به گزارش خبرنگار خبرآنی، آذری جهرمی امروز در حاشیه افتتاح الکامپ با اشاره به برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه الکامپ در ۲۲ سالن نمایشگاه بینالمللی تهران گفت: بیش از ۸۷۶ شرکت در این نمایشگاه حضور دارند و هدف ما برای تحقق ایران هوشمند و آینده بهتر، در حال انجام است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه نگاه ما در برگزاری نمایشگاه الکامپ، علاوه بر تمرکز بر بازار کشور، تمرکز بر کشورهای منطقه و تبادلات تجاری با این کشورها است، افزود: بر این اساس تقاضا داشتیم که وزرای ارتباطات کشورهای همسایه در این نمایشگاه حضور پیدا کنند. هماکنون ۴۰ هیئت بلندپایه از کشورهای منطقه و نمایندگان عالیرتبه ۱۰ کشور و سفیران ۳۰ کشور با هدف افزایش تعاملات منطقهای در این نمایشگاه حضور یافته و از آن بازدید کردهاند.
وی گفت: داشتن یک سیستمعامل تلفنهمراه منطقهای، از اولویتهای مذاکرات ما با کشورهای منطقه است تا این سیستمعامل با هدف تحقق منافع کاربران، تولیدکنندگان و توسعهدهندگان نرمافزار در منطقه فعال شود.
آذری جهرمی تأکید کرد: البته این موضوع، ارتباطی با سیستمعامل بومیشده اندروید ندارد و یک بحث منطقهای است.
اِشکال فنی در اتصال سیستم کارتهای بانکی به کارت سوخت وجود ندارد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اخبار منتشر شده در خصوص اِشکال فنی به وجود آمده در اتصال سیستم کارتهای بانکی به کارت سوخت را تکذیب کرد و گفت: در زمینه اتصال کارتهای بانکی به کارت سوخت، در روز نخست، سناریوی دونرخی مطرح شده بود اما هماکنون در سناریوی تکنرخی، به نظر میرسد استفاده از کارت بانکی با سیکل فعلی شرکت پالایش و پخش، همخوانی نداشته باشد به همین دلیل ممکن است قطع اتصال به این دلیل رخ داده باشد. اینکه گفته شده است اشکال فنی در اتصال وجود دارد، چنین چیزی رخ نداده، این موضوع را بررسی کرده و در رابطه با آن اظهارنظر میکنم.
نمونه آزمایشی ارز رمز بومی طراحی شد
وی در مورد سیاستگذاری وزارت ارتباطات در حوزه بلاکچین و اقدام برای تولید ارز دیجیتال بومی، تأکید کرد: سیاستگذاری و تصمیمگیری در رابطه با هر نوع ارز، بر عهده شورای پول و اعتبار و نظارت آن بر عهده بانک مرکزی است اما در حوزه تکنولوژی تولید رمز ارز، ما به دلیل آنکه موضوع توسعه تکنولوژی را در دستور کار داریم، نمونه آزمایشی ارز دیجیتال بومی را با حمایت پستبانک و مرکز تحقیقات مخابرات، آماده کرده و آن را به بانک مرکزی اعلام کردیم. در این مدل چالشهای مربوط به ارز دیجیتال ارائه شده اما تصمیمگیری در مورد استفاده از آن، با بانک مرکزی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد فعالیت و سرمایهگذاری چینیها برای استخراج ارز دیجیتال در کشور تصریح کرد: این خبر را نشنیدهام اما ما نظرمان این است که ارز دیجیتال در ساعات غیرپیک شبکه برق میتواند به عنوان صادرات مجازی برق، درآمدزایی ایجاد کند اما قرار نیست این ظرفیت به صورت مجانی و رایگان در اختیار کسی قرار گیرد البته متولی این موضوع، وزارت نیرو است و برای استفاده از این تکنولوژی و بهرهوری آن، باید تصمیمگیری کند.
