گروه اجتماعی خبرگزاری فارس برگزاری پنجمین دوره انتخابات شورایاریها در روزهای ابتدایی مرداد جریانساز شده است. رئیس سازمان بازرسی کل کشور و برگزاری این انتخابات را غیر قانونی عنوان کرد و گفت که باید در این زمینه سران سه قوه و موافقت خود را اعلام کنند.
ناصر سراج اعلام کرد در این زمینه نامهنگاریهای متعددی با مسؤولان ذیربط انجام شده و همچنین سازمان بازرسی نامه خود را به صورت علنی در رسانهها منتشر کرد.
با وجود اینکه سازمان بازرسی کشور برگزاری این انتخابات را غیرقانونی عنوان کرد اما مسؤولان شهری معتقد هستند که این انتخابات قانونی است و در موعد مقرر خود برگزار میشود حتی علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران اعلام کرد، منظور آقای سراج شورای شهر تهران نبوده و آقای هاشمی این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در توییتی در صفحه شخصی خود نوشت: رئیس سازمان بازرسی کل کشوربرگزاری انتخابات شورایاریها را منوط به موافقت سران قوا کرد که با موافقت رئیس جمهور انتخابات در ۴ مرداد برگزار می شود.
وی در ادامه توییتر خود گفته است که ۱۲ هزار شهروند برای کاندیداتوری ثبتنام کردهاند و با سیاست احراز صلاحیت حداکثری ۹۹ درصد تایید شدند.
برگزاری پنجمین دوره انتخابات شورایاریها همچنان در هاله ای از ابهام است چرا که بسیاری از نهادها و همچنین مجلس شورای اسلامی معتقد هستند که مدیریت شهری باید برای برگزاری انتخابات شورایاریها از مجلس مصوبه دریافت کند.
مسؤولان برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورایاریها تاکید کردند که برگزاری این دوره از انتخابات نیازمند مصوبه مجلس است و با مصوبه هیئت وزیران نمی توان این انتخابات را برگزار کرد.
مرتضی طلایی رئیس ستاد چهارمین دوره انتخابات شورایاریها در این باره به فارس گفت دوره قبل که ما انتخابات شورایاریها را برگزار کردیم بعد از برگزاری انتقادات فراوانی شد و تاکید کردند که باید برای برگزاری انتخابات شورایاریها مصوبه مجلس وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: پس از کش و قوسهای فراوان چهارمین دوره انتخابات شورایاریها تایید شد و اعلام کردند که برای دوره بعدحتما باید مصوبه وجود داشته باشد در غیر اینصورت انتخابات قانونی نیست.
به گفته طلایی، اسناد و مدارک موضوع در شورای شهر وجود دارد.
البته وزارت کشور تاکید دارد این انتخابات با مصوبه هیات وزیران برگزار می شود و مشکلی هم در این باره وجود ندارد.
سید سلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور دراین باره گفت: شورای اسلامی شهر تهران مصوبهای در خصوص تشکیل شورایاریها در محله های پایتخت دارد که این مصوبه در اجرای ماده ۹۰ قانون شوراها به هیأت تطبیق مصوبات ارسال و مورد اعتراض این هیأت واقع نشده است.
وی ادامه داد: هیات وزیران با رویکرد افزایش مشارکت مدنی آحاد مردم یک بار در سال ۹۳ و بار دیگر در سال ۹۸ طی مصوبه بر همکاری وزارت کشور در برگزاری انتخابات شورایاریها تاکید کرده است.
به گفته سامانی مصوبه هیأت دولت از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی در مغایرت با قوانین شناخته نشده است.
بر اساس این گزارش، همچنین قرار است این دوره از انتخابات شورایاریها توسط شهرداری تهران برگزار شود این در حالی است که بر اساس قانون ستاد شورایاریها باید انتخابات را برگزار و شهرداری باید پشتیباتی کند و همچنین برگزاری انتخابات به روش الکترونیک است و همین امر باعث بروز چالش های فراوانی شده است.تا جایی که برخی از اصلاحطلبان معتقد هستند برگزاری انتخابات به این روش یک کار انحرافی است و با توجه به شرایط اقتصادی شهرداری شهرداری تهران این کار درست نیست.
برخی معتقدند که برگزاری این انتخابات ۳۰ میلیارد تومان به شهرداری هزینه تحمیل می کند. همچنین گفته می شود که شش میلیارد از این رقم در بودجه سال ۹۷ هزینه شده و ۲۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ و همزمان با برگزاری انتخابات هزینه میشود و احتمال میرود نزدیک به ۴ میلیارد تومان نیز بودجه مازاد برای آن صرف شود؛ البته هنوز مسئولان شهری این موضوع را تایید نکرده اند و پاسخی هم در این باره نداده اند.
برای برگزاری این دوره از انتخابات تبلیغات خاصی انجام نشده و هنوز بسیاری از مردم نمی دانند که قرار است در چهارم مرداد انتخابات شورایاریها برگزار شود .عدم اطلاع رسانی ضعیف در این امر باعث شد که زمان ثبت نام یک بار از سوی شورای شهر تهران تمدید شود البته گفته می شود بیشتر افرادی که برای این انتخابات ثبت نام کردند از خانواده شهرداری و همچنین از اعضای حزب اتحاد ملت هستند.
پرویز سروری عضو ستاد چهارمین دوره انتخابات شورایاریها در این باره به خبرنگار فارس گفت: میزان استقبال کم بوده است چرا که مدیریت جدید شهری بزرگترین نهاد مردمی را در ۲ سال گذشته به حاشیه رانده و حتی در برخی از موارد از آنها شکایت کرده است .
وی در ادامه گفت: علت بیتوجهی مدیریت جدید شهری به شوراها مشخص نیست اما این بی توجهی باعث دلزدگی شورایاریها شده است.
وی همچنین به برگزاری انتخابات به روش الکترونیک انتقاد کرد و ادامه داد گفته اند انتخابات در مساجد برگزار نمیشود.
بعد از اینکه حرف و حدیثهای زیادی در خصوص عدم برگزاری انتخابات در مساجد برگزار شد جوادی یگانه معاون اجتماعی شهرداری تهران تاکید کرد که انتخابات پنجمین دوره شورایاریها در مساجد هم برگزار میشود.
بر اساس این گزارش با توجه به اینکه مدیریت شهری برای برگزاری پنجمین دوره انتخابات شورایاریها از مجلس مصوبه نگرفته است و در دور قبل هم تاکید شده که باید برای این دوره از انتخابات مصوبه مجلس وجود داشته باشد و از سوی دیگر سازمان بازرسی کشور برگزاری این انتخابات را غیر قانونی عنوان کرده است مدیریت جدید تاکید دارد که کارها قانونی است و این انتخابات در موعد مقرر خود در تهران برگزار می شود.
انتهای پیام/