منابع آگاه اعلام کردند که گزارش کمیته تحقیق درباره حمله به تحصن کنندگان سودانی شامل بازجویی از افسران نیروهای واکنش سریع این کشور نیز میشود. در همین حال، منابعی که از روند مذاکرات میان طرفهای سودان در آدیس آبابا اطلاع دارند، از توافق میان آنها بر سر اصول کلی مدیریت دوره انتقالی خبر دادند.
به گزارش خبرآنی، چند منبع آگاه در گفتوگو با شبکه الجزیره اعلام کردند که گزارش کمیته تحقیق درباره حمله به تحصن کنندگان سودانی در مقابل مقر فرماندهی کل ارتش این کشور در خارطوم، شامل بازجویی از افسرانی در نیروهای واکنش سریع به ریاست محمد حمدان دقلو معروف به حمیدتی، معاون شورای نظامی انتقالی سودان میشود.
ولید محمد، دادستان کل سودان یکشنبه گزارش این کمیته درباره حمله به تحصن کنندگان که منجر به کشته و زخمی شدن دهها تن از آنها شده بود، تحویل گرفت.
ولید محمد در گفتوگو با خبرگزاری سودان گفت که برخی از موارد بیان شده در این گزارش را اعلام خواهد کرد و کمیته تحقیق فعالیت خود را با استقلال کامل و بدون تأثیر گرفتن از هیچ طرفی انجام داده است.
از سوی دیگر، چند منبع آگاه به الجزیره گفتند که مذاکرات طرفهای سودانی در آدیس آبابا وارد مرحله حساسی شده و اخباری از توافق درباره بیشتر مسائل تعلیق شده وجود دارد.
در این مذاکرات و نشستها که شامگاه یکشنبه برگزار شد، رؤسای جنبش عدالت و برابری، جنبش مردمی آزادی بخش سودان، شاخه شمال و جبهه انقلابی حضور داشتند.
در همین راستا، منابع مذکور که در این مذاکرات حضور داشتند، از توافق میان جبهه انقلابی و ائتلاف گروههای آزادی و تغییر بر سر اصول کلی مدیریت مرحله انتقالی خبر دادند.
همچنین جبریل ابراهیم، رئیس جنبش عدالت و برابری نیز در گفتوگو با خبرنگار الجزیره عنوان کرد که اختلافات میان طرفهای سودانی مربوط به مسائل اجرایی بوده و اساسی نیست.
طبق گفته منابع آگاه، طرف های سودانی همچنین بر سر اعمال ملاحظات مطرح شده از سوی جبهه انقلابی در سند قانون اساسی توافق کردهاند، اما همچنان درباره در اولویت قرار دادن تشکیل دولت یا اقدامات برقراری صلح اختلاف دارند.
این در حالی است که کمیته مرکزی پزشکان سودان نیروهای واکنش سریع را عامل مرگ یک جوان پس از شکنجه در زندانی در شهر "الدلنج" در ایالت کردفان جنوبی دانست و اقدامات نیروهای امنیتی این کشور علیه شهروندان را به شدت محکوم کرد.
این کمیته با انتشار بیانیهای در صفحه اختصاصی خود در فیسبوک اعلام کرد که حسن شرف الدین پس از گذشت سه روز از بازداشتش و شکنجه در دفاتر دستگاه امنیت و اطلاعات شهر الدلنج فوت کرده است.
در این بیانیه آمده است: اقدامات وحشیانه دستگاه اطلاعات همچنان منجر به کشته شدن شهروندان به شیوههای غیرقانونی میشود و این افراد به صورت عادلانه محاکمه نمیشوند.
از سوی دیگر، خارطوم و چند شهر دیگر سودان شامگاه یکشنبه شاهد تجمعهای اعتراضی به منظور همبستگی با قربانیان شکنجه و ترور بود که این تجمعها به درخواست گروههای تغییر انجام شد.
شرکت کنندگان در این تجمعها با در دست داشت پلاکاردهایی خواستار عدالت و قصاص عاملان قربانیان حمله به تحصن کنندگان شدند.
این تجمع علاوه بر خارطوم در "الدمازین"، "سنار"، "سنجه"، "السوکی"، (جنوب شرق) "عطبرة" (در شمال) و "ربک" (در جنوب) برگزار شد.
انتهای پیام