به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از نیواطلس، پژوهشگران دانشگاه چالمرز میگویند فناوری جدیدی ابداع کرده اند که در قالب یک پوشش کاملاً شفاف بر روی انواع شیشههای پنجرهها قابل نصب بوده و باعث صرفه جویی قابل توجهی در میزان مصرف انرژی در ساختمانها میشود.
پوشش یادشده که MOST نام گرفته، متشکل از پلمیری از جنس مولکولهای نوربوردادین- کادری کیکلن بوده و همین مساله باعث میشود تا پوشش یادشده بتواند به خوبی نور خورشید را جذب کند.
این مولکولها همچنین قادر به جذب فوتونهای خورشیدی نیز هستند و همین مساله باعث میشود تا مولکولهای موجود در این برچسب بدون نیاز به دخالت انسان و به طور خودکار شاهد تغییراتی در چینش و ماهیت خود باشند و همین مساله باعث میشود توانایی آنها در جذب نور خورشید به حداقل برسد. این امر پوشش یادشده را عملاً به یک عایق حرارتی مبدل میکند و نیاز به استفاده از سیستمهای تهویه مطبوع را کاهش میدهد.
در صورتی که نور خورشید به این پوشش نتابد، مولکولها به حالت اولیه خود بازمی گردند و همین مساله باعث آزادسازی انرژی خورشیدی ذخیره شده در آنها در اتاق به مدت هشت ساعت میشود که همین امر به تولید گرما در داخل محیط بسته کمک میکند.