آذری جهرمی در پاسخ به انتقاداتی در مورد اینکه چرا باید تمامی سرویسها در کشور بومیسازی شود؟ اظهار داشت: موضوع سیستمعامل بومی اندروید، موضوعی کاملاً متفاوت است چرا که ما به دلیل جلوگیری از تهدیدهای موجود، اندروید را سفارشیسازی کردیم و این با بحث بومیسازی پروژههای ارتباطی متفاوت است؛ البته قبلاً پروژه بومیسازی سیستمعامل «لینوکس» را داشتیم اما هماکنون به دنبال بومیسازی یک سیستمعامل نیستیم بلکه دنبال آن هستیم که در برابر تروریسم اقتصادی یک دولت، بتوانیم از فعالان کسب و کارهایمان دفاع کنیم؛ به همین دلیل سیستمعامل اندروید را برای گوشی داخلی، سفارشی کردیم تا خود را در برابر تهدیدات، ایزوله کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد: مدل عملکردی این گوشی، به این نحو نیست که دسترسی کاربران را به اپلیکیشنهای بینالمللی محدود کند بلکه تمامی اپلیکیشنها روی این گوشی، مورد استفاده قرار میگیرند و این موضوع میتواند راهحلی برای جلوگیری از تهدید اپلیکیشنهای ایرانی باشد.
مرکز ملی فضای مجازی در مورد گزارش شبکه ملی اطلاعات، ارزیابی رسمی نداشته است
وی در مورد عدم استقلال شبکه ملی اطلاعات که از سوی ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی مطرح شده است، گفت: من مصاحبه آقای فیروزآبادی را ندیدهام اما یکسری تیترهایی در مورد این مصاحبه منتشر شده که از سوی مرکز ملی فضای مجازی نیز تصویب شده است؛ البته در دیداری که با آقای فیروزآبادی داشتم، نظر ایشان، صحبتهایی نبوده که منعکس شده است.
آذری جهرمی گفت: ما گزارش پیشرفت لایه زیرساخت را به صورت مکتوب، به مرکز ملی فضای مجازی ارائه کردیم اما تا به امروز ارزیابی رسمی در این زمینه به ما منعکس نشده است. ما ارزیابی مرکز ملی فضای مجازی را قبول داریم اما تاکنون گزارش رسمی در این باره واصل نشده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد: در سند توسعه شبکه ملی اطلاعات، به هیچعنوان موضوع عدم دسترسی و قطع سرویسهای شبکه جهانی اینترنت مطرح نشده بلکه ارتباط مؤثر این شبکه با شبکه جهانی اینترنت مطرح است.
وی همچنین در مورد حمایت از استارتآپهای حوزه هوشمندسازی گفت: ۲۰ درصد بودجه مرکز تحقیقات مخابرات در سال گذشته، به توسعه هوشمندسازی در کشور و حمایت از استارتآپهای این حوزه اختصاص یافته است.
آذری جهرمی، عدم موفقیت اپراتورهای مجازی موبایل را جدی نبودن در سرمایهگذاری، عدم همکاری اپراتورهای بزرگ و نیز موفق نبودن مدل تجاری آنها عنوان کرد و افزود: موضوع پروانه بهرهبرداری از اپراتورهای مجازی موبایل، در دست بازنگری قرار دارد و به زودی از سوی رگولاتوری اعلام میشود.
تعیین تکلیف جریمه اختلالات اینترنت در هفته آینده
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد تعیین تکلیف جرایمی که شرکت زیرساخت و اپراتورهای اینترنت، برای اختلالات مقطعی اینترنت باید پرداخت کنند، گفت: این موضوع از طریق رگولاتوری در دست بررسی است و تا هفته آینده تعیین تکلیف میشود.
وی بیان کرد: هم زیرساخت و هم شرکتهای اینترنتی باید جریمه اُفت کیفیت را پرداخت کنند و نظر ما در این زمینه قطعی است.
تکذیب مسدودسازی پورتهای VPN توسط قوه قضائیه
آذری جهرمی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه گفته میشود قوه قضائیه طی دستوری به شرکتهای اینترنتی، خواستار مسدودسازی پورتهای VPN شده است، گفت: بعید میدانم چنین دستوری صادر شده باشد چرا که کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، هر روزه IPهایی که ابزارهای فیلترشکن و VPN را گسترش میدهند، شناسایی کرده و آنها را به شرکتهای اینترنتی اعلام میکند و شرکتها موظف به مسدودسازی این آدرسآیپیها هستند اما اینکه دستوری از سوی قوه قضائیه برای بسته شدن پورتهای VPN صادر شده باشد، نبوده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان خاطرنشان کرد: مصوبه آزادسازی تعرفه خدمات ارتباطات آماده است و در صورتی که اپراتورهای اینترنت آمادگی داشته باشند، ما این مصوبه را به حالت اجرا درمیآوریم.