیغات انجام شده حتما لیست 9 نفره از شورایاران محله خود را تهیه کرده و با یادداشت کد انتخاباتی هر یک از این افراد در شعب اخذ رای حاضر شود.
میلانی با بیان اینکه هر فرد فقط یک بار میتواند رای دهد، گفت: در تمام محلات امکان انتخاب 9 نفر برای شورایاریها وجود دارد که من پیشنهادم به شهروندان این است که تمام 9 نفر رای دهند اما اگر فردی مثلا در یک شعبه به سه نفر رای دهد دیگر امکان ثبت رای مجدد نداشته و نمیتواند به شش نفر باقیمانده در شعبه دیگری رای بدهد.
میلانی همچنین درباره رای گیری در محل زندگی شهروندان نیز گفت: هر شهروند میتواند در هر یک از شعب اخذ رای به نامزدهای همان محله رای دهد اما توصیه ما این است که شهروندان در محله زندگی خود رای داده و از این طریق در پیشرفت محله خود سهیم باشند.
وی در مورد فرآیند اخذ رای نیز اظهار کرد: انتخابات الکترونیک به این صورت است که ابتدا افراد شرکت کننده کارت ملی خود را به اپراتور ارائه میدهند سپس پس از احراز هویت به سمت صندوقهای اخذ الکترونیک رای رفته و کد نامزدهای مورد نظر را وارد میکنند. در این مرحله با وارد کردن هر کد تصویر و مشخصات نامزد مورد نظر روی مانیتور صندوق رای نشان داده شده و به این ترتیب میتوانند 9 نامزد یا هر تعداد مورد نظر از نامزدهای خود را انتخاب کرده و در نهایت با ثبت نهایی رای اسامی تمام افرادی که به آنها رای داده شده روی کاغذی پرینت گرفته شده و به صندوقی که در زیر دستگاه الکترونیکی نصب شده انداخته میشود.
میلانی با بیان اینکه تمامی فرآیند این انتخابات زیر نظر مدیریت شهری است، خاطرنشان کرد: با توجه به گستردگی نامزدهای انتخابات و طیفهای مختلفی که اعم از وکلا، پزشکان، معلمان، کارگران، دانشجویان و ... پیشنهاد ما این است که شهروندان حتما در این انتخابات شرکت کنند.
ادامه دارد...