به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از اهداف ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری تامین زنجیره غذای سالم در کشور است، این برنامه از مزرعه آغاز و به سفره مردم می رسد. در همین راستا، تامین کودهای زیستی یکی از مهم ترین زیرساخت ها برای اجرایی شدن این طرح است.
بر اساس برنامه ریزی های انجام شده و تلاش محققان، تا پایان برنامه پنجم توسعه ۳۵ درصد از کود مصرفی بخش کشاورزی به کود آلی و زیستی تبدیل خواهد شد. ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز یک از ارکان مهم اجرایی شدن این طرح در کشور است.
در این طرح، نهادهایی چون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان حفاظت از محیط زیست، شرکت های تولیدکننده کودهای زیستی و زیست مهارگرها حضور خواهند داشت.
کودهای زیستی به مواد حاصلخیزکنندهای گفته میشود که دارای تعداد کافی از یک یا چند گونه از میکروارگانیسمهای سودمند خاکزی هستند. کودهای زیستی، میکروارگانیسمهایی هستند که عناصر غذایی خاک را در یک فرآیند زیستی تبدیل به مواد مغذی همچون ویتامینها و دیگر مواد معدنی می کنند و به ریشه گیاه می رسانند.