هزاران تن از مردم شهرهای هاله و کاسل در آلمان با برگزاری تظاهرات مخالفت خود را با راستگرایان افراطی نشان دادند.
به گزارش خبرآنی، هزاران نفر در شهر هاله، واقع در ایالت زاکسن-انهالت، و نیز در کاسل، واقع در ایالت هسن با برگزاری تظاهرات و فعالیتهای دیگر مخالفت خود را با راستگرایی افراطی بیان داشتند.
به گفته پلیس آلمان حدود ۱۰ هزار تن در کاسل دست به تظاهرات زدند. سخنگوی «هاله علیه راستگرایان – اتحاد برای شهامت مدنی» به خبرگزاری آلمان گفت که حدود سه هزار نفر در تظاهرات این شهر شرکت کردند.
تظاهرات در کاسل به دلیل روشن نبودن حکم مجازات متهم به قتل والتر لوبکه، سیاستمدار از حزب دمکرات مسیحی آلمان است.
لوبکه دوم ژوئن در منزل مسکونی خود در شهر ولفهاگن در نزدیکی کاسل از فاصله نزدیک مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به شدت مجروح شد. او سپس در بیمارستان بر اثر جراحات ناشی از اصابت گلوله به جمجمهاش جان خود را از دست داد.
والتر لوبکه در شمار سیاستمدارانی بود که در سال ۲۰۱۵ میلادی از سیاست مهاجرپذیری آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، پشتیبانی کرده بود.
مظنون به قتل لوبکه که دارای پیشینه راستگرایی افراطی است ابتدا به قتل این سیاستمدار اعتراف کرده بود اما سپس اعترافش را پس گرفت.
مناسبت اعتراضات در هاله دیدار اعضا و طرفداران جنبش هویتطلبان با یکدیگر در این شهر بود. هواداران این گروه خانهای در شهر هاله دارند که مرکز گروه در آلمان محسوب میشود. سازمان امنیت داخلی آلمان این گروه را به تازگی به عنوان راست افراطی دستهبندی کرده؛ یعنی از نظر این سازمان، گروه جنبش هویتطلبان ضد اصول بنیادین آزادیخواهانه و دموکراتیک در آلمان است.
پس از تظاهرات اخیر، هویتطلبان اجازه راهپیمایی نیافتند و پلیس آنها را در برابر خانهشان و جدا از شرکتکنندگان در تظاهرات اعتراضی نگاه داشت.
برند ویگاند، شهردار هاله طی سخنرانی خود در میدان مرکزی هاله گفت که هیچ نوع از افراطگراییقابل قبول نیست. او در عین حال هشدار داد: ما در زمانهای زندگی میکنیم که عوامگرایان، جنبشهای افراطی و توطئهگران با نظریههایشان مدام در آلمان، اروپا و تمامی جهان زمینه باروری مییابند.
به گزارش پلیس آلمان به جز چند برخورد کوچک، در مجموع تظاهرات در هاله با آرامش برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آلمان به نقل از پلیس هاله، حدود ۲۵۰ تن از طرفداران جنبش هویتطلبان به هاله آمده بودند.
در این میان یورگ مویتن، رئیس حزب راستگرای آلترناتیو برای آلمان، ابراز تردید کرده نسبت به این که سازمان امنیت داخلی آلمان برای داوری درباره گروههای چپ و راست از معیارهایی یکسان استفاده میکند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، مویتن به گروه رسانهای فونکه گفت: من از جنبش هویتطلبان هیچ مورد عمل خشونتآمیز آن گونه که ما از چپها میشناسیم، نمیشناسم. برای همین میتوان پرسید که مشاهدات سازمان امنیت آلمان تا چه حد منصفانه است.
انتهای پیام