حجت الاسلام حجتالله اسماعیلی امام جمعه شهرستان قرچک در گفتوگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، درباره بیانات اخیر رهبر انقلاب در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور گفت: اگر ائمه جمعه به وظایفی که به آن محول شده به درستی عمل کنند، اعتماد مردم نسبت به آنها بالاتر میرود.
وی افزود: هرچه اعتماد عمومی نسبت به امام جمعه بیشتر باشد قطعا در موارد خاص نیز امام جمعه میتواند نقشآفرینی و تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد. به طور مثال اگر ناامنی سیاسی و مدنی در شهری ایجاد شود، اعتبار امام جمعه گاهی میتواند چند برابر بیشتر از اقدامات امنیتی و انتظامی موثر واقع شود.
اسماعیلی با اشاره به کیفیت تعامل امام جمعه با مردم گفت: نحوه وقتگذاری یک امام جمعه برای رسیدگی به امور مردم نباید به شکل اداری باشد و مردم باید بتوانند هر زمان که مشکلی برایشان پیش آمد، در کوتاهترین زمان ممکن به امام جمعه شهر خود دسترسی داشته باشند.
وی همچنین در ارتباط با اجتناب ائمه جمعه از رفتن به سمت صاحبان پول و قدرت و نظارت بیشتر نسبت به رفتار فرزندان گفت: حداقل ضرر گرایش ائمه جمعه به صاحبان پول و قدرت این است که مردم که اکثرا از اقشار آسیبپذیر جامعه به حساب میآیند دچار ناامیدی و سرخوردگی میشوند و اعتماد عمومی نسبت به یک امام جمعه که باید با تمامی اقشار مردم به ویژه قشر ضعیف جامعه ارتباط مستمر داشته باشد، خدشهدار میشود؛ امام جمعه باید مدافع حقوق مردم و مستضعفان باشد.
اسماعیلی متذکر شد: برخی صاحبان پول و قدرت هستند که به بهانه پرداخت خمس و زکات یا کمک بلاعوض به دفاتر ائمهجمعه، وجوب بسیار بالایی را پرداخت میکنند ولی پس از پرداخت این مبالغ از ائمه جمعه توقعات و انتظارات نابجایی طلب میکنند. بنابراین شناسایی ماهیت افراد برای دریافت کمکهای خیریه از اهمیت بالایی برخوردار است.
امام جمعه شهرستان قرچک لزوم حضور جوانان انقلابی در ستاد نماز جمعه را مورد تاکید قرار داد، گفت: متاسفانه بسیاری از ستادهای نماز جمعه با همان افراد و روشهای سنتی در حال فعالیت هستند که باید فکری به حال جایگزینی این نیروها اتخاذ کرد. البته اگر بخواهیم بحث حذف نیروهای با تجربه و قدیمی را به شکل گسترده کلید بزنیم موجب در هم ریختن نظم ستادهای نماز جمعه و نارضایتی نیروهای کنونی این ستادها میشود.
وی افزود: راهکاری که ما برای استفاده از جوانان در ستاد نماز جمعه در نظر گرفتیم این است که از نیروهای باانگیزه و جوان در قالب هیئتهای مشورتی استفاده کنیم. این هیئتهای مشورتی میتواند شامل انجمن دانشجویی و دانشآموزی یا بسیج دانشجویی و دانشآموزی باشد حتی از ظرفیت جوانانی که در قالب هیچ یک از انجمنها فعالیت ندارند ولی حضور مستمری در مسجد دارند نیز میتوان به نحو احسن استفاده کرد.
انتهای پیام/