به گزارش گروه قضایی و حقوقی خبرگزاری فارس، سید یاسر رایگانی گفت: با توجه به سیاست های دولت، وزیر دادگستری و سازمان تعزیرات حکومتی در مورد حمایت از تولید، رونق سرمایه گذاری و کار و کارگر ایرانی و همچنین خدماتی که فروشگاه های زنجیره ای خصوصاً فروشگاه شهروند در خصوص تنظیم بازار داشتند و اقرار تامین کنندگان در مورد اختلاط توسط آنها و بی اطلاعی شهروند؛ تامین کنندگان برنج کشف شده یعنی کریمی مالک برند تجاری «حاج تبارک الله کریمی» به پرداخت 17 میلیارد و 140 میلیون ریال و روزبه محمدعلی زاده مالک برند تجاری «چاپار» به 945 میلیون ریال جزای نقدی محکوم شدند.
وی تصریح کرد: فروشگاه شهروند نیز به لحاظ تخلف در ارائه خدمات به خصوص در زمینه توزیع کالای تنظیم بازار به پرداخت مبلغ چهار میلیارد و 620 میلیون ریال جریمه تعلیقی به مدت دو سال محکوم شد که این جریمه در صورت تکرار تخلف وصول خواهد شد.
سخنگوی تعزیرات افزود: از 269 تن برنج توقیفی در مرحله اول 100 تن هر کیلو 10 هزار تومان توزیع شد و 169 تن باقیمانده نیز در حال توزیع است. با توجه به اقرار توزیع کنندگان، آنها متخلفان اصلی بودند و جریمه ها وصول شده است.
وصول 200 میلیارد تومانی جریمه های قاچاق کالا
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: از ابتدای امسال تاکنون 19 هزار فقره پرونده مربوط به قاچاق کالا و ارز به تعزیرات وارد شده که 97 درصد از آنها رسیدگی شده است و محکومان 200 میلیارد تومان جریمه شده اند. از ابتدای امسال، 174 هزار و 625 پرونده به تعزیرات وارد و 168 هزار و 802 پرونده مختومه شده است.
وی ادامه داد: میزان محکومیت صادره این پرونده ها در مجموع 13 هزار میلیارد و 842 میلیارد ریال بوده است. 128 هزار و 270 پرونده در بخش اجرای احکام وارد شده و همچنین 121 هزار و 655 پرونده مختومه شده است که در مجموع هزار میلیارد و 901 میلیارد ریال در حق صندوق دولت و 328 میلیارد ریال در حق شاکی وصولی داشته است.
طرح مبارزه با پوشاک برند قاچاق ادامه می یابد
سخنگوی تعزیرات با اشاره به طرح مبارزه با پوشاک برند قاچاق گفت: از سال گذشته این طرح با همکاری سایر دستگاه ها شروع شده است و امسال با قاطعیت ادامه می یابد. این فروشگاه ها که در طول سال تخفیف های بیش از 70 درصد دارند، هیچکدام مجوز فعالیت قانونی ندارند، پوشاک عرضه شده در این فروشگاه ها برند اصلی نیستند و قیمت اغلب اجناس آنها واقعی نیست.
رایگانی با تاکید بر اینکه در سال رونق تولید باید از تولید داخلی حمایت شود، افزود: این طرح در استان های شمالی، تهران، خراسان رضوی، هرمزگان با قاطعیت اجرا می شود. طبق آمار، با حمایت از تولید داخلی در پوشاک می توانیم 235 هزار شغل از دست رفته را به بازار بازگردانیم همچنین حدود پنج هزار واحد صنفی را از بیکاری نجات دهیم.
رایگانی اضافه کرد: اکنون 2.5 میلیارد دلار پوشاک خارجی وارد کشور می شود که ٩٨ درصد از سهم بازار پوشاک را به خود اختصاص می دهند.
وی درباره رسیدگی به تخلفات فروشگاه های زنجیره ای گفت: نگاه ما حمایت از رونق و کسب تولید است اما به معنای عدم ورود به تخلفات نیست.
رایگانی با اشاره به نوسانات بازار ارز و پایین آمدن قیمت دلار افزود: بازرسان اتحادیه ها و اصناف نوسانات قیمت دلار را به نفع مردم هم در نظر بگیرند. کالاها بلافاصله با بالارفتن نرخ ارز گران می شود اما بعد از پایان آمدن ارز این تغییر را شاهد نیستیم و این موضوع باید مورد توجه اتحادیه ها قرار گیرد.
آخرین اخبار پرونده های کلان استانها
رایگانی درباره پرونده های استانی گفت: در سیستان و بلوچستان مأمورین هنگ مرزی جکیگور از توابع شهرستان ایرانشهر به یک دستگاه خودروی تویوتا مشکوک شدند که با توجه به متواری شدن قاچاقچی با سلاح و تیراندازی خودرو متوقف و در بازرسی 6 کیسه البسه و 20 طاقه پارچه کشف شد که شعبه صادرکننده رأی با توجه به نحوه کشف کالا که همراه با تعقیب و گریز بود، متخلف را علاوه بر ضبط کالا به میزان یک میلیارد و 110 میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد.
وی افزود: مأمورین انتظامی زاهدان با مشکوک شدن به دو دستگاه خودروی کامیون کشنده در پلیس راه زاهدان به مشهد توانستند از هر خودرو مقدار 24 هزار کیلوگرم قیر (در مجموع 48 هزار کیلوگرم) فاقد مجوز کشف کنند و با توجه به ممنوع بودن خروج قیر از زاهدان و سایر مستندات موجود، شعبه تخلف را محرز دانست و علاوه بر ضبط کالای مکشوفه متخلفین را به میزان یک میلیارد و 637 میلیون و 856 هزار ریال محکوم کرد.
رایگانی ادامه داد: در بررسی یک خودرو مشخص شد اطراف چادر به صورت ماهرانه قیچی و ترمیم شده و 23 تن کشمش با ضایعات کشمش جابجا شده است و در همین راستا شعبه رسیدگی کننده متهمان را از حیث مباشرت در قاچاق کالا به میزان 5 میلیارد ریال و از جهت بهای مال تلف شده نیز 4 میلیارد و 997 میلیون ریال محکوم کرد.
سخنگوی سازمان تعزیرات اضافه کرد: در استان گلستان فردی به اتهام قاچاق سیگار به ضبط محموله مکشوفه و پرداخت یک میلیارد و 487 میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد. همچنین در پرونده دیگری، فردی برای قاچاق کاغذ به ضبط محموله و پرداخت یک میلیارد و 890 میلیون ریال جزای قندی در حق صندوق دولت محکوم شد.
رایگانی گفت: عامل قاچاق پوشاک و لوازم آرایشی و بهداشتی در استان گلستان نیز به ضبط محموله و پرداخت 4 میلیارد و 829 میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شد.
وی به پرونده های استان سمنان اشاره کرد و افزود: در این استان عامل قاچاق 57 هزار لیتر گازوئیل به ضبط محموله و پرداخت 5 میلیارد و 664 میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شد. پرونده عدم ایفای تعهد خرید اتوبوس توسط یک شرکت به ارزش 17 میلیارد ریال تشکیل شده و در حال رسیدگی است.
رایگانی اظهار داشت: در محور سنندج- همدان با توقف یک خودروی مگان تعداد 229 گوشی تلفن همراه با مارک های مختلف در کف خودرو و لایه انتهای صندوق عقب اتومبیل کشف شد و با حضور متهم پرونده در شعبه چهارم ویژه رسیدگی به امور قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی استان کردستان، علاوه بر ضبط کالاها، حکم به پرداخت 8 میلیارد و 360 میلیون ریال در حق صندوق دولت محکوم شد که این حکم قطعی شده است.
وی ادامه داد: در پی مسئولیت یک شرکت حمل و نقل بین المللی در مورد خروج تانکرهای ورودی به کشور ایران و احراز عدم خروج 4 دستگاه تانکر عراقی از کشور، رئیس شعبه رسیدگی کننده، شرکت فوق را مسئول عدم خروج تانکرها از کشور دانست و این شرکت را برای قاچاق خودرو و بهای مال از دست رفته به پرداخت مبلغ 9 میلیارد و 528 میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم کرد.
سخنگوی تعزیرات به پرونده های هرمزگان اشاره کرد و گفت: پرونده قاچاق سوخت در بندر لنگه به همت ماموران اجرای احکام اجرایی شده و میزان 5 میلیارد و 473 میلیون ریال جریمه نقدی وصول شده است و همچنین در پرونده دیگری، حکم 8 میلیارد ریالی قاچاقچی سوخت اجرایی شده است.
وی افزود: در البرز با گزارش مردمی و در بازرسی از مغازه، انبار و منزل شخصی، محموله قاچاق سیگار کشف و دو نفر در این رابطه دستگیر شدند و پس از رسیدگی به پرونده، حکم به پرداخت 268میلیارد و 672 میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت برای این دو نفر صادر شد که این حکم قطعی شده است.
وی افزود: یک دستگاه مرسدس قاچاق در استان فارس نیز به ارزش 8 میلیارد ریال کشف شده و پرونده در حال رسیدگی است. همچنین در استان فارس، عامل قاچاق برنج در شهرستان فیروزآباد به ضبط کالا و پرداخت 4 میلیارد ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شد.
انتهای پیام/