مسؤولان شهر استانبول به اتباع سوری که به صورت غیرقانونی در این شهر سکونت دارند، چهار هفته برای ترک این شهر مهلت دادهاند.
به گزارش خبرآنی، به نقل از سایت شبکه خبری الجزیره، استان استانبول در بیانیهای اعلام کرد، بیش از ۵۴۷ هزار سوری در قالب طرح "حمایت موقت" پس از فرار از کشورشان در این شهر سکونت دارند.
در این بیانیه آمده است، مسؤولان استان تا ۲۰ اوت آتی به این اتباع سوری مهلت دادهاند، استانبول را ترک کنند.
در ادامه بیانیه یاد شده ضمن اشاره به پناهندگی بیش از ۳.۵ میلیون پناهجوی سوری در ترکیه آمده است، بازداشت و اخراج سوریهایی که به شکل غیرقانونی وارد ترکیه شدهاند، ادامه خواهد یافت.
استانداری استانبول تاکید کرد، پناهندگان سوری که نام آنها در مناطقی به غیر از استانبول ثبت شده، به همان مناطق اعزام خواهند شد اما آنهایی که نامشان در هیچ شهری ثبت نشده، از ترکیه اخراج خواهند شد و آنهایی که پیش از مهلت تعیین شده به کشورشان بازنگردند، به همان استانهایی که نامشان در آنجا ثبت شده، فرستاده خواهند شد.
نیروهای امنیتی ترکیه در روزهای اخیر تحقیقات درباره هویت پناهندگان شهر استانبول را به ویژه در ایستگاههای مترو و اتوبوس و نیز در محلههایی که تعداد زیادی سوری حضور دارند، گسترش دادهاند.
نتایج پژوهشی که هفته گذشته دانشگاه استانبول ارائه کرد، نشان داد، میزان شهروندان ترکیهای ناراضی از حضور سوریها از ۵۴.۵ درصد به ۶۷.۷ درصد در سال ۲۰۱۹ رسیده است.
در تبلیغات انتخابات شهرداری سال جاری در ترکیه، مساله خروج اتباع سوری یکی از موضوعات داغ بوده است.
اکرم اماماوغلو، شهردار جدید استانبول نیز از وجود تعداد زیادی پلاکارد عربی در برخی محلههای این شهر ابراز نارضایتی کرده و به شدت از این مساله انتقاد کرد.
هنوز تعداد اتباع سوری که شامل این تصمیم میشوند، اعلام نشده اما اماماوغلو گفت، در کل یک میلیون سوری در استانبول زندگی میکنند که در مقایسه با آمار وزارت خارجه ترکیه به نظر میرسد، نام بیش از ۵۰۰ هزار تن از آنها در این شهر ثبت شده است.
بیشتر پناهجویان سوری در مناطق جنوبی ترکیه در نزدیکی مرزهای سوریه زندگی میکنند اما استانبول در شمال غرب این کشور دارای بزرگترین گروه از اتباع سوری است.
مهدی داوود، سخنگوی انجمنهای سوری شامل تعدادی از نهادهای سوری غیردولتی به خبرگزاری فرانسه گفت: بیش از ۶۰۰ سوری که بیشتر آنها کارت حمایت موقت دارند، هفته گذشته در استانبول بازداشت شده و به سوریه بازگردانده شدند.
مهدی داوود در ادامه گفت: این اخراج با دستورالعملهای وزارت کشور ترکیه تعارض دارد زیرا این افراد قرار بود به استانهایی منتقل شوند که نامشان در آنجا ثبت شده نه اینکه به سوریه فرستاده شوند.
وی با اشاره به اینکه آنها مجبور شدهاند مدارکی را دال بر بازگشت داوطلبانه امضا کنند، گفت: رایزنیهایی با مسؤولان ترکیهای در دست انجام هستند و مورد جدیدی از اخراج اتباع سوری از شنبه ثبت نشده است.
انتهای پیام