"الگوی لبنان" نتانیاهو را م

همچنان مواضع سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان در مصاحبه اخیرش با شبکه المنار واکنش‌هایی در اسرائیل دارد. نکته جالب توجه این است که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم در راس این واکنش‌ها قرار دارد بارها به این اظهارات نصرالله واکنش نشان داد.

به گزارش خبرآنی، روزنامه لبنانی الاخبار در تحلیلی نوشت: تکرار تهدیدات بنیامین نتانیاهو شدت تأثیر پیام‌های سید حسن نصرالله بر اسرائیلی‌ها و مشخصا رهبران آن‌ها را نشان می‌دهد. کاملا واضح است که آن‌ها سبک و سیاق و جدیت آن را درک کردند.

اشاره نتانیاهو به پاسخ کوبنده ارتباطی به مقابله با پیام‌های سید حسن نصرالله ندارد چراکه چنین پاسخی از سوی اسرائیل احتمالا در مواجهه با گزینه‌های جنگی که حزب الله آن را آغاز می‌کند کارآمد و مؤثر واقع شود. درحالی‌که تهدیدات سید حسن نصرالله به هدف قرار دادن گسترده مرکز فلسطین اشغالی که ستون فقرات رژیم صهیونیستی در سطوح استراتژیک و اقتصادی است در راستای پاسخ و دفاع در مقابله با تجاوز گسترده آمریکا و اسرائیل است در مقایسه بین پیام‌های رد و بدل شده مفهوم بازدارندگی خود را نشان می‌دهد.

بارها نتانیاهو اظهاراتی را مرتبط با مناسبت سالروز جنگ ۲۰۰۶ ایراد کرد که مفهومش این بود که اسرائیل هرگز اجازه تشکیل لبنان دوم در سوریه را نخواهد داد. این مساله مبتنی بر بیش از یک پیام و بیش از یک رویکرد است:

درباره این مناسبت موضع صریح نتانیاهو نشان دهنده عمق شکستی است که اسرائیل طی جنگ ۲۰۰۶ متحمل شد که تنها به شکست اهدافش محدود نمی‌شود بلکه حزب الله اراده خود را از طریق ایجاد سپری با استناد به نتایج جنگ بر رژیم صهیونیستی تحمیل کرد و زمینه‌ای را برای ارتقای توانایی‌های نظامی و موشکی خود فراهم کرد. همچنین موجب شکست اهداف اسرائیل در گزینه‌ها می‌شود.

به عنوان مثال خود نتانیاهو اذعان کرد که لبنان مقاومت نمونه موفقی در مقابله با اسرائیل است. موضع نتانیاهو همچنین نشان دهنده این است که هدف اسرائیل تلاشی برای محاصره این نمونه برای ممانعت از پیشروی آن است.

مهم‌ترین مساله در این مرحله این است که موضع نتانیاهو واقعیت اهداف اسرائیل را از طریق تجاوزات مکرر به سوریه نشان می‌دهد. این اظهارات نتانیاهو که اسرائیل اجازه تشکیل لبنان دوم در سوریه را نمی‌دهد به این معناست که هدف اسرائیل از این مساله ممانعت از ارتقای توانایی‌های سوریه با استناد به تجربه موفق در لبنان در نزاع با اسرائیل است.

درباره لبنان نتانیاهو چالش‌های پیش روی اسرائیل را در این موارد خلاصه کرد: "سیطره اسلام تندرو بر کشور همسایه، دوم ورود موشک‌ها به لبنان به ویژه موشک‌های هدفمند و سوم خطر نفوذ به خاک ما از فراز یا زیرزمین.

در رابطه با چالش اول نتانیاهو از اولویت تبلیغاتی اسرائیل در این مرحله پرده برداشت از طریق ترویج این مقوله که حزب الله بر دولت لبنان کنترل دارد. این درحالی است که می‌داند اینگونه نیست اما هدفش از این مساله تحریک جامعه بین‌الملل علیه حزب الله و لبنان است. هدف دیگرش فشار بر مقامات سیاسی در لبنان برای دوری از حزب الله است.

اختصاص یافتن بخشی از سخنان نتانیاهو به موشک‌های هدفمند به عنوان یکی از چالش‌های مهم میزان تهدیدی را که این سلاح بر عمق استراتژیک آن دارد نشان می‌دهد و نشان می‌دهد که اسرائیل از امکان ممانعت از ذخیره موشک‌های حزب الله که از طریق آن توانست معادله بازدارندگی منطقه‌ای را بر اسرائیل تحمیل کند ناامید شده است. براساس آمار اسرائیل تعداد موشک‌های حزب الله به ۱۵۰ هزار مورد می‌رسد و اسرائیل دیگر نمی‌تواند هیچ کاری در این باره بکند.

به رغم افتخار کردن نتانیاهو به کشف تونل‌هایی در مرز با لبنان، در این راستا اذعان می‌کند که اسرائیل با خطر یورش حزب الله به شمال فلسطین اشغالی از زیر زمین و از فراز آن روبروست. این نشان می‌دهد که اسرائیل به خوبی درک می‌کند که کشف تونل‌ها باعث نمی‌شود حزب الله این قدرت بازدارنگی و دفاعی خود را از دست بدهد.

نتانیاهو تلاش کرد تا سخنانش را با چیزی که دولتش به آن افتخار می‌کرد به پایان ببرد اما این تلاش‌ها تسلیم شدنش در مقابل حزب الله را افشا کرد. او گفت: اصل اساسی که با آن دولت را رهبری خواهم کرد اصلی ساده است و آن این است: اگر کسی قصد کشتنت را دارد برخیز و او را بکش و نگذار به سلاح پیشرفته دست یابد." نتانیاهو این حقیقت را فراموش کرد که حزب الله توانایی‌های خود را در دوره برعهده گرفتن دولتش از سال ۲۰۰۹ ارتقا داده است و در همان دوره به یک قدرت منطقه‌ای تبدیل شد. نتانیاهو همچنین این مساله را نادیده گرفت که به رغم انتقاداتش از ایهود المرت، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی طی جنگ ۲۰۰۶ اما خودش نیز از انجام جنگی علیه لبنان خودداری کرد.

مساله مهم در این زمینه که نیاز به بحث و بررسی عمیقتر دارد مواضعی است که دبیرکل حزب الله لبنان در مصاحبه با المنار به آن اشاره کرد و بعد جدیدی را در معادله سپر منطقه‌ای رو کرد که نشان دهنده تبدیل امنیت قومی اسرائیل به گروگانی در دست محور مقاومت برای فشار آوردن بر مقامات تل‌آویو و واشنگتن در مواجهه با احتمال بررسی گزینه‌های بیشتر درباره جنگ است.

انتهای پیام

برچسب ها :

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.