رئیس شورای نظامی سودان: چندین تلاش کودتا را ناکام گذاشتیم

رئیس شورای نظامی سودان از ناکام گذاشتن چندین تلاش برای کودتا خبر داد.

به گزارش خبرآنی، عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای نظامی سودان به روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط درباره حوادث ۱۱ آوریل و سرنگونی نظام عمر البشیر گفت: شب ۱۱ آوریل رهبری نظامی تشکیل جلسه داد و تصمیم گرفت برای حکومت کنونی چاره‌ای بیندیشد چراکه اوضاع دشوار اقتصادی و سیاسی دیگر قابل تحمل نبود. ما در باخبر کردن عمر البشیر درباره برکناری‌اش با مشکلی مواجه نشدیم. من به البشیر خبر دادم و او مساله را بدون اعتراض قبول کرد.

وی درباره نگاه شورای نظامی به مرحله تحصن جوانان در مقابل فرماندهی ارتش گفت: ما فکر می‌کنیم که تغییر به درخواست آن‌ها صورت گرفت و ما به اداره دوره انتقالی بدون هرگونه مشارکت دیگری امیدواریم. ما و گروه‌های آزادی و تغییر همواره فکر می‌کردیم طرفی وجود دارد که برای از بین بردن هرگونه توافقی تلاش می‌کند. طرف‌هایی هستند که خواهان توافق نیستند. همچنان تحقیقات برای شناخت اینکه چه کسی هر بار در مذاکرات کارشکنی می‌کند، ادامه دارد.

البرهان درباره سرکوب تحصن معترضان گفت: هیچ‌گونه برنامه‌ریزی برای ورود نیروهای ما به منطقه تحصن وجود نداشت و تنها برنامه ما "منطقه کلمبیا" بود. دستگاه‌های امنیتی، دادگستری، دستگاه قضایی و دادستانی کل این را می‌دانند. شاید نیروهای ما مسیرشان را تغییر دادند و وارد منطقه تحصن شدند و اتفاقاتی رخ داد.

وی درباره کمیته‌ای که برای تحقیقات درخصوص سرکوب تحصن تشکیل شده، گفت: کمیته نظامی تحقیقات خود را به پایان رسانده است و دادستان کل خواهان ملحق شدن این کمیته به کمیته‌ تحت نظر خود شده اما گزارش‌های کمیته شورای نظامی آماده هستند.

البرهان درباره نتایجی که شورای نظامی به آن دست یافته، گفت: ما به این نتایج رسیدیم که نیروهایی وارد میدان تحصن شدند. کسانی مسؤول این موضوع هستند و مشخص شده‌اند.

وی درباره اینکه شورای نظامی در محاکمه شخصیت‌های نظام سابق تعلل کرده، گفت: شورای نظامی تعلل نکرده است. این شورا طرفی نیست که محاکمه کند یا مردم را به دادگاه بفرستد. دادستانی کل طرفی است که تحقیق و محاکمه می‌کند. این یکی از دلایلی است که ما به خاطر آن دادستان کل سابق را برکنار کردیم چراکه در محاکمه بازداشت‌شدگان تعلل کرد. ماندن این افراد در بازداشتگاه بدون اتهام کار درستی نیست. ما از دادستانی می‌خواهیم به بحث و جستجو بپردازد.

وی گفت: ما از آغاز توافق کردیم که هر عضوی از حزب کنگره ملی یا شخصیت‌های نظام در دوره انتقالی شرکت نکنند. هنوز موضوع دور کردن برخی اعضای شورای نظامی از شورای حاکمیتی نهایی نشده است اما تمامی اعضای شورای نظامی آماده امتیازدهی هستند.

البرهان افزود: تاکنون مشخص نشده که رئیس شورای حاکمیتی چه کسی خواهد بود. ما توافقی درباره معاونان رئیس شورا هم نداریم اما قبلاً توافقی شد که رئیس شورا دو معاون داشته باشد یکی نظامی و یکی غیرنظامی.

وی درباره اختیارات شورای حاکمیتی و اینکه طی سه ماه اول چه کسی نهاد قانونگذاری را برعهده خواهد داشت، گفت: قانونگذاری در دوره آتی باید تنها به طرف اجرایی محدود شود و تمامی قانونگذاری‌هایی که امکان دارد در قانون اساسی دائم وارد شوند، نباید الان مورد بررسی قرار گیرند از جمله وضعیت نیروهای نظامی یا توافق‌های بین‌المللی و منابع طبیعی و اراضی و مرزها. باید پارلمان منتخب درباره تمامی این مسائل تصمیم بگیرد.

البرهان درباره تلاش‌ها برای کودتا گفت: تا امروز هم تلاش‌هایی برای کودتا صورت گرفته است.

وی درباره صدور دستوراتی درخصوص آزادی اسرا و بازداشت‌شدگان سیاسی و عفو محکوم شدگان در پرونده‌های سیاسی گفت: من فکر نمی‌کنم احکامی در قبال بازداشت‌شدگان سیاسی وجود داشته باشد. به زودی تمامی محکوم شدگان در پرونده‌های سیاسی مثل رهبران جبهه انقلابی و جنبش مردمی شمال عفو خواهند شد.

البرهان درباره نقش جامعه جهانی در قبال سودان گفت: جامعه جهانی از آغاز این جنبش از سودان حمایت کرد. تمامی کشورهای همجوار در کنار مردم سودان هستند. دوستان ما در عربستان، امارات و مصر و حتی چین و روسیه به ما کمک کردند.

وی درباره زمان امضای توافق گفت: بعد از پایان تدوین سند ساختار دولت انتقالی توافق امضا خواهد شد. بیشتر کشورهای همجوار تمایل خود را برای حضور در مراسم امضای توافق اعلام کرده‌اند و برخی پیشنهاد داده‌اند که توافق در کشورشان امضا شود. شاید پایان این هفته توافق امضا شود.

وی درباره حمایت کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از سودان گفت: کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) از آغاز تغییرات از سودان حمایت می‌کنند و ما فکر نمی‌کنیم که حمایتشان قطع شود بلکه بیشتر خواهد شد.

البرهان درباره حمایت سه میلیارد دلاری عربستان و امارات که ۵۰۰ میلیون آن به دست سودان رسیده، گفت: بقیه کمک‌ها به شکل مشتقات نفتی و آرد و دارو خواهد بود.

وی درباره نیروهای سودانی که در کنار ائتلاف عربی در یمن می‌جنگند، گفت: ما توافق‌های منطقه‌ای با کشورهای ائتلاف و نیز تعهدات بین‌المللی داریم که به آن پایبندیم. تا زمانی که توافق‌ها پابرجا باشند این نیروها همچنان در یمن می‌مانند.

البرهان درباره نیروهای واکنش سریع گفت: نیروهای واکنش سریع سودان وابسته به نیروهای مسلح هستند و براساس قوانین آن تحت نظر ارتش فعالیت می‌کنند. تمامی این نیروها جزو نیروهای مسلح هستند و از گارد مرزی و امنیتی تشکیل شده‌اند. انتقادها از نیروهای واکنش سریع برای بیرون کردن آن از صحنه سیاسی است چراکه نیروهایی کارآمد و مؤثری بوده و برخی طرف‌ها خواهان از بین بردنشان هستند.

وی گفت که تمایلی به نامزدی در انتخابات آتی ندارد.

انتهای پیام

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.