خبرگزاری فارس - گروه آموزش و پرورش: قطرات عرق از پیشانیاش میلغزد و ابرو و چشمانش را تر میکند. به روی خود نمیآورد و آجرها را چند تا چند تا داخل فرغون میریزد و تا زمانی که فرغون پر نشده است بدون لحظهای توقف کار میکند.
تا رسیدن فرغون بعدی، فرصت چند لحظهای برای استراحت پیش میآید و او میتواند نفسی تازه کند. با پشت دست قطرات عرق جمع شده روی پلک و گونههایشان را پاک میکند و دست به کمر به اطراف مینگرد.
احساس غرور میکند و وجودش غرق لذت است؛ از فکر اینکه میتواند در شادی حضور دانشآموزان در مدرسه سهیم باشد، خستگیاش در میرود و لبخند بر لبانش مینشیند.
اینجا خستگی به زانو در آمده است چرا که همدلی و مهرورزی پادرمیانی کردهاند و بچهها با جان و دل پای کار آمدهاند.
این دانشآموزان در فصل فراغت از تحصیل، مصمم شدند تا کار بزرگی انجام دهند و راهی مناطق سیلزده شدند تا مرهمی بر درد سیلزدگان شوند و بتوانند گامهای موثری بردارند.
آری دانشآموزان انجمنهای اسلامی در تابستان امسال به اردوی جهادی مناطق سیلزده آق قلا رفتند تا به آنها خدمترسانی کنند و پس از آن در مناطق سیلزده پلدختر حضور یافتند.
اردوهای جهادی انجمنهای دانشآموزان گلستان از ۱۷ تیر شروع شده است و تا شهریور ادامه دارد اما این بار نه تنها دانشآموزان گلستانی بلکه دانشآموزان استانهای دیگر هم به میدان آمدند؛ به عنوان مثال ۵۰ نفر از دانشآموزان انجمنهای دانشآموزی متوسطه اول و دوم چهار محال و بختیاری از ۳۱ تیرماه به گلستان آمده و به مدت سه روز در مناطق سیل زده آق قلا خدمات ارائه کردند.
یکی از اقدامات آنها ساخت دیوار مدرسه شهید مرادگلدی مدنی بود که در منطقه کل آباد آق قلا واقع شده است؛ این دانشآموزان مقطع دوم متوسطه برای مرمت و بازسازی مدارس و ارائه خدمات علمی - فرهنگی به مناطق سیلزده اعزام شدند.
حسین تاریخی دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان که خود نیز در اردوی جهادی آققلا حضور داشته است، در این خصوص میگوید: به جز دانشآموزانی که به اردوی جهادی مناطق سیلزده اعزام شدند تا نیمه شهریور ماه ۷۰۰ دانشآموز دیگر به این مناطق اعزام خواهند شد.
وی ادامه میدهد: این دانشآموزان در گروهای ۲۰و۴۰ نفره به مدت ۳ تا ۷ روز به اردوهای جهادی اعزام میشوند.
به سراغ دانشآموزان حاضر در اردوی جهادی مناطق سیلزده لرستان میرویم و از حال و هوای آنها درباره حضور در این اردوی جهادی جویا میشویم.
فرزین امیری حسینی، دانشآموز ۱۶ ساله مدرسه شهید بهشتی کردستان درباره این اردو به خبرنگار فارس میگوید: اردو خیلی خوش میگذرد و فضای خیلی خوبی وجود دارد؛ یک فضای صمیمی و دوستانه است.
وی درباره نحوه حضورش در اردو ادامه میدهد: در انجمن اسلامی فراخوان زدند و داوطلب شدم چراکه دوست داشتم بتوانم به دانشآموزان مناطق سیلزده کمک کنم تا برای تحصیل هیچ مشکلی نداشته باشند.
این دانشآموز با بیان اینکه کارها سریع پیش میرود، میافزاید: اولین چیزی که در این کار دنبال میکنم، رضای خداست و نکته دوم حس همدلی است که در عمل اثبات میکنیم.
یوسف نیاز نژاد دانشآموز مدرسه بعثت ایلام نیز درباره حضورش در این اردوی جهادی میگوید: آن زمان که سیل آمد، وقتی میدیدم که هموطنانمان چگونه برای کمک به مردم سیل زده میشتابند، دوست داشتم من هم کاری کنم.
وی میافزاید: هر دانشآموزی دوست دارد در جای خوبی درس بخواند و ما سعی میکنیم به دانشآموزان مناطق سیلزده کمک کنیم تا در مدرسه سالم و زیبا درس بخوانند.
این دانشآموز درباره وضعیت مدرسهای که در حال مرمت آن هستند، ادامه میدهد: هنوز آثار سیل در مدرسه وجود دارد و گلولای در زیرزمین و برخی اتاقها وجود دارد اما سعی میکنیم مدرسه قبل از مهرماه آماده شود.
وی به مردم لرستان اشاره میکند و اظهار میدارد: مردم خیلی با مهربانی با ما رفتار میکنند و به نظرم احساس آرامش میکنند وقتی میبینند که هموطنانشان آنها را از یاد نبردند و به فکرشان هستند.
نیاز نژاد میگوید: وقتی از اردو برگردم خاطرات این سفر را برای دوستانم تعریف میکنم و شاید دوباره چند نفر جمع شویم و برای کمک بیاییم.
مرتضی عربپور دانشآموز سمنانی و عضو قرارگاه ملی انجمن اسلامی دانشآموزان است که در این اردوی جهادی حضور دارد؛ وی میگوید: به نمایندگی از سایر دانشآموزانی که دوست داشتند به این اردو بیایند اما به هر دلیل نشده است، آمدهایم تا به دوستان سیلزده خودمان کمک کنیم.
وی ادامه میدهد: در این سفر دوستان جدیدی پیدا کردیم و دانشآموزان لرستانی خیلی به ما لطف دارند حتی برای کمک هم میآیند.
این دانشآموز اضافه میکند: این اردو علاوه بر اینکه باعث میشود مدارس سیل زده مرمت شود، تأثیرات روحی برای ما دارد و سعی میکنیم روی پای خود بایستیم.
وی با اشاره به اینکه در سال تحصیلی جدید به پایه دوازدهم میرود، اظهار میدارد: در سال جدید کنکور را در پیش دارم به همین دلیل تمام برنامههای خودم را کنسل کردم و فقط به همین اردوی جهادی را آمدم.
مهدی محرابی از دیگر اعضای قرارگاه ملی انجمن اسلامی است که در همدان زندگی میکند؛ وی بیان میکند: آهن برای اینکه شکل بگیرد باید گداخته شود و چکش بخورد و انسان هم برای شکل گرفتن باید سختیها را تحمل کند و چه بهتر که این سختی در راه کمک به مردم باشد.
این دانشآموز میافزاید: مردم وقتی ما را در حین کار کردن میبینند، لبخند میزنند و این لبخند تمام خستگی ما را از بین میبرد و پاداش بزرگی است.
وی ادامه میدهد: این اردو، شادابی برای انسان به ارمغان میآورد و روحیه همدلی و مشارکت ایجاد میشود.
وی می گوید: امسال به پایه دوازدهم می روم و در نظر دارم فعالیتهای خود را با حجم کمتر ادامه دهم و درسم را هم به خوبی بخوانم.
وحید عظیمی مربی دانشآموزان به خبرنگار فارس میگوید: همان زمان که سیل آمد بچهها به پل دختر آمدند و ۳۰ هزار پرس غذا پختند.
وی به وضعیت مدارس لرستان بعد از سیل اشاره میکند و ادامه میدهد: همان زمان بچهها رسیدگی به مدرسه شهید کائیدی و مدرسه زینبیه را عهدهدار شدند؛ در این دو مدرسه به ارتفاع ۱.۵ تا ۲ متر گل و لای جمع شده بود که دانشآموزان این گل و لای را از سطح مدارس جمع کردند.
عظیمی اضافه میکند: در این مدت که باید دیوارها و پِی این دو مدرسه خشک میشد، تلاش کردیم تا مصالح و هزینههای تعمیر و بهسازی مدارس را فراهم کنیم.
وی میافزاید: از اول تا ۱۲ مرداد از ۱۰ استان، گروههای ۲۰ تا ۲۵ نفره به ترتیب در اردوهای جهادی ۳ تا ۴ روزه به لرستان میآیند و این دو مدرسه را مرمت میکنند؛ یعنی کارهای عمومی، دیوارکشی و رنگآمیزی را دانشآموزان انجام میدهند.
این مربی پرتلاش میگوید: از ۲۳ تیر ماه تا دوم مرداد، همین اردوها البته با همکاری ۴ استان در آققلا برگزار شد و دانشآموزان به مرمت مدرسه شهید مدنی پرداختند.
وی به علاقه دانشآموزان شرکت کننده در اردو اشاره میکند و اظهار میدارد: بچهها خیلی خوشحال هستند که میتوانند برای تحصیل دانشآموزان مناطق سیلزده کاری کنند تا آنها بتوانند اول مهر تحصیل کنند.
اینجا احساس شیرینی حاکم است و بچهها با روحیه بالا تلاش میکنند؛ خسته میشوند اما با اعتقاد به هدف و همیاری، خستگی را شکست میدهند چرا که هدف والایی دارند و در این مسیر موانع را حتی اگر بزرگ، همدلانه از سر راه بر میدارند.
انتهای پیام/