به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، کارگاه یک روزه آشنایی با نظام های رتبه بندی در سطح ملی و بین المللی با حضور دکتر محمدجواد دهقانی رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، مدیر گروه رتبه بندی ISC و با شرکت اعضای هیئت رئیسه و برخی از اعضای هیئت علمی دانشگاه بیرجند برگزار شد.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام برنامه های حمایتی مختلف این پایگاه از جمله کیفیت بخشی به نشریات نمایه شده در ISC، بازنگری اساسی در شیوه نامه ثبت همایش های علمی و نمایه سازی آنها در سامانه ثبت همایش ها و نیز ارزیابی و رتبه بندی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی در سه بخش دانشگاه های ملی، دانشگاه های کشورهای اسلامی و نیز رتبه بندی جهانی ISC را تشریح کرد.
دهقانی گفت: از آنجا که افزایش اثرگذاری یا کیفیت تحقیقات یکی از مسایل مهم برای دانشگاه ها و موسسه های تحقیقاتی در جهان محسوب می شود، در این سلسله کارگاه ها، راهکارهای ارتقای سطح اثرگذاری علمی در ابعاد مختلف فناورانه، نوآورانه، اجتماعی، اقتصادی و دانشگاهی ارائه می شود.
سرپرست ISC اظهار داشت: موارد یاد شده به طور مستقیم بر رتبه دانشگاه در نظام های رتبه بندی و همچنین جایگاه دانشگاه در عرصه های بین المللی اثر می گذارد. در حال حاضر برخی از مهمترین شاخص ها برای سنجش میزان اثرگذاری یا مرجعیت علمی، میزان همکاری های بین المللی دانشگاه ها، بکارگیری نتایج پژوهش در عرصه نوآوری و فنآوری و نیز استفاده بیشتر از تولیدات علمی پژوهشگران به صورت استناد به تولیدات آنها در دنیاست.
در ابتدای مراسم، دکتر احمد خامسان رئیس دانشگاه بیرجند درباره برنامه های دانشگاه از جمله توجه به زیر ساخت های مهم از قبیل به روز کردن آیین نامه ها و بخش نامه های دانشگاه، ارتقای سطح فنآوری اطلاعات، تامین نیازمندی های پژوهشی دانشگاه، تغییر و تحول در شبکه کتابخانه ای، حمایت از استعدادهای درخشان، برنامه عملیاتی در جهت بین المللی کردن فعالیت های مختلف دانشگاه و اهمیت ورود دانشگاه در رتبه بندی های بین المللی مطالبی را ارائه کرد.
این کارگاه توسط مدیر گروه رتبه بندی دکتر منصوره صراطی به همراه کارشناس ارشد گروه، سینا صفایی در دو بخش مختلف ارائه شد.
در بخش اول ضمن بیان لزوم توجه به ماموریت گرایی دانشگاه ها در تدوین شاخص های رتبه بندی، روش شناسی، معیارها و شاخص های رتبه بندی دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی کشور بر اساس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ارایه و نقاط ضعف و قوت دانشگاه بیرجند در هر معیار و شاخص به صورت مقایسه ای مشخص شد.
در بخش دوم، برخی مباحث مرتبط با دانشگاه های تراز جهانی و شاخص های مختلف نظام بندی های بین المللی معتبر مانند رتبه بندی تایمز، شانگهای، لایدن و … بیان شد.
همچنین، در این کارگاه ارائه وضعیت دانشگاه های کشور در رتبه بندی های بین المللی و حضور ۲۹ دانشگاه کشور در رتبه بندی تایمز و نیز ۲۶ دانشگاه کشور در مجموع دانشگاه های برتر دنیا در رتبه بندی لایدن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
در ادامه اعضای حاضر در جلسه ضمن تبادل نظر، سؤالات خود را در خصوص معیارها و شاخص های رتبه بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام مطرح کردند که مدرسین کارگاه به پاسخگویی و ارائه توضیحات لازم پرداختند.
در پایان این کارگاه، جلسه حضوری با اعضای هیئت رییسه دانشگاه بیرجند صورت گرفت و راهکارهای ایجاد ارتباط با مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به منظور حمایت همه جانبه از دانشگاه مورد بررسی و برنامه ریزی لازم برای این کار در دستور کار آنها قرار گرفت.