به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در حال حاضر محصولات دانش بنیان نیازهای بسیاری از افراد را در زندگی تأمین کرده اند. اما برای ورود این محصولات به بازار نیاز به پیش نیازهایی است که ثبت اختراع و حفاظت از مالکیت فکری یکی از آنها است.
با این محصولات کیفیت زندگیها ارتقا داده شد و رفاه به زندگیها آمد. یک خلاقیت، نوآوری و زدن یک جرقه در ذهن پایه و اساس شکل گیری و تولید این محصولات است. اما این محصولات برای رسیدن به دست مصرف کنندگان مسیری را طی میکنند و برای طی کردن آن باید از پیش نیازهای آن آگاهی داشت. ثبت اختراع یکی از آنها است.
در این راستا کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای حفاظت بیشتر از ایدهها، حمایت از ثبت اختراع محققان و پژوهشگران کشور در دفاتر معتبر خارج از کشور را انجام میدهد و در این زمینه حمایت ۹۰ درصدی از ثبت بین المللی اختراعات میکند.
همین اقدام کمک بسیاری برای مخترعانی است که شاید از نحوه ثبت اختراع آن هم در دفاتر خارج از کشور بی اطلاع هستند. البته کانون تنها به این فعالیت بسنده نکرده است و برای رشد و ترویج فرهنگ ثبت اختراع با ۵۶ دفتر در مراکز علمی و تحقیقاتی همکاری میکند تا شاهد رشد فعالیتها در این حوزه باشیم.
به زودی نیز همکاری با ۴۸ دفتر دیگر آغاز میشود تا حرکت در این مسیر شتاب گیرد. این دفاتر با برگزاری کارگاههای آموزشی و اطلاع رسانی نقش چشمگیری در رشد و ارتقا آگاهی اساتید و دانشجویان در این حوزه دارند.
اما نکته مثبت در سال جاری رشد درخواستها برای ثبت اختراع به کانون است تا کنون هزار و ۵۰۵ محقق و پژوهشگر درخواست حمایت برای ثبت پتنت را در سامانه کانون ثبت کرده اند که از این تعداد ۲۵۰ پرونده مورد تأیید قرار گرفته و ۴۰ پتنت نیز در دفاتر ثبت اختراع خارجی گرنت شده است.