حبیب اله فرید در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس گفت: امسال نیز همانند سالهای گذشته طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان اجرا می شود.
وی افزود: با حوزه مددکاری، شهرداری، سازمانهای مردم نهاد مرتبط با بهزیستی به همراه استانداری، طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان اجرایی میشود.
فرید گفت: در این طرح، رویکرد مدیریت موردی مورد توجه قرار می گیرد.
وی در پاسخ به این پرسش که نحوه اجرای طرح، با استقرار خودروهای ون در سطح خیابان همراه است،گفت: مهم این است ایجاد اعتماد کنیم؛ به اعتقاد ما وجود کودک در خیابان عملی نادرست بوده و نوعی کودک آزاری محسوب می شود.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: شاید دلیل حضور کودک در خیابان مشکل معیشتی خانواده باشد که در این صورت هم ما و هم کمیته امداد کمک خواهیم کرد و مبالغی را اختصاص میدهیم.
فرید با تاکید بر حمایت مورد به مورد کودکان گفت: البته فراموش نشود که بسیاری از این کودکان غیر ایرانی و اتباع هستند؛ هویت ندارند و ممکن است پای قاچاق کودک در میان باشد و هزاران بلا در کمین این کودکان وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: اکنون به نظر می رسد فضای کودک در خیابان رعایت و نمی دانیم این کودکان از کجا آمده و هویتشان چیست؛ چراکه اکثرا بیهویت هستند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: بررسیها در سطح تهران نشان می دهد که ۶۵ تا ۷۰ درصد این کودکان اسناد هویتی ندارند و این مقوله در بسیاری از کشورها اینگونه نیست چراکه معتقدند حضور کودک در خیابان کودک آزاری محسوب میشود.
فرید گفت: گاهی نهادهای بین المللی به ما ایراد میگیرند که چرا کودکان سرچهاراهها هستند و رها شدهاند و ما را با قاچاقچیان که این کودکان را با ۲ تا ۳ میلیون تومان میخرند و سر چهارراه میگذارند، یکی می بینند.
وی اظهار کرد: سازوکار اجرایی طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان همانند گذشته بوده است؛ جذب از سطح خیلی تنهاست اما عمدتا نمی خواهیم کودکان در مراکز نگهداری شوند به این ترتیب بر اساس گزارش مددکاری گام های بعدی حمایت از کودکان طراحی و اجرا می شود.
فرید گفت: اگر کودکان اتباع هم باشند باید تعیین تکلیف شوند البته کودکان اتباع را به تنهایی رد مرز نمی کنیم بلکه ابتدا با خانواده های آنها تماس می گیریم و اگر تنها باشند که موارد کمی هست، سفارت همان کشور اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
انتهای پیام